Αποστολέας Θέμα: Σκαφος 4χορδου  (Αναγνώστηκε 20331 φορές)

konstantinos77

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Kελεμπεκι
  • Αριθμός κατασκευών: 1, αντε το πολυ πολυ 2
Σκαφος 4χορδου
« στις: Ιουλίου 21, 2012, 06:47:05 μμ »
Γεια σας παιδια.
Εχω τελειωσει  σχεδον το σκαφος(ειμαι δηλαδη στα μισα ;D) και θα ηθελα την βοηθεια σας για τη συνεχεια.
Το σκαφος εχει μερικες μικροατελειες κατα την γνωμη μου, εκτος και αν μου πειτε οτι ειναι χοντρες   :)

1. Στο πισω μερος που υπαρχει κενο πρεπει να το κλεισω οσο τον δυνατον γινεται η αυτο δεν πειραζει αφου θα μπει η κολατζα.

2. Την κολαντζα  θα την βαλω οσο ειναι το σκαφος πανω στο καλουπι η πρεπει να βγει απο αυτο.

3.  Στην τελευταια φωτο βλεπετε καποια κενα αναμεσα στις ντουγιες. σκεφτομαι να τις κλεισω με εποξικη και ξυλοσκονη αλλα μετα θα θελει παλι τριψιμο.
βρηκα και ενα υλικο που κλεινει τους πορους και λεω να το κανω με αυτο.  :-\ εχετε καμια γνωμη;

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
Απ: Σκαφος 4χορδου
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 21, 2012, 09:54:39 μμ »
Γεια σου φιλε μου!

Την κολαντζα θα την κολησεις πανω στο καλουπι!
Οταν θα τελειωσει το σκαφος και θα το βγαλεις απο το καλουπι
θα γεμισεις ολα τα κενα που υπαρχουν με κομματακια ξυλου και θα τα κολησεις
απο την μεσα πλευρα στην κολαντζα! Θα βαλεις και ενα ξυλαρακι αναμεσα στα δυο πλαιναρια
που τωρα βλεπω υπαρχει ενα κενο!

Σε αυτα τα κενα που υπαρχουν στις δουγιες μην βαλεις εποξικη γιατι τριβεται πολυ δυσκολα
Παρε ενα γυαλοχαρτο και τριψε το ξυλο και γεμισε τα κενα με την σκονη
του ξυλου και απο πανω ριξε κολα κυανοακρυλικη! Δεν ειναι τιποτα αυτο!
Και τιποτα να μην κανεις πιθανοτατα το βερνικι θα το καλυψει!

Το μονο που βλεπω εχεις κανει πολυ μεγαλα πλαιναρια! Ανετα μπορουσες να βαλεις αλλη μια δουγα!
Και ετσι οπως ειναι μπορεις να χαραξεις μια ψευτικη δουγα! Αν το αποφασισεις
στειλε μου προσωπικο μηνυμα να σου στειλω ενα βιντεακι με τον τροπο που θα χαραξεις!

Και αφου τελειωσα με τα προβληματα να σου πω οτι στις δουγιες εχεις κανει αψογη δουλεια!!!!!

ΥΣ Τι υλικο ειναι αυτο που γεμιζεις τους πορους;

konstantinos77

• Full Member
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 22, 2012, 01:35:29 πμ »
Δημητρη σε ευχαριστω.

εχω σταματησει τις ντουγιες στην 5 γραμμη του καλουπιου απο κατω μετρωντας. νομιζω οτι μπερδευει η φωτο , την εχω τραβηξει απο ψηλα καθως και οτι το πλαιναρι πρεπει να κοπει περιπου 1 εκ. απο κατω.

Το υλικο λεγεται Glattfix και χρησιμοποιητε για να κλεινουν οι ποροι του ξυλου και βερνικονωνται καλυτερα.
http://www.conrad.de/ce/de/product/208269/Graupner-Porenfueller-Glattfix-207A-Inhalt-200-ml/1201040&ref=list

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 22, 2012, 02:05:56 πμ »
Ετσι την πατησα και εγω με την 5η γραμμη του καλουπιου και μετα χαραξα
μια ψευτικη για να μην υπαρχει μεγαλο κενο απο την τελευταια δουγα μεχρι το παραπετι!
Αν μετρησεις στο πλαιναρι ποσο ειναι το μεγαλυτερο πλατος;

konstantinos77

• Full Member
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 22, 2012, 12:10:05 μμ »
ειναι 9εκ. και να φανταστεις οτι ειχα προθεση να βαλω τουλαχιστον ακομα μια ντουγα, γιατι στο μπουζουκι που εχω το πλαιναρι αρχιζει στα 7 εκ., αλλα τελικα δεν το εκανα. >:(
 Δημητρη την κολαντζα πρωτα την λυγιζω και μετα την κοβω στο σχεδιο που θελω;Εννοω το επανω μερος που μπαινει το φιλετο,
και αν θελω να την βαλω και σχεδιο(π.χ. κλαρες), πρωτα το κολαω στην αλυγιστη κολαντζα;

chris

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 22, 2012, 12:59:59 μμ »
Λοιπόν φίλε μιά πού ρωτάς καί δέν ειναι μέσα ο Δημήτρης θά στά πώ εγώ. πρώτον πλαινάρι από 8 έως 9 εκατ στό ψηλότερο σημείο. Κλάρες μάρες κουκουνάρες μπένουν πρίν λυγιστή καί κοπή. κόψιμο μέ πατρόν πρίν τό λύγιζμα. προσοχή στό λυγιζμα άν θά βάλης σχέδιο. επείσης προσοχή όταν τήν κόψης στήν κλήση από τήν κάτω μεριά νά έχει τήν σωστή κυκλικώτητα γιά νά έρθη σωστά όταν τήν κολήσης. Αυτά καί ο θεός βοηθός.

konstantinos77

• Full Member
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 22, 2012, 01:18:06 μμ »
φιλε chris thank you.
η ερωτησεις που κανω απευθηνωνται σε ολους :) απλα επειδη αυτος απaντησε 1ος ρωτησα παλι αυτον ;D

chris

• Hero Member
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 22, 2012, 02:11:54 μμ »
¨Αν θέλης νά σού πώ πού έκανες λάθη στό σκάφος επέτρεψέ μου νά σου΄τά πώ

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 22, 2012, 02:44:18 μμ »
Κωνσταντινε σου απαντησα με mail σε αυτο που ρωτησες και σου εστειλα και βιντεακι!

Ειναι καλο να πουμε τα λαθη ωστε στο επομενο να μην ξαναγινουν!
Για μενα πρεπει να προσεξεις οι δουγιες να εχουν σε ολα τα σημεια το ιδιο πλατος
και αυτο σου εχει ξεφυγει οχι ομως τοσο τραγικα!!

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 22, 2012, 03:34:49 μμ »
κωσταντινε καταρχας συνχαρητηρια για το σκαφος σου,τωρα οι συμβουλες που δωσανε τα παιδια ειναι σωστες απλως εγω θα εβαζα χαρτοταινια απο μεσα και θα εκλεινα το κενο απο  την εξω μερια γιατι θα με βολευε στο τριψιμο,εαν δεν εχεις ξανακολληση κολατζα ασε λιγο παραπανω ξυλο στην μερια προς το καπακι και μετα το τρως για να μην παθεις αυτο που ειπε ο μαστροχρηστος,καλη συνεχεια.

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 22, 2012, 05:57:36 μμ »
Κωνσταντίνε το σκάφος σου είναι πανέμορφο !!!!!!!!!!!!!! Μπράβο φίλε μου. Πρέπει να είναι το πρώτο σου έτσι ? Με λίγη περισσότερη προσοχή στο δεύτερο θα μεγαλουργήσεις.
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και επιπλέον, πρώτα από όλα προσωπικά θα σου πρότεινα να ντύσεις (ενισχύσεις) το σκάφος, όταν θα το βγάλεις από το καλούπι, με γάζα κολλημένη με ψαρόκολλα.
Όσον αφορά στα κενά στις ντούγιες καλή λύση είναι αυτή που είπε ο Δημήτρης, με σκόνη ξύλου και κυανοακρυλική. Και εποξική μπορείς να βάλεις αλλά πρέπει να την σπατουλάρεις καλά έτσι ώστε να χρειαστεί να τρίψεις από καθόλου έως και ελάχιστα.
Για την κολάντζα, πρέπει να κόψεις το σχήμα της πριν την λυγίσεις, όπως και ότι φιγούρα αν αποφασίσεις πρέπει να την κάνεις πριν λυγίσεις. Σε κάθε περίπτωση για να μην σου σπάσει στο λύγισμα ή για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες σπασίματος, πρέπει κατά το λύγισμα να εφαρμόζεις πάνω της μια ευκαμπτη λαμαρίνα πλάτους και μήκους περίπου όσο και το κομμάτι της κολάντζας. Ακόμη και αν σου παρουσιάσει κάποιο μικροράγισμα κλπ, υπάρχουν τρόποι να το σώσεις(αν σου κάτσει τέτοια στραβή, που το απευχομαι στείλε μου μήνυμα). Για να κολλήσεις την κολάντζα εύκολα σχετικά και ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της, θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια διάταξη σαν αυτή που έχω δείξει στο φόρουμ.
Και την κολάντζα και τα παραπετια θα τα κολλήσεις με το σκάφος πάνω στο καλούπι, αφού πρώτα δέσεις εξωτερικά το σκάφος καλά και σφικτά με χαρτοταινία.
Το πλαϊνάρι σου νομίζω ότι είναι καλό. Τόσο είναι και στο δικό μου τετράχορδο.
Και μια ερώτηση. Τι ξύλο είναι το σκάφος? Μου αρέσει πάρα πολύ
Σου εύχομαι καλή συνέχεια και αποπεράτωση με λαμπρά αποτελέσματα.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

konstantinos77

• Full Member
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 23, 2012, 03:14:31 μμ »
Παιδια ευχαριστω.
Φιλε chris επρεπε ηδη να το ειχες κανει ;D ;D ;D
Τις φωτο τις εβαλα οχι για να με παινεψετε αλλα για να μου πειτε τι εκανα λαθος, πως μπορω να τα διορθωσω και πως να συνεχισω.

Δημητρη ευχαριστω για το mail. Στο επομενο σκαφος θα προσπαθησω να ειναι ολες οι ντουγιες ομοιομορφες. σαυτο εγειναν ετσι επειδη καταλαβα αργα πως πλανιζωνται :-[

Βαγγέλη ετσι εχω σκοπο να την κολλησω, με την διαταξη που εχεις κανει. ειναι το πρωτο μου σκαφος. τα κενα θα τα γεμισω σκονη και ακρυλικη.
Το σκαφος ειναι αχλαδια και τα φουρνελα σφενταμι

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 23, 2012, 03:54:41 μμ »
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ................ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ Μ ΑΞΙΟΣΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΓΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.   ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΤΕ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 23, 2012, 05:24:49 μμ »
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ.....ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΖΑΡΚΑΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.....????? ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ...... ;D ;D ;D

(σορρυ για τα κεφαλαια ....το εκανα επιτηδες μπας και μπριζωθει ο Ζαρκαδας και ξεκινησει σκαφος.....!!!!)

Τάσος Θεοδωράκης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 23, 2012, 06:15:55 μμ »
.....ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΖΑΡΚΑΔΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.....?????

Μια Λατίνα με ανοιχτά πόδια…  ;) ;D ;D ;)

Tags: