Παιδια εγω νομιζω οτι ο πιο ασφαλης τροπος για το κολλημα της ταστιερας ειναι ο εξης: αφου μετρησουμε και τοποθετησουμε την ταστιερα εκει που πρεπει να κολληθει,την πιανουμε με δυο σφιγκτηρες και κανουμε δυο τρυπες 2 χιλ μεσα στο χαραγμα των ταστων. Μια στο τριτο ταστο και μια στο 12 περιπου. Περναμε μεσα δυο καρφακια μικρα σε παχος απο αυτα που βαζουμε οταν καρφωνουμε της ντουγιες στο καλουπι οταν κανουμε σκαφος και προσεχουμε να βγει απο κατω στο μανικο η μυτη ετσι ωστε να μαγκωνει και να μην μας γλιστραει οταν θα βαλουμε κολλα. Αφου εχουμε κανει ολα αυτα,βγαζουμε την ταστιερα,κανουμε χαρακιες και στα δυο μερη συγκολλησης,βαζουμε κολλα και κατα την τοποθετηση προσεχουμε να μπουν οι μυτες απο τα καρφακια στις ιδιες τρυπες απο κατω στο μανικο. Αφου το πετυχουμε αυτο, βαζουμε ενα ξυλο απο πανω απο την ταστιερα να μην πληγωσουμε τον εβενο και βαζουμε σφιγκτηρες σε ολο το μηκος του μανικου σταυρωτα και βλεπουμε να ξερναει την κολλα στα τελειωματα της ταστιερας. Εννοειται πως δεν καρφωνουμε εως το τελος τα καρφακια.....!!!! Θελουμε μονο την ακιδα απο κατω να μας κεντραρι την ταστιερα και να μην γλιστραει....!!!! Οταν κολληθει η ταστιερα,τα καρφακια τα ξαναβγαζουμε.......
Εγω ετσι κολλαω και δεν μου εχει γλιστρησει ποτε.....!!!
Σορρυ αν εχω γραψει τα ιδια με καποιον αλλον φιλο,αλλα δεν διαβασα ολες της απαντησεις σας.....!!!
καλη συνεχεια !!!