και μετά την αλλαγή στο γκαζάκι, είδα και άσπρη μέρα στο λύγισμα των μεγάλων πλαϊνών ντουγών - όπου είχα κολλήσει άσχημα....
Επιτέλους "έκλεισε" το σκάφος, που σημαίνει ότι το καλούπι δουλεύει, πράγμα που με χαροποίησε πάρα πολύ, μιας και είναι φτιαγμένο "στον αέρα", χωρίς κανένα σχέδιο εκτός από όψη και δυο τομές (μελετώντας πάντως για ώρες όλα τα αντίστοιχα ποστ και άλλες εικόνες και ό,τι μπουζούκι έπεφτε στα χέρια μου).
Το σκάφος παρακάτω είναι το πρώτο μου και φτιαγμένο βιαστικά, μιας και ήθελα καταρχάς να δω αν "κλείνει" - ή θέλει διορθώσεις το καλούπι (όχι πως δεν θέλει, αλλά νομίζω ότι είναι μικρές - θα δείξει περισσότερα όταν βγει το σκάφος).
Υπάρχουν πολλά λάθη (κυρίως στα φάρδη των ντουγών, το πλάνισμα είναι σχετικά καλό).
Ειδικά στο πίσω μέρος φαίνεται πως "έφυγα" στην τέταρτη ντούγα και κατόπιν πολλαπλασιάστηκε το λάθος.
Κάπως έτσι το "έκλεισα" τελικά.
Μετά, επειδή δεν μου "κάθονταν" οι μεγάλες πλαϊνές ντούγες φοβήθηκα ότι το σημείο σύγκλισης είναι πολύ χαμηλά και πριόνισα στις μύτες για να αφήσω χώρο. Τελικά έφταιγε το εργαλείο (δεν μπορούσα να λυγίσω με στρέβλωση). Μόλις άλλαξα σωλήνα, σε 15΄η πρώτη μεγάλη λύγισε σωστά. Θα μπορούσα να είχα αφήσει τις μύτες άθικτες. Έκοψα ένα τριγωνάκι και ξαναγέμισα το κενό (με φιλετάκι παρακαλώ).
Τελικά γλυκάθηκα και αποφάσισα να το περιποιηθώ (το σκάφος) μήπως το σώσω και βγει τελικά μπουζούκι (είχα σκοπό να το χρησιμοποιήσω για δοκιμές).
Πρέπει όμως να λύσω και το μυστήριο της κολάντζας. Έφτιαξα τον οδηγό του vagges2010, αλλά μου γλυατράει από παντού. Δυστυχώς δεν είχα φαρδύτερο κομμάτι να αφήσω περιθώριο για να το "πιάσω" κι από κάτω στο καλούπι.
[ Invalid Attachment ]
Ερώτηση για τα φιλετάκια: Ξεκίνησα να βάζω φιλέτα 4 χιλ. αλλά μου τέλειωσαν και στις τελευταίες (μεγάλες) ντούγες έβαλα άλλα, 3 χλστ. Αυτά σε κάποια σημεία "ρουφήχτηκαν" μέσα στις ντούγες όταν τα έβαζα (οι ντούγες είχαν αρχικό πάχος 3,10-3,20 χιλ.).
Φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία. Από μέσα δεν φεγγίζει, υποθέτω ότι κόλλησε αρκετά καλά και απλώς "ρουφήχτηκε" στην καμπύλη. Το βάθος του καναλιού δεν φτάνει για να γεμίσω με κομμάτι φιλέτου. Πως το κλείνω ? με στόκο ?