Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή ES 335  (Αναγνώστηκε 77329 φορές)

theodoropoulos

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Padauk
Απ: Κατασκευή ES 335
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 22, 2012, 02:18:03 μμ »
Να μια εικονα απο το tap tuning που εκανα στο ουτι .. :)

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 22, 2012, 02:24:12 μμ »
Μητσάρα κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνουμε και για μπουζούκι. Δύσκολο ε ???
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 22, 2012, 02:49:30 μμ »
ολα γινονται..αμα πλερωσεις!!! ;D :D ;) :)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 22, 2012, 08:46:15 μμ »
Ρε θεοδωρόπουλε τι είναι τούτο ,διαστημικός σταθμός ;)

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 22, 2012, 09:22:27 μμ »
Ρε θεοδωρόπουλε τι είναι τούτο ,διαστημικός σταθμός ;)
Λεγε με Μητσο!!!!
οχι ρε ειναι μια προσωμοιωση στο πως αποκρινεται το καπακι σε διαφορες συχνοτητες...tap tuning,που λεγαμε...και καταγραφονται στον υπολογιστη...για μενα αυτο το κεφαλαιο το περνανε οι περισσοτεροι κατασκευαστες εμπειρικα και οχι με την τεχνολογια... :) ;)

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 22, 2012, 09:36:35 μμ »
Λεγε με Μητσο!!!!
οχι ρε ειναι μια προσωμοιωση στο πως αποκρινεται το καπακι σε διαφορες συχνοτητες...tap tuning,που λεγαμε...και καταγραφονται στον υπολογιστη...για μενα αυτο το κεφαλαιο το περνανε οι περισσοτεροι κατασκευαστες εμπειρικα και οχι με την τεχνολογια... :) ;)

Μήτσο, τώρα με έστειλες!!!
Τι κάθομαι και φτιάχνω βοηθήματα και ιστορίες για κούρδισμα καπακιού λες και βρισκόμαστε στο μεσαίωνα.

Αυτό θα πει σύγχρονη τεχνολογία !!!!!!

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 22, 2012, 10:07:07 μμ »
Ρε Μήτσο πλάκα κάνