Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Μάρτιος 2013  (Αναγνώστηκε 40280 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Φωτογραφίες και βίντεο από εργαστήρια Μάρτιος 2013
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 18, 2013, 10:52:14 πμ »
Παντελη δεν ξερω αν συνηθιζεται , αλλα φαινεται πολυ πρωτοτυπο που χρησιμοποιεις wenge και δειχνει πανεμορφο!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 18, 2013, 12:17:26 μμ »
Πω Πω μπουζούκια και τζουράδες σκίζουν!
Yannis βλέπω το έβαλες το μέταλλο
Imortalx Γιάννη καλορίζικο το νέο εργαστήρι, καλά βρε θηρίο έκοψες με το χέρι το ξύλο στη μέση?
Ωραίο πριόνι αυτό που το πήρες?

Περιμένω να φυσήξει μπας και πετάξουμε αετό  ;D
Χρόνια πολλά!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 18, 2013, 12:27:35 μμ »
Νασο το ειχα στο μαγαζι απο τον πατερα μου ακομα, εδω και καμια δεκαετια. Επιτελους του βρηκα χρηση  ;D
Σημερα ουτε που το σκεφτομαι για αετο, εχει ψωφοκρυο εδω  ;)

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 18, 2013, 06:33:41 μμ »
Συνηθιζεται η οχι το βεγγε ειναι απο τα αγαπημενα μου ξυλα ,οσο αν ειναι πρωτοτυπο θα δουμε το αποτελεσμα  :) :)

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 19, 2013, 01:24:01 μμ »
να μαι και εμενα, κατι εκανα μες στο διημερο! να δω τι θα προλαβω να τελειωσω μεχρι την εκθεση απο αυτα. ενα, εναμηση, θα δειξει.  το τελευταιο ειναι μισοτελειωμενο γιατι βγηκαν τα καλαμαρακια στο τραπεζι και..............

[ Invalid Attachment ]

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 19, 2013, 02:00:13 μμ »
Ωραίος ο Παντελής !!!!!!!
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 19, 2013, 02:01:25 μμ »
Γιαννάκη για βιομηχανία το πας βλέπω
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 19, 2013, 03:17:08 μμ »
Γιαννάκη για βιομηχανία το πας βλέπω

Απ'το στομα μου το πηρες! Γιαννη ποτε τα εκανες ολα αυτα ρε φιλε!

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 19, 2013, 03:23:05 μμ »
αυτην την βδομαδα ασχοληθηκα αρκετα γιατι ειχα μεινει λιγο πισω με τις ιδιοκατασκευες. βεβαια θελουν πολυ δουλεια απο εδω και περα. εξωτερικα ειναι οκ εσωτερικα μονο τα χοντρα τους πηρα.

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 19, 2013, 03:54:33 μμ »
μπραβο ρε Γιανναρε κουκλια ειναι .....τα καλαμαρακια φυσικα χαχαχαχαχαχ :)

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 19, 2013, 04:17:14 μμ »
πω πω και εγω παλευω ενα εδω και ενα 6μηνο. Και είμαι στην αρχη....

Λοιπον χθες εκοψα το καραολο και εκανα τις τρυπες....
Ρε παιδια ειχατε τετοιο αγχος στη πρωτη κατασκευη; Οταν ανοιγα τις τρυπες με είχε πιασει ταχυκαρδία, ετρεμα είχα ιδρωσει....

Πολλα τα λάθη...
1. Εκαψα το ξυλο απο το κοπτικο λόγω βιασυνης. Δεν το είχα φερει οριακα γιατί φοβομουνα μη το χαλασω με τη σεγα παρόλο που είχα δει οτι δεν εχει προβλημα.... Και εχωνα το κοπτικο βαθια, ενω ηξερα οτι θελει λιγο λιγο...
πιστευω διορθωνεται ομως με λιγο τρυψιμο. Ετσι και αλλιως είναι σε δυο μικρα σημεια το προβλημα....

2. Η πανω αριστερα τρυπα ανοιξε λιγο πιο πανω παρολο που ειχα παρει σημαδια (απειρες φορες) απο τη βαση των κλειδιων.... Πως τα καταφερα αγνωστο.... Λογω τρεμουλας μαλλον.... Ανοιξα λιγο παραπανω την τρυπα μετα, αλλα το προβλημα φαίνεται. Εχω δει παντως και χειροτερες τρυπες και σε επαγγελματιες.

3. Η φιγουρα δεν εχει μπει συμμετρικα. Η βλακεια μου ηταν οτι την κολλησα και μετα εκοψα το καραολο. Την είχα βαλει εκει που πιστευα οτι θα ήταν στο κεντρο, αλλα μετα διαπιστωσα οτι δεν ειχα παρει σωστα τον αξονα συμμετριας....
Φυσικα προτιμησα να το διορθωσω και να εχω μια φιγουρα που θα γερνει δεξια....

Η επομενη δουλεια με ηρεμιστικα.... Που να φτασω και σε πιο δυσκολα.... και επικινδυνα (για να το πεταξω)... μερη του οργανου. Γι' αυτο και τα κανω με λαθος σειρα... Μη κολλησω σκαφος με μανικο και μετα το χαλασω....

Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

tasarosrock (tasos kar)

• Sr. Member
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 19, 2013, 09:02:36 μμ »
εγώ κύριοι βρίσκμομαι σε αυτη τη φαση και αντιμετοπίζω προβληματάκι. http://imageshack.us/photo/my-images/7/img20130317115050.jpg/

επειδή τον έχω τάξει το μπαγλαμά σε ένα φιλαράκι μέχρι το τέλος του μηνα  :D ;D :D ;D :D ;D
βιάστικα και πήγα και έκοψα το μανικο στη ένωση με καράολο σε πριονοκορδέλα.  >:( >:(
επειδή ομως ο τύπος ήταν μεγάλος ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ για να μη πω τιποτα αλλο μου το γ :-X και μου το κοψε λιγο στραβα και για να το ισιώσω το έφερα με τη πλάνη χούφτας που έχω :(.γαμώτ γαμώτ γαμώτ @#$%@^.  είπα δεν κολώνουμε πουθενα για κάτι χιλιοστά και έπιασα και κόλλησα ένα ρετάλι απο έβενο που είχα απο την ταστιέρα που είχα απο ένα άλλο προτζεκτ για λαβή μαχαιριού(οτι ναναι). μου έλειπε μισός πόντος. την τσαχπινιά την είχα δεί απο κάποιον εδω μέσα (συγνώμη δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος το έκανε και δεν μπορεσα να το ξαναβρώ) και έτσι την αντέγραψα. τώρα λοιπόν είμαι σε αυτή τη φάση .
http://imageshack.us/photo/my-images/35/img20130318084944.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/692/img20130318084949.jpg/
μου έλειπε 0.4 χιλ απο το μήκος του μάνικου και κόλλησα τον έβενο που ήταν 0.5 .
το κομμάτι του έβενου όμως πέφτει ακριβώς κάτω απο τον πάνω καβαλάρη που είχα υπολογίσει για 36αρα κλίμακα. και στο μανίκι επείδή κόβεται με γωνία βγαίνει πολύ μεγαλύτερο και είναι πολύ χοντρό φιλέτο.νομίζω πως θα φαίνεται λίγο περίεργο αλλά θα δείξει.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 19, 2013, 09:08:02 μμ »
ΡΕ ΣΥ  georgalasg ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΓΧΟΣ? ΜΟΝΟ ΛΑΘΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΡΓΑΝΟ. ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ, ΚΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ.............................................
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 19, 2013, 09:12:50 μμ »
............ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΩ ΓΙΑ ΖΟΖΕΦ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΝΕ ΜΕΣΑ ΜΕΣΑ. ΚΙ ΕΞΗΓΩ.......ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΦΟΥ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΚΟΥΡΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ . ΕΚΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΜΠΡΑΤΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΕΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΜΑΡΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ.  ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ..................ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΟΛΗΜΕΝΑ ΜΑΖΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ 5 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΠΑΧΟΣ.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 19, 2013, 09:17:42 μμ »
ΜΙΛΑΜΕ ΟΥΤΕ  ΚΙ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΤΕ. ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ ΟΜΩΣ.....................Ο ΖΟΖΕΦ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ , ΕΙΧΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΛΦΕΣ ( ΒΟΗΘΟΥΣ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΑΝΑ ΟΡΓΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ. ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΛΕΕΙ ΕΒΑΖΕ ΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ.
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΛΕΙ ΞΕΣΚΕΥΡΩΜΑ, ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΦΙΓΟΥΡΑ, ΚΑΙ ΛΟΥΣΤΡΑ. ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΑΦΗ

Tags: