Αποστολέας Θέμα: Εργαλείο οργανοποιού γιά λύγισμα ντουγών , κολάντσας καί πλαινών κιθάρας κλασσι  (Αναγνώστηκε 31978 φορές)

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Αυτες ειναι οι φωτο του Παντελη

Μπορει να σας εξηγησει τωρα το εργαλειο που εφτιαξε
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 18, 2011, 07:45:52 μμ από Ανδρέου Δημ. »

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Αλλες δυο φωτο γιατι δεν μπορουσα να τις ανεβασω ολες μαζι!

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
Λοιπον αγορασα μια πληρης αντισταση (βαση,κεραμικο,συρμα) για σομπεα την λεγομενη κουκουναρα
εφτιαξα μια προχειρη βαση για να τα προσαρμοσω (τωρα ειμαι στην φαση που φτιαχνω πιο σουλουπομενει βαση)
και την εβαλα μεσα σε μια σωληνα αλουμηνιου.Δουλευει πολλη καλα.
Θα της προσαρμοσω εντος των ημερων και ενα θερμοστατη απο φουρνο ο οπιος εχει ενα πουρακι (απολιξη)που θα το βαλω
εξωτερικα της σωληνας και αφου το ρυθμισω στους 250 βαθμους θα κοβει μονο του και θα ξανα αναβει οταν πεφτει η θερμοκρασια
Ειναι και πολλη οικονομικο ;D ;D ;D

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Παντελη μπροστα θα την κλεισεις τη σωληνα ωστε να μην χανεται η θερμοτητα;;

Πολυ καλη η κατασκευη σου!

pantelis

• Sr. Member
  • επιτρεπεται να πεσεις επιβαλετε να σηκωθεις
Δημητρη το εχω κατα νου να το κανω.
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια και για το ανεβασμα των φωτο.

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
   Εγω τελικα πηρα μια αντισταση με 3,5 ευρω που ειναι σαν κομπολοι απο χαντρες πορσελανης και εσωτερικα εχει ελατηριο.Αυτη χρησιμοποιειται σε καποιες σομπες κλπ απο οτι μου ειπαν και αποδιδει σε περιελιξη οποτε ειχα κατα νου κατι παρομοιο με τον Παντελη.
   Για τον πυρηνα θα χρησιμοποιησω μεταλλο η αν βρω κι εγω κατι κεραμικο.Θα ανεβασω φωτο οταν το τελειωσω ;D
Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

chris

• Hero Member
Σήμερα παλικάρια θά πάρουμαι μία γνώμη γιά νά κατασκευάσωμαι τό βασικώτερο εργαλείο τών οργανοποιών πού δέν

είναι άλλο από τό λύγισμα τών ξύλων.Παραθέτω τί χρειάζετε γιά τήν κατασκευή του.

Εργαλείο οργανοποιού γιά λύγισμα ντουγών , κολάντσας  καί πλαινών κιθάρας κλασσικής

κόστος κατασκευής  περίπου 25 ευρώ ώρες εργασείας 5

υλικά γιά τήν κατασκευή

1ον ξύλο σκληρό οξιά ,κελεμπέκι ή οτιδήποτε άλλο  150χ150χ100 μμ
       2ον σωλήνα αλουμινίου ή χαλκού φ100 250 μμ μάκρος
       3ον αντίσταση ηλεκτρικη 250w -ή 300w ή350w  220-240v
       4oν θερμοστάτη 220-240v
       5oν καλόδιο ανάλογα μέ την απόσταση τού ρεβματοδότη 3χ1,5 ή 3χ2 πολύκλονο
       6ον φίς σούκο
       7ον περμανίτη περίπου 150χ150 μμ
       8ον βίδες σταυρού ,ακροδέκτες
       9ον λυχνία ένδειξη λειτουργείας

εργαλεία κατασκευής

1ον πριόνι γιά κοπή τών ξύλων
       2ον δράπανο βάσης γιά τίς τρύπες
       3ον πένσα ακροδεκτών
       4ον διάφορα μεγέθη τρυπανιών

κατασκευή

τρυπάμαι το ξύλο γιά νά τοποθετήσουμε τόν θερμοστάτη μέσα στό ξύλο βιδώνουμε τήν αντίσταση πάνω στό ξύλο

καί εσωτερικά από τρύπα συνδέουμε τήν αντίσταση μέ τό θερμοστάτη,συνδέουμε καί τήν λυχνία,από τόν

θερμοστάτη,συνδέουμε τό ρεύμα μέ τόν θερμοστάτη  βιδόνουμε τήν σωλήνα καί τελειώσαμε.

Τώρα πώς συνδέουμε τό ρεύμα βλέπε σχέδιο.

Λειτουργηκότητα  άριστη  απόδωση τέλεια οικονομία στό ρεύμα αφού ο θερμοστάτης κρατάει τή

θερμοκρασία στό επιθυμητό.

κατασκευή chris ερασητέχνη οργανοποιό

σέ λίγο θά ανεβάσω καί φωτο
[/url][/img]

Λοιπόν παιδιά επειδή αναρωτιέστε τίς αντιστάσεις θά τίς βρήτε στά καταστήματα πού πουλάναι ανταλακτικά θερμοσυφώνων καί ηλεκτρικών κουζινών. Γιά όποιον είναι Θεσσαλονίκη τό κατάστημα πού πουλάει είναι στό βαρδάρι στήν αρχή τής αγίου δημητρίου μέσα στό στενό καί θά βρήτε ότι αντίσταση καίθερμοστάτη θέλετε από τόν ποιό μικρό μέχρι καί τόν ποιό μεγάλο.Αυτόν πού πήρα εγώ είναι 250 μμ καί 300 βάτ ανεβάζω καί φωτό γαί να δήτε[/url][/img]
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 18, 2011, 09:39:42 μμ από chris »

chris

• Hero Member
Σήμερα παλικάρια θά πάρουμαι μία γνώμη γιά νά κατασκευάσωμαι τό βασικώτερο εργαλείο τών οργανοποιών πού δέν

είναι άλλο από τό λύγισμα τών ξύλων.Παραθέτω τί χρειάζετε γιά τήν κατασκευή του.

Εργαλείο οργανοποιού γιά λύγισμα ντουγών , κολάντσας  καί πλαινών κιθάρας κλασσικής[/url][/img]

κόστος κατασκευής  περίπου 25 ευρώ ώρες εργασείας 5

υλικά γιά τήν κατασκευή

1ον ξύλο σκληρό οξιά ,κελεμπέκι ή οτιδήποτε άλλο  150χ150χ100 μμ
       2ον σωλήνα αλουμινίου ή χαλκού φ100 250 μμ μάκρος
       3ον αντίσταση ηλεκτρικη 250w -ή 300w ή350w  220-240v
       4oν θερμοστάτη 220-240v
       5oν καλόδιο ανάλογα μέ την απόσταση τού ρεβματοδότη 3χ1,5 ή 3χ2 πολύκλονο
       6ον φίς σούκο
       7ον περμανίτη περίπου 150χ150 μμ
       8ον βίδες σταυρού ,ακροδέκτες
       9ον λυχνία ένδειξη λειτουργείας

εργαλεία κατασκευής

1ον πριόνι γιά κοπή τών ξύλων
       2ον δράπανο βάσης γιά τίς τρύπες
       3ον πένσα ακροδεκτών
       4ον διάφορα μεγέθη τρυπανιών

κατασκευή

τρυπάμαι το ξύλο γιά νά τοποθετήσουμε τόν θερμοστάτη μέσα στό ξύλο βιδώνουμε τήν αντίσταση πάνω στό ξύλο

καί εσωτερικά από τρύπα συνδέουμε τήν αντίσταση μέ τό θερμοστάτη,συνδέουμε καί τήν λυχνία,από τόν

θερμοστάτη,συνδέουμε τό ρεύμα μέ τόν θερμοστάτη  βιδόνουμε τήν σωλήνα καί τελειώσαμε.

Τώρα πώς συνδέουμε τό ρεύμα βλέπε σχέδιο.

Λειτουργηκότητα  άριστη  απόδωση τέλεια οικονομία στό ρεύμα αφού ο θερμοστάτης κρατάει τή

θερμοκρασία στό επιθυμητό.

κατασκευή chris ερασητέχνη οργανοποιό

σέ λίγο θά ανεβάσω καί φωτο
[/url][/img]

Λοιπόν παιδιά επειδή αναρωτιέστε τίς αντιστάσεις θά τίς βρήτε στά καταστήματα πού πουλάναι ανταλακτικά θερμοσυφώνων καί ηλεκτρικών κουζινών. Γιά όποιον είναι Θεσσαλονίκη τό κατάστημα πού πουλάει είναι στό βαρδάρι στήν αρχή τής αγίου δημητρίου μέσα στό στενό καί θά βρήτε ότι αντίσταση καίθερμοστάτη θέλετε από τόν ποιό μικρό μέχρι καί τόν ποιό μεγάλο.Αυτόν πού πήρα εγώ είναι 250 μμ καί 300 βάτ ανεβάζω καί φωτό γαί να δήτε

Τάσος Θεοδωράκης

• Jr. Member
  • **
Παντελή καλή η πατέντα που έκανες, αλλά είναι λίγο επικίνδυνη.
Το σύρμα της κουκουνάρας αν κάποια στιγμή σπάσει και ακουμπήσει στον σωλήνα θα γίνει βραχυκύκλωμα… Σε τέτοιες περιπτώσεις μπαίνουν εσωτερικά τοιχώματα από αμίαντο, αλλά μακριά από τέτοια γιατί είναι καρκινογόνα… Καλύτερα σε αυτή την περίπτωση να βάζεις αντίσταση που έχει εξωτερικό μεταλλικό τοίχωμα (σαν αυτές που έχουν οι ηλεκτρικοί φούρνοι) έτσι ώστε και να ακουμπήσει στον σωλήνα ή να βραχεί λίγο με νερό να μην γίνει κανένα περίεργο συμβάν…
Επίσης οι αντιστάσεις τύπου σούστας  πρέπει λίγο να αναπνέουν, όχι να κλείνονται ερμητικά σε μεταλλικά κουτιά.
Καλές ασφάλειες στον ηλεκτρικό πίνακα και η γείωση σε όλα τα εξωτερικά μεταλλικά μέρη της κάθε ηλεκτρικής πατέντας είναι απαραίτητη, σχεδόν υποχρεωτική, για την ασφάλεια μας…  8)

Καλές κατασκευές.

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Καλημερα!
Ειχα επισημανει και εγω τον κινδυνο της ηλεκτροπληξιας στον Παντελη με p.m

Ο αμιαντος εχει καταργηθει και το νεο υλικο που χρησιμοποιειται στη θεση του
λεγεται κεραμικη ταινια! Δες την φωτο απο τη συσκευη τη δικη μου που
εχω κλεισει μπροστα το ανοιγμα με κεραμικη ταινια!
Αν μπορεσεις και βρεις στο νησι σου τοτε βαλε γυρω γυρω απο την αντισταση
αλλα παλι δεν ξερω ποση απωλεια θερμοτητας θα εχεις!

Επισης σημαντικο ειναι να εχουμε ρελε διαφυγης ο οποιος να γραφει επανω 0,03Α ή ακομα καλυτερα 0,01Α  Αν γραφει 0,3Α δεν προστατευει καθολου!

Εγω προληπτικα παντα εβαζα ενα χοντρο ξυλο στο πατωμα και ανεβαινα σε αυτο
και δουλευα για να εχω  μια επιπλεον ασφαλεια!
Υποψιν οτι τρεχουν νερα πανω το σωληνα και αυτο ειναι επικινδυνο!

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 19, 2011, 07:52:46 πμ από Ανδρέου Δημ. »

Blekos Kerkyra

• Hero Member
  • Ουτε καν ερασιτεχνης...
    • Youtube
  • Αγαπημένο ξύλο: Τιμιο ξυλο
  • Αριθμός κατασκευών: Κατασκευές...επισκευές...!
  • Περιοχή: Κέρκυρα
Παιδια να σας παρουσιασω κι εγω την εφευρεση μου για λυγισμα ντουγων ;D
θελω να εχει μορφη telemarketing
Γελαστε ελευθερα!!!
(Πιθανοτατα να βοηθησει καποιον που ψαχνει οπως εψαχνα πριν δυο εβδομαδες)

Ενα γκαζακι του καφε και ενας σωληνας σομπας ο οποιος στηριζεται απλα στον τοιχο ;D(ειναι πολυ σταθερο!!!)
Ζεσταινει σε λιγοτερο απο 2 λεπτα εχοντας ανοικτες τις ακρες...ετσι;
Εχουμε και δυνατοτητα αυξομειωσης θερμοκρασιας!
Βγαζοντας το σωληνα...βαζουμε την ψαροκολλα!
Οικονομικοτατο...αφου ενα γκαζακι εχει ωρες ζωης!
Δυνατοτητες τελειοποιησης....απειρες!

