Από ότι έχω καταλάβει Νικόλα, δεν χρησιμοποιείς την ένωση χελιδονοουρά. Η ένωση που κάνεις είναι ισχυρή ? Με τι κόλλα κολλάς ? Βάζεις βίδα ? Πολλά ερωτήματα ε

Οπως το λές Βαγγέλη δεν χρησιμοποιώ τη χελιδονοουρά.Η πράξη έδειξε οτι η ορθογώνια διατομή στην κόλληση τακου μάνικου είναι εξίσου ισχυρή.Η κόλλα είναι πάντα titebond- παλια χρησιμοποιούσα και μια παρόμοια ως προς τις ιδιότητες αμερικάνικη κόλλα την elmer's που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα εδω και μερικά χρόνια.
Τη βιδα στο μανίκι τη θεωρώ κάτι ανάμεσα σε ιεροσυλία και μ@*^%&@ γιατι οι σύγχρονες κόλλες ειναι πιο ισχυρές απο τα ίδια τα ξύλα, αρκει η κόλληση να γίνεται σε ξύλα που έρχονται σε απολυτη επαφή-συναφεια μεταξύ τους, χωρις κενά και να δέχονται την κατάλληλη κατα περίπτωση πίεση
Η ενασχόληση σε βάθος χρόνου με τις οργανοκατασκευές ''σμιλεύει'' τη σκέψη και οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα που ευτυχώς ή δυστυχώς δεν διδάσκονται. Ο χρόνος ειναι -όπως και σε πολλά άλλα πράγματα -ο πιο άξιος κριτής του τι ειναι τελικά καλό ή όχι καλό.
Αλλάζει και την γενικότερη οπτική ο χρόνος , όσο ωριμάζω σαν ερασιτέχνης κατασκευαστής αναθεωρώ παλιές αντιλήψεις ,βλέπω παλια όργανα και αναρωτιέμαι <<μα είναι δυνατόν να τα έχω κάνει εγω αυτά;>>
για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να βάλω πια σ' ένα όργανο ασετόπαστες και πλαστικούρες για φιγούρες, θεωρώ πια οτι ένα όργανο χωρίς καμμια φιγούρα ειναι πιο όμορφο απο ένα που έχει επάνω του ένα σωρο μπιχλιμπίδια καί δεν μπορείς να δεις τα νερά των ξύλων του απο τα πλαστικά.....