Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη Les Paul  (Αναγνώστηκε 38389 φορές)

Stamart

• Hero Member
    • GeeTar
  • Αγαπημένο ξύλο: όχι άλλο μαόόόνιιι...
Απ: Κατασκευη Les Paul
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 27, 2013, 01:36:41 πμ »
Ωραια παει, αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη η κοιλιτσα της θελει κι αλλη δουλεια...ξερω οτι ειναι πακετο (γι αυτο κι εγω ενω λατρευω τις les paul, δεν τολμαω να επιχειρησω) αλλα εχει σημασια...με το χρωμα και τα βερνικια θα κανουν μπαμ οι ατελειες...παρε τον χρονο σου και δουλεψε την παραπανω...νομιζω θα ανταμειφθεις απ το αποτελεσμα...θελει πολυ υπομονη... ;D ;D

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 04:20:01 μμ »
Γιάννη ωραία η κούκλα σου μπράβο!!!!
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Θάνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Σφενδαμος
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 09:56:12 μμ »
Γιαννη πολυ ωραια κατασκευη μπραβο σου.
Δεν θελω να σε επηρεαω, αλλα και εμενα η κοιλιτσα μου φαινεται λιγο φαρδια στο υψος του καβαλαρη (bridge).Βεβαια εμεις το βλεπουμε απο φωτογραφια και ισως κανουμε λαθος.Και παλι μπραβο.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 09:37:54 μμ »
Παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρόνια και από αυτό το Post,λοιπόν επέστρεψα χανιά και είπα να συνεχίσω.Την κιθάρα δεν θα την πειράξω άλλο όσον αφορά το χρώμα.Σήμερα πήγα πήρα και το βερνίκι.Τελικά θα βάλω ακρυλικό,με πιστόλι,οπότε όποιος έχει προϊγούμενη εμπειρία ας γράψει έναν mini οδηγό,μου είπε και αυτός εκεί κάποια πράγματα βέβαια.

Θάνος

• Hero Member
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 10:01:23 μμ »
Καλη χρονια Γιαννη, ευχαριστω για την συμβουλη που μου εδωσες για το τελευταιο σκαλοπατακι οπως βλεπεις στη φωτο αφηνω λιγο με το τριβειο.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 03, 2014, 10:52:26 μμ »
Μια χαρά πάει Θάνο.Μου φαίνεται μαζί θα τελειώσουμε και ας άρχισα πέρσι εγώ!!! ;D

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 04:11:04 μμ »
Μπορεί να το καθυστερώ λίγο αλλά το καλό πράμα αργεί να γίνει,τελικά αποφάσισα να το κάνω με Tru Oil το φινίρισμα.Έγιναν δοκιμές,έγιναν λάθη,πιστεύω τώρα πάει μια χαρά και γι'αυτό βάζω και φωτογραφίες.Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο(sforzado) για τις πολύτιμες συμβουλές του!!!Στην ουσία για όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο απλά ακολουθήστε τα βήματα απ τον οδηγό βερνικιών που είναι συμπυκνωμένα εδώ http://www.luthier.gr/index.php?topic=1110.0.

Κάτι μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι κατά την πλήρωση των πόρων με το υγρό γυαλόχαρτο και το λάδι,κάθε φορά που έριχνα μια σταγόνα Tru oil έβρεχα ελαφρά ξανά το γυαλόχαρτο(αυτό το έκανα όταν έβλεπα ότι είχε στεγνώσει το γυαλόχαρτο,κάτι το οποίο γίνεται πιο συχνά όταν είναι καινούργιο το γυαλόχαρτο και δεν έχει <<ποτίσει>> ακόμα)και συνέχιζα,αν κατά το τρίψιμο δείτε ότι <<ψοριάζει>>φταίει ότι έπεσε παραπάνω νερό στην επιφάνεια,απλά προσθέστε μια στογόνα Tru Oil και συνεχίστε,αν συνεχίζει το <<ψόριασμα>>μια σταγόνα ακόμα και πάει λέγοντας μέχρι να επανέρθει η επαφάνει όπως πριν,δηλαδή ομοίομορφη με το γυαλόχαρτο να γλιστράει.Συνήθως 2-3 σταγόνες χρειάζεται.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 04:21:38 μμ »
Κάπως έτσι φαίνεται η επιφάνει κατά το γέμισμα των πόρων,όταν <<ψοριάζει>>είναι σαν το γυαλόχαρτο να τραβάει την πάστα απ την επιφάνεια.

Κάτι επιπλέον,την πλεονάζουσα πάστα όταν προσπάθησα να την σκουπίσω,παρατήρησα ότι την τράβαγα και απ τους πόρους,γι'αυτό δεν το ξαναπροσπάθησα,απλά άφηνα την επιφάνεια να στεγνώσει καλά(σε εμένα έπερνε μερικές μέρες) και μετά με ατσολόμαλλο απαλά έκανα πάλι την επιφάνεια ομοιόμορφη.

Επίσης,όσο ήταν υγρή  ??? 8) φαινόταν ότι οι πόροι είχαν πληρωθεί,αλλά μόλις στέγνωνε φαινόταν να έχουν τραβήξει και να ξαναφαίνονται.Ίσως να  χρειάζονταν περισσότερες συνεδρίες με τον παραπάνω τρόπο
Πλέον εγώ περνάω στρώσεις και αφού στεγνώσει,ξαναπερνάω με ατσαλόμαλλο,και βλέπω ότι σιγά σιγά γεμίζουν και οι πόροι που δεν είχαν γεμίσει πριν.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 04:25:23 μμ »
Και οι φωτογραφίες,το καπάκι,<<έδειξε>>απ το πρώτο κιόλας χέρι.Το σημαδάκι που φαίνεται δεν ξέρω από τι έγινε,ίσως από υγρασία,θα δω αν φύγει με ατσαλόμαλλο.

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #129 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 05:08:19 μμ »
μπράβο ρε καλή φαίνεται το αδίκησα το κόκκινο.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #130 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 07:27:58 μμ »
ΚΙ ΕΜΕΝΑ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΙΑΝΝ.............ΑΡΜΑΤΩΣΤΗ Ν ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ . ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΘΑΡΟΣ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Θάνος

• Hero Member
« Απάντηση #131 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 09:29:06 μμ »
Κουκλα εγινε Γιαννη. Μπραβο ρε φιλε,καλλοπαικτη.Οσο για τον χρονο που σου πηρε δες το θετικα ( σαν το καλο κρασι ). :)

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #132 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 10:11:45 μμ »
πολύ ωραία Γιάννη.

mixalhs1987

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: μουρια
  • Αριθμός κατασκευών: καμια
« Απάντηση #133 στις: Φεβρουαρίου 23, 2014, 10:38:55 μμ »
πολυ ωραιο φινιρισμα!!
και το κοκκινο της παει πολυ!!

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #134 στις: Φεβρουαρίου 24, 2014, 10:49:34 μμ »
Λοιπόν, νὰ πῶ κι ἐγὼ τὴν ἔνστασή μου καθῶς τὴν κιθάρα αὐτὴ τὴν ἔχω δεῖ καὶ τὴν καμαρώνω νὰ "γεννιέται" σχεδὀν ἕνα χρὀνο τώρα.

Ἐπειδή τὸ καπάκι εἶναι δυὸ κομμάτια κελεμπέκι κολλημένα μὲ titebond, μἐ τὴ διαμόρφωσή του (τὶς καμπύλες ποὺ ἔκανε ὁ Γιάννης) φαίνεται σὰν μιὰ παχιὰ τρίχα ἡ κόλληση μεταξὺ τῶν δύο "φύλλων".

Τοῦ πρότεινα, μιὰ ποὺ εἶναι ἡ πρώτη του καὶ ἔχει κάποια λαθάκια, νὰ δοκιμάσει νὰ "κρύψει" αὐτὴ τὴν ἀτέλεια καὶ σκάβοντας νὰ βάλει ἕνα φιλἐτο 3-4 χιλ. φάρδους ὤστε καὶ νὰ διακοσμηθεῖ περαιτέρω τὸ καπάκι ἀλλὰ νὰ ἀποκτήσει καὶ τὴν ἐμπειρία αὐτή.

Υ.Γ. Δὲν μὲ ἄκουσε ὁ μπαγάσας καὶ γι' αὐτὸ τὸν "δίνω στεγνἀ" τώρα!!!! ;D ;D ;D ;D