Κοστος...καμινετο-12ευρω
            γκαζακι- 0,50ευρω
             σωληνας-3 ευρω

Ωσάν το έρημο δεντρί που'ναι στ'αόρι απάνω
Μ'αρέσει να'μαι αμοναχός με τσι πολλούς δεν κάνω...

https://www.youtube.com/c/blekoskerkyra

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Ωραιος  ;D Αφου γινεται δουλεια αυτο ειναι που εχει σημασια! Στα συν του ξεχασες να αναφερεις οτι κανει και καφε  ;)

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
Εφτιαξα και γω μια δικη μου συσκευη λυγισματος.Σωληνα ατσαλινη  7,5 cm διαμετρος 31 μηκος.Σκοπιμα εβαλα 7,5 και οχι μεγαλυτερη γιατι μ'αυτην μπορεις να κανεις και  μικρα και μεγαλα οργανα.Εστια πυρακτωσεως ειναι ηλεκτρικη αντισταση 2100W απο μια ηλεκτρικη ψησταρια ,που της αλλαξα τα φωτα,πηρα την αντισταση και την εκανα  μακροστενη να χωρεσει μεσα στη σωληνα.Δυσκολα εγινε γιατι επρεπε πρωτα να ισιωσω ολες τις καμψεις , την εκανα ενα ευθυ σιδερο 173 εκατοστα και μετα αρχισα να λυγιζω μεχρι να γινει 25 και να χωρεσει μεσα.Δεν ειναι ο,τι καλυτερο να πειραζεις μια αντισταση γιατι σπαει το κεραμικο μονωτικο υλικο που εχει εσωτερικα και ισως περασει ρευμα στο εξωτερικο της χαλκινο περιβλημα,ομως ειχα απηυδησει,ξεκινησα με μια 150-αρα λαμπα πυρακτωσης και στην κολατζα με σταυρωσε μεχρι να λυγισει,μετα πηγα σε αντισταση 15 εκατοστα 750W(πιο μεγαλη  σε μηκος δεν βρηκα) ,η μιση σωληνα ηταν ζεστη στην υπολοιπη δεν μπορουσες να λυγισεις και κατεληξα εδω.Εχω και εναν θερμοστατη για ρυθμιση συγκεκριμενης θερμοκρασιας αναλογα το παχος και ευρος του ξυλου που θα λυγισω.Εχω κανει μονωση του ξυλου με 4 μονωτικα στρωματα 2 περμανιτη και αλλα  2 με  ενα πολυ ανθεκτικο στη θερμοτητα  πλεγμα,νομιζω κεραμικο πλεγμα λεγεται.Η συσκευη ανεβαζει για πλακα 350 βαθμους,και φυσικα δεν ειναι απαραιτητο αυτο ,το πολυ 250 ειναι υπεραρκετοι για την πιο φαρδια και παχια κολατζα. Εδω τα εχω προχειρα ολα τοποθετημενα για να κανω τις δοκιμες μου και αυριο θα τα σημαζεψω.Αυτα.

artiu

• Newbie
  • *
γεια χαρα και απο μενα παιδια!
καινουριος και στο φορουμ και στον χωρο της κατασκευης οργανων.
προσπαθω να φτιαξω και εγω την συσκευη για λυγισμα και εδω στην πατρα που μενω δεν μπορω να βρω σωληνα αλουμινιου.
βρηκα μια, ανοξειδωτη μου ειπαν,αλλα δεν την πηρα.απο τι αλλο υλικο σωληνα μπορω να χρησιμοπιησω;και το παχος του τοιχωματος της σωληνας ποσο πρεπει να ειναι;υποψην οτι χρησιμοποιω 200 αρα λαμπα πυρακτωσεως και οχι αντισταση

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 29, 2012, 05:59:47 μμ από artiu »

Vagges2010

• Hero Member
Μιας και υπάρχει ήδη θέμα σχετικό, παρουσιάζω εδώ μια συσκευή λυγίσματος που έφτιαξα πρόσφατα. Την παρουσιάζω περισσότερο για τους νέους φίλους που ξεκινούν τώρα το όμορφο hobby, μιας και οι παλιότεροι υποθέτω ότι έχουν παρόμοιες και καλύτερες
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Tags: