Γεια χαρα
Παιδευομαι πολυ καιρο τωρα να φτιαξω ενα σκαφος μπουζουκιου,μαλλον δεν ειμαι ο μονος.
Εχω φτιαξει καλουπι το οποιο πραγματικα δεν εχει ψεγαδι,το εφτιαξα συμφωνα με τον οδηγο του κ.Βασιλειαδη και πολλη προσοχη.
Εχω διαβασει απειρα εδω μεσα και εχω δει και τα διαφορα βιντεο....
Σας βλεπω ολους να κανετε φοβερη δουλεια και τα σκαφη σας να βγαινουν σαν επαγγελματικα.
Εγω παλι,κατι κανω λαθος.....δεν εχω ποτε καταφερει να ολοκληρωσω σκαφος...κοντευω ενα χρονο που παιδευομαι,η υπομονη μου αρχιζει να με εγκαταλειπει καθως....
Κοβω ντουγες και τις φερνω σε παχος περι τα 3mm,προσπαθω να κανω την κεντρικη συμμετρικη μα για καποιο λογο ποτε δε βγαινει εντελως συμμετρικη....οταν παω να την κανω απολυτα συμμετρικη δεν παταει καλα στο μαρμαρο και αν την τριψω ωστε να πατησει, χανεται η συμμετρια της.
Δεν καταφερα ποτε να βαλω πανω απο 9 ντουγες στο καλουπι καθως ειτε σταματουν να πατουν καλα,ειτε οταν πατουν καλα εμφανιζουν σημεια που δεν ειναι καλα κολλημενες (περναει φως),ειτε χανεται η συμμετρια του σκαφους καθως οι απεναντι ντουγες δεν ειναι απολυτα ομοιες...μπορει στο φαρδυτερο σημειο να ταιριαζουν αλλα σε αλλα σημεια εχουν διαφορες κι οταν προσπαθω να τις εξομαλυνω ωστε να εχουν ιδιες διαστασεις απλα αχρηστευω ντουγες....αφου δεν πατανε καλα στο μαρμαρο...και τριψε-τριψε μικραινουν και αχρηστευονται.
Τα φωτεινα σημεια κλεινουν με κολλα και σκονη,ενταξει!!!
Μα τι να κανω που καποιες θελουν πιεση για να εφαρμοσουν καλα με την προηγουμενη ντουγα;
Προσπαθω να τις πατροναρω ωστε να τις εχω σε πολυ καλη προσεγγιση για να κολλησουν....ματαια....παντα κατι δεν παταει καλα στο μαρμαρο και τριψε-τριψε......απλα εχω αχρηστευσει σιγουρα 100 ντουγες!!!
Δεν τις σταματω χαμηλα στον πισω τακο....κανω οσα βλεπω κι οσα διαβαζω εδω.....ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ;!!!
Δωστε μου μια βοηθεια,μια εξηγηση καθως ειμαι κοντα στο τελος της υπομονης και στην αρχη της απελπισιας!