Αποστολέας Θέμα: Τρίβειο drum sander  (Αναγνώστηκε 26646 φορές)

pavlos49

• Jr. Member
  • **
Απ: Τρίβειο drum sander
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 10:14:46 πμ »
Respect (Σεβασμός) σε όλους τους  πατενταδόρους

Ένα link που εχω φωτογραφίες από την κατασκευή του δικού μου drum sander με τρεις λειτουργίες α) ξεχονδριστήρας β)Πλάνη γ) τριβείο
http://kataskevazw.wordpress.com/drum-sander/

πολύ ωραία κατασκευή φίλε μου.
το μεταλικό φύλο που έβαλες στην πλάκα κύλισης είναι ανοξείδοτο;
να υποθέσω ότι το βάθος ή ύψος πλανίσματος - ξεχονδρίσματος είναι σταθερό;

gkatzias

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: οξυά
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 01:42:33 μμ »
Είναι λαμαρίνα , Βάζω λαδάκι  αυτοκίνητου και είναι σαν Inox .  Το βαθός είναι ρυθμιζόμενο  http://kataskevazw.files.wordpress.com/2013/12/28012014735.jpg εδώ φαίνεται πως ρυθμίζεται.

alexandros

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 14, 2014, 08:18:55 μμ »
Γεια  σας  φιλαρακια  χαίρομαι  οταν  βλεπω  εξυπνους  ανθρωπους  να δημιουργούν  ετσι  με  την  σειρα  μου  θα  σας  δειξω  καποιες  προσπάθειες  μου  να  κατασκευασω  καποια  μηχανηματα με  πολυ  μικρο  κοστος
και γω προσπάθησα να κάνω το ίδιο αλλά ο τροχός μου έχει πολύ δύναμη και γίνετε χαμός όταν τον ανοίγω.
550W.
βοηθήστε αν μπορείτε.

giorikas

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 50
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 02:58:10 μμ »
Επιτελους  τελείωσε  και  το  τριβειο  λιγες  φωτο  απο  το  αποτελεσμα  και  μια  καινουργια  λυρα  ζιλ  απο  ζεμπρανο  που  μου  εδωσε  ο  κωστας 7   σε  μια  επισκεψη  στο  εργαστηριο  και  ενα  βιντεο  για  το  πως  δουλεύει

http://youtu.be/7YHyVi8jiSY

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 04:46:32 μμ »
Mπραβο μαστορα το μηχανημα σκιζει την λυρα να την ακουσουμε αμα τελειωσει με το καλο

alexandros

• Full Member
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 07:20:09 μμ »
ωραίος έτσι να βλέπουμε λύρες!!!!!

παυλος

• Hero Member
    • http://trixordo.webnode.gr/
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Αριθμός κατασκευών: 0,1
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 25, 2014, 08:01:54 μμ »
αρε γιωρικα.
οταν ρωτησαν το γιωρικα στο ανεκδοτο αν μπορει να κανει αεροπλανο
ξερεις τι ειπε. ;D

Εγω και ο Ζοζέφ.

thanpro

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: maple birdseye
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 06, 2014, 10:19:32 μμ »
Κυριοι καλησπερα σας.συγχαρητηρια για το site ειναι οτι καλυτερο εχω επισκευτει και γινει μελος εδω και χρονια.ειναι το πρωτο μου μηνυμα και ηθελα να τα πω.αυτα για αρχη...
Λοιπον συγχαρητηρια για την κατασκευη σου yannis και ολων των υπολοιπων φυσικα και καλες δουλειες.
Με την μικρη μου εμπειρια θα ηθελα να κανω καποιες προτασεις.αυτον τον καιρο βρισκομαι στο εργαστηριο μου και κατασκευαζω και γω το δικο μου drum sander εξ ολοκληρου απο ξυλο.σαν το δικο σου yianni, μονο που ειναι πιο μεγαλο, το κρεβατι ειναι 520mm X 800mm.η μια μου προταση για ενα παλαιοτερο post σχετικα με τους ενεπυθημητους κραδασμους (π.χ η κατασκευη του imortalx) του εργαλειου ειναι η στιβαροτητα του αξωνα.δηλαδη οσο πιο χοντρος και σκληρος ειναι ο αξονας τοσο λιγοτερο "πεζο" θα εχει οταν θα γυρναει.εγω πχ εχω βαλει αξονα φ25mm μεσαιας σκληροτητας.με σχετικα καλα αποτελεσματα.επισεις τα κουζινετα τα οποια θα μπουν θα πρεπει να ειναι πληρως αλφαδιασμενα για να μην γυρναει ο αξονας υπο γωνια.
Δευτερη προταση που θα ηθελα να κανω ειναι σχετικα με το εργαλειο πλανη-ξεχονδριστηρας.πιστευω πως για να ξεχονδρισεις ενα ξυλο θα πρεπει πρωτα να το πλαναρεις (διορθωστε με αν κανω λαθος).με το δικο μου εργαλειο στα τελειωματα θα προσπαθησω να προσαρμωσω και μια πλανη απο πανω οπως φυσικα εχω παρακολουθησει ξενες κατασκευες.συντομα θα ανεβασω και φωτογραφιες για να ακουσω και παρατηρησεις.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 07, 2014, 09:51:10 μμ »
Κυριοι καλησπερα σας.συγχαρητηρια για το site ειναι οτι καλυτερο εχω επισκευτει και γινει μελος εδω και χρονια.ειναι το πρωτο μου μηνυμα και ηθελα να τα πω.αυτα για αρχη...
Λοιπον συγχαρητηρια για την κατασκευη σου yannis και ολων των υπολοιπων φυσικα και καλες δουλειες.
Με την μικρη μου εμπειρια θα ηθελα να κανω καποιες προτασεις.αυτον τον καιρο βρισκομαι στο εργαστηριο μου και κατασκευαζω και γω το δικο μου drum sander εξ ολοκληρου απο ξυλο.σαν το δικο σου yianni, μονο που ειναι πιο μεγαλο, το κρεβατι ειναι 520mm X 800mm.η μια μου προταση για ενα παλαιοτερο post σχετικα με τους ενεπυθημητους κραδασμους (π.χ η κατασκευη του imortalx) του εργαλειου ειναι η στιβαροτητα του αξωνα.δηλαδη οσο πιο χοντρος και σκληρος ειναι ο αξονας τοσο λιγοτερο "πεζο" θα εχει οταν θα γυρναει.εγω πχ εχω βαλει αξονα φ25mm μεσαιας σκληροτητας.με σχετικα καλα αποτελεσματα.επισεις τα κουζινετα τα οποια θα μπουν θα πρεπει να ειναι πληρως αλφαδιασμενα για να μην γυρναει ο αξονας υπο γωνια.
Δευτερη προταση που θα ηθελα να κανω ειναι σχετικα με το εργαλειο πλανη-ξεχονδριστηρας.πιστευω πως για να ξεχονδρισεις ενα ξυλο θα πρεπει πρωτα να το πλαναρεις (διορθωστε με αν κανω λαθος).με το δικο μου εργαλειο στα τελειωματα θα προσπαθησω να προσαρμωσω και μια πλανη απο πανω οπως φυσικα εχω παρακολουθησει ξενες κατασκευες.συντομα θα ανεβασω και φωτογραφιες για να ακουσω και παρατηρησεις.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΡΟΚΑΝΙΔΙ.......ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΑΝΙΣΜΑ ΓΩΝΙΑΣΜΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

yiannis

• Administrator
  • Hero Member
    • Greek luthiers community
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά...
  • Αριθμός κατασκευών: 15 και αυξάνονται!!!
  • Περιοχή: Πειραιάς
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 07, 2014, 10:59:36 μμ »
Καλωσήρθες στην παρέα... Θανάση;
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια...
Σε αυτά που γράφεις έχεις απόλυτο δίκαιο και για τον άξονα και για τα κουζινέτα.Ο άξονας γύρω στα 20mm είναι ιδανικός πιστευω αρκεί βέβαια να είναι καλιμπρέ.
Και για τον ξεχονδριστήρα θα συμφωνήσω όπως και ο Ζαρκ...
Λοιπόν, καλωσήρθες και αναμένουμε όμορφες κατασκευές!

thanpro

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: maple birdseye
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 14, 2014, 07:15:29 μμ »
Καταφερα κ εγω να ανεβασω φωτο απο το μισοτελειωμενο drum sander μου.Εχω τοποθετησει μοτερ 1,5 hp στις 2800 rpm και με ενα συνδιασμο τροχαλιων ριχνω τις στροφες στις μισες (1400 rpm).Ο αξονας ειναι βαρεως τυπου φ25mm.Δυνατοτητα ξεχονδρισματος ξυλου πλατους 50cm.Το τυμπανο θα το κατασκευασω απο δισκους mdf και απανω στο τυμπανο θα κολλησω το αρσενικο του χριτς χρατς.Και επισης μου μενει ακομα το κρεβατι το οποιο πρεπει να ειναι μια πολυ αλφαδιασμενη επιφανεια και δυσκολευομαι να βρω κατι ετοιμο.Εχω σκεφτει παγκο κουζινας αλλα εχει 30 ευρω το μετρο,κ εγω θελω 90cm.Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη.Και φυσικα ακουω αναφορες και σχολια...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 14, 2014, 08:56:42 μμ »
Ρε παιδια, η διαφορα πλανισματος-ξεχονδρισματος;
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 14, 2014, 09:14:25 μμ »
Η ΠΛΑΝΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΟΝΤΡΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΝΑ ΓΩΝΙΑΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΕΙ.......ΣΤΡΑΒΟ Η ΑΓΩΝΙΑΣΤΟ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 14, 2014, 10:13:15 μμ »
Εἶναι αὐτὸ ποὺ λέει ὁ Κώστας.

Γιὰ νὰ γίνει περισσότερο κατανοητὸ ὅταν ἔχεις ἕνα μαδεράκι ἔστω καὶ ἐάν δὲν εἶναι στραβὀ ἀλλά ἔχει κάποιες ἐπιφανειακές ἀτέλειες καὶ δὲν εἶναι καὶ γωνιασμένο, πρέπει πρῶτα νὰ τὸ πλανίσεις (νὰ τὸ περάσεις ἀπὸ πάνω στὴν πλάνη ὥστε νὰ δημιουργήσεις δύο ἀπολύτως ἴσιες καὶ κάθετες μεταξὺ τους πλευρές) καὶ μετὰ ξεχονδρίζοντὰς το (περνώντας το ἀπὸ κάτω τρώγοντας σταδιακῶς τὶς δύο ἀπλανιάριστες πλευρὲς) νἀ βγάλεις τὸ μαδέρι μὲ ἴσιες καὶ γωνιασμένες ὅλες τὶς πλευρὲς του ἀλλἀ καὶ ἰσόπαχο σὲ ὅλο τὸ μῆκος του.

alexandros

• Full Member
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 21, 2014, 10:21:57 μμ »
είπα και εγώ να αναβαθμιστώ λίγο.
κυκλικό τριβείο με γωνιακό τροχό κλεμμένη η ιδέα... ;D

Tags: