Αποστολέας Θέμα: Tζουράς σταγόνα  (Αναγνώστηκε 25891 φορές)

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
Απ: Tζουράς σταγόνα
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 10:10:30 μμ »
Πολυ ωραιο το σκαφος!!
θελω και εγω να δω το μανικι!!

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 10:18:22 μμ »

Τα μικρά άσπρα ξυλάκια είναι κάτι σα σπίρτα? Κόλλησες με ξυλόκολλα ή στιγμής?

Δε θα μπορούσε να γίνει στον αέρα ένα τέτοιο σκάφος πιέζοντας με λάστιχα στο μακρόστενο μέρος? (έχω φτιάξει παρόμοιο τζουρά που μου βγήκε έτσι κατά λάθος - αφού είχα σφίξει όλες τις ντόγες με σαμπρέλες στο λεπτό σημείο του τάκου ;D)

Τα μικρα ασπρα ξυλάκια που λές ειναι το πολύ γνωστο ξυλινο φιλετακι μαυρο -ασπρο-μαυρο τοποθετημενο όμως εγκάρσια ,ειναι κολλημενα με ξυλόκολλα.
Για αυτο που ρωτας στη συνέχεια ,πραγματικά δεν έχω καταλάβει τι λες

Για τον Κώστα και τον Μιχάλη που ρωτάει πως θα μπεί το μανίκι : όπως ακριβώς και στο τελευταίο τρίχορδο που παρουσίασα, το 70άρι, απλα εδω δεν θα έχω βέργα

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 10:44:14 μμ »
Πολύ καλά όλα μέχρι εδώ αλλά εάν γίνει καμία στραβή στο σκάψιμο του μάνικου στην ένωση τι γίνετε τότε..Μπάλωμα και ξανά από την αρχή;
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 10:52:00 μμ »
Πανεμορφο το σκαφος!!!

Προφανως θα εχει ταιριαξει ηδη το μανικο και απλα θα κοληθει!!

Κώστας Τρικάλης

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 10:55:57 μμ »
στο σημείο που οι ντόγες κάνουν ανάποδη κλίση (πολύ κοντά στον μπροστινό τάκο), αν φτιάξεις ένα καλούπι που να έχει μονάχα τους ψηλότερους κάθετους νομείς, μπορείς χρησιμοποιώντας  σαμπρέλες - λάστιχα, να σφίξεις τις ντόγες όλες μαζί για ταυτόχρονη κόλληση. Το σημείο αυτό θα απέχει πχ 10 -15 εκατοστά από την αρχή του τάκου

Κάτι σαν αυτό:

ή αυτό από Ιταλούς μάστορες:

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 11:38:04 μμ »
Πολύ καλά όλα μέχρι εδώ αλλά εάν γίνει καμία στραβή στο σκάψιμο του μάνικου στην ένωση τι γίνετε τότε..Μπάλωμα και ξανά από την αρχή;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ''στραβή'' στο σκάψιμο ,ούτε και έγινε ποτέ στο παρελθόν.Η διαδικασία ειναι απόλυτα ασφαλής, γιατι το σκάψιμο γίνεται με το ρουτεράκι του Dremel ,2mm κάθε πέρασμα μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό βάθος.  100% εγγυημένο αποτέλεσμα και δεν είναι θέμα ''μαστοριάς'' αλλα υπομονής!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 09:04:06 μμ »
Εχω και δυο τρείς φρέσκιες , της ώρας....

ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΩ ΑΤΕΛΕΙΑ ( ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ) ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΖΕΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΑΝ ΕΝΑ -ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑΚΙΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 09:13:03 μμ »
 Εκει στο πάνω μερος που μοιάζει να έχουν ξεκολλήσει κομματακια όπως λές  ''καλύπτει'' η ταστιέρα που θα φτάσει ως την άκρη της ροζέτας.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 09:28:53 μμ »
ΠΑΝΤΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΩ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ.........
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 09:45:11 μμ »
Η κατασκευή προχωράει αργά, με καθυστέρησε το καράολο με το σχέδιο με 3 ξύλα και πάμε απο αύριο για ταστιέρα.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 10:06:27 μμ »
Ρε συ Νικόλα τι ναπει κανείς!
οι λεπτομέρειες στα όργανα που φτιάχνεις είναι καταπληκτικές.
Μπράβο ρε φίλε.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

ρεμα

• Full Member
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 10:11:58 μμ »
εξαιρετικοτατο!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 28, 2013, 10:23:01 μμ »
Μπουκιά και συχώριο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Από ότι έχω καταλάβει Νικόλα, δεν χρησιμοποιείς την ένωση χελιδονοουρά. Η ένωση που κάνεις είναι ισχυρή ? Με τι κόλλα κολλάς ? Βάζεις βίδα ? Πολλά ερωτήματα ε  ;D ;D
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 28, 2013, 10:45:54 μμ »
Πολυ ομορφο!!!!!!!!!!! :o :o :o

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 28, 2013, 11:17:19 μμ »

Από ότι έχω καταλάβει Νικόλα, δεν χρησιμοποιείς την ένωση χελιδονοουρά. Η ένωση που κάνεις είναι ισχυρή ? Με τι κόλλα κολλάς ? Βάζεις βίδα ? Πολλά ερωτήματα ε  ;D ;D

Οπως το λές Βαγγέλη δεν χρησιμοποιώ τη χελιδονοουρά.Η πράξη έδειξε οτι η ορθογώνια διατομή στην κόλληση τακου μάνικου είναι εξίσου ισχυρή.Η κόλλα είναι πάντα titebond- παλια χρησιμοποιούσα και μια παρόμοια ως προς τις ιδιότητες αμερικάνικη κόλλα την elmer's που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα εδω και μερικά χρόνια.
 Τη βιδα στο μανίκι τη θεωρώ κάτι ανάμεσα σε ιεροσυλία και μ@*^%&@ γιατι οι σύγχρονες κόλλες ειναι πιο ισχυρές απο τα ίδια τα ξύλα, αρκει η κόλληση να γίνεται σε ξύλα που έρχονται σε απολυτη επαφή-συναφεια μεταξύ τους, χωρις κενά και να δέχονται την κατάλληλη κατα περίπτωση πίεση
Η ενασχόληση σε βάθος χρόνου με τις οργανοκατασκευές ''σμιλεύει'' τη σκέψη και οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα που ευτυχώς ή δυστυχώς δεν διδάσκονται. Ο χρόνος ειναι -όπως και σε πολλά άλλα πράγματα -ο πιο άξιος κριτής του τι ειναι τελικά καλό ή όχι καλό.
Αλλάζει και την γενικότερη οπτική ο χρόνος , όσο ωριμάζω σαν ερασιτέχνης κατασκευαστής αναθεωρώ παλιές αντιλήψεις ,βλέπω παλια όργανα και αναρωτιέμαι <<μα είναι δυνατόν να τα έχω κάνει εγω αυτά;>>
για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να βάλω πια σ' ένα όργανο ασετόπαστες και πλαστικούρες για φιγούρες, θεωρώ πια οτι ένα όργανο χωρίς καμμια φιγούρα ειναι πιο όμορφο απο ένα που έχει επάνω του ένα σωρο μπιχλιμπίδια καί δεν μπορείς να δεις τα νερά των ξύλων του απο τα πλαστικά.....