Οι διαστάσεις του καλουπιού είναι,
μήκος 37,7 εκ
πλατος 22 εκ
βαθος 16,5 εκ
Μετα απο πολλα σχεδια κατεληξα σε αυτο,ειναι πιο κοντα στο γουστο μου.
Η πρωτη αποπειρα κατασκευης καλουπιου δεν πηγε τοσο καλα,το πηρα πολυ χαλαρα και ξεφυγα απο το σχεδιο.Αυτο ομως ειναι ακριβως στο σχεδιο με ενα μικρο σφαλμα.ΤΗ ΧΑΡΑΜΑΔΑ.
Το κοντρα πλακε που χρησιμοποιησα χιλιοστο στο χιλιοστο εδινε αυτο το κενο,για να μην ξεκινησω να σχεδιαζω το καλουπι μου ξανα απ'την αρχη ενσωματωσα το σφαλμα επιμηκυνοντας λιγο το σκαφος μου.Επελεξα εκει να υπαρχει ενα μικρο κενο το οποιο ειναι το συνολικο σφαλμα στα παχη του κοντρα πλακε.
Η μπροστινη καμπυλη που λεμε οτι ειναι λαθος....ειναι οπως ακριβως αποτυπωνεται στο σχεδιο.
Ο πισω τακος δε φαινεται στις φωτο αλλα ειναι ευθυ τμημα για να μπει η κολαντζα υψους 8 εκ.Δοκιμασα με χοντρο χαρτονι να φτιαξω μια υποτιθεμενη κολαντζα και εδειχνε να εχει καλη εφαρμογη,βεβαια ξερω οτι με το ξυλο τα πραγματα ειναι πιο ζορικα.
Η κεντρικη ντουγα των φωτογραφιων ξηλωθηκε χτες,αφου διαπιστωσα οτι δεν ειναι συμμετρικη...
Λυγιζοντας την κεντρικη ντουγα εχω ζωγραφισει πανω της το φαρδυτερο σημειο της και εχω τραβηξει ευθειες εκει που θα δημιουργηθουν οι μυτες.Οταν ερχεται η ωρα ομως να τη φαω με το γυαλοχαρτο η ντουγα δε θελει να πατησει ομοιομορφα...καποια μυτη δεν παταει παντοτε καλα και οταν φτανω σε σημειονα παταει ικανοποιητικα ειτε εχει κοντυνει ακρετα απο το τριψιμο....ειτε εχει μικροτερο απο το πλατος που εχω ορισει ειτε εχει χασει τη συμμετρια που θα επρεπε να εχει.
ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ;!!!
Το ξυλο εχει παχος περι τα 3 χιλιοστα και εχει λυγισει και διατηρει απολυτα την καμπυλη του καλουπιου....τι παει στραβα;
Αψεγαδιαστο το λεω επειδη τηρει πιστα τις αναλογιες του σχεδιου που εκανα.
Ισως ειναι δυσκολο αυτο που διαλεξα να κανω γιατι δεν ειναι η κλασσικη φορμα ειναι πιο ταμπουρισιο στυλ,κατι σαν το πολιτικο μπουζουκι που εφτιαξε ο Τασος Θεοδωρακης στον DIMIS.ΚΩΣΤΑ ΖΑΡΚΑΔΑ και το δικο σου σχεδιο μισομπουζουκου ειχε ιδιαιτεροτητες αλλα τα πηγες περιφημα.Αυτο γιατι το απορριπτεις τοσο εντονα;