Κυριοι καλησπερα σας.συγχαρητηρια για το site ειναι οτι καλυτερο εχω επισκευτει και γινει μελος εδω και χρονια.ειναι το πρωτο μου μηνυμα και ηθελα να τα πω.αυτα για αρχη...
Λοιπον συγχαρητηρια για την κατασκευη σου yannis και ολων των υπολοιπων φυσικα και καλες δουλειες.
Με την μικρη μου εμπειρια θα ηθελα να κανω καποιες προτασεις.αυτον τον καιρο βρισκομαι στο εργαστηριο μου και κατασκευαζω και γω το δικο μου drum sander εξ ολοκληρου απο ξυλο.σαν το δικο σου yianni, μονο που ειναι πιο μεγαλο, το κρεβατι ειναι 520mm X 800mm.η μια μου προταση για ενα παλαιοτερο post σχετικα με τους ενεπυθημητους κραδασμους (π.χ η κατασκευη του imortalx) του εργαλειου ειναι η στιβαροτητα του αξωνα.δηλαδη οσο πιο χοντρος και σκληρος ειναι ο αξονας τοσο λιγοτερο "πεζο" θα εχει οταν θα γυρναει.εγω πχ εχω βαλει αξονα φ25mm μεσαιας σκληροτητας.με σχετικα καλα αποτελεσματα.επισεις τα κουζινετα τα οποια θα μπουν θα πρεπει να ειναι πληρως αλφαδιασμενα για να μην γυρναει ο αξονας υπο γωνια.
Δευτερη προταση που θα ηθελα να κανω ειναι σχετικα με το εργαλειο πλανη-ξεχονδριστηρας.πιστευω πως για να ξεχονδρισεις ενα ξυλο θα πρεπει πρωτα να το πλαναρεις (διορθωστε με αν κανω λαθος).με το δικο μου εργαλειο στα τελειωματα θα προσπαθησω να προσαρμωσω και μια πλανη απο πανω οπως φυσικα εχω παρακολουθησει ξενες κατασκευες.συντομα θα ανεβασω και φωτογραφιες για να ακουσω και παρατηρησεις.