Κωνσταντίνε το σκάφος σου είναι πανέμορφο !!!!!!!!!!!!!! Μπράβο φίλε μου. Πρέπει να είναι το πρώτο σου έτσι ? Με λίγη περισσότερη προσοχή στο δεύτερο θα μεγαλουργήσεις.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και επιπλέον, πρώτα από όλα προσωπικά θα σου πρότεινα να ντύσεις (ενισχύσεις) το σκάφος, όταν θα το βγάλεις από το καλούπι, με γάζα κολλημένη με ψαρόκολλα.
Όσον αφορά στα κενά στις ντούγιες καλή λύση είναι αυτή που είπε ο Δημήτρης, με σκόνη ξύλου και κυανοακρυλική. Και εποξική μπορείς να βάλεις αλλά πρέπει να την σπατουλάρεις καλά έτσι ώστε να χρειαστεί να τρίψεις από καθόλου έως και ελάχιστα.
Για την κολάντζα, πρέπει να κόψεις το σχήμα της πριν την λυγίσεις, όπως και ότι φιγούρα αν αποφασίσεις πρέπει να την κάνεις πριν λυγίσεις. Σε κάθε περίπτωση για να μην σου σπάσει στο λύγισμα ή για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες σπασίματος, πρέπει κατά το λύγισμα να εφαρμόζεις πάνω της μια ευκαμπτη λαμαρίνα πλάτους και μήκους περίπου όσο και το κομμάτι της κολάντζας. Ακόμη και αν σου παρουσιάσει κάποιο μικροράγισμα κλπ, υπάρχουν τρόποι να το σώσεις(αν σου κάτσει τέτοια στραβή, που το απευχομαι στείλε μου μήνυμα). Για να κολλήσεις την κολάντζα εύκολα σχετικά και ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της, θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια διάταξη σαν αυτή που έχω δείξει στο φόρουμ.
Και την κολάντζα και τα παραπετια θα τα κολλήσεις με το σκάφος πάνω στο καλούπι, αφού πρώτα δέσεις εξωτερικά το σκάφος καλά και σφικτά με χαρτοταινία.
Το πλαϊνάρι σου νομίζω ότι είναι καλό. Τόσο είναι και στο δικό μου τετράχορδο.
Και μια ερώτηση. Τι ξύλο είναι το σκάφος? Μου αρέσει πάρα πολύ
Σου εύχομαι καλή συνέχεια και αποπεράτωση με λαμπρά αποτελέσματα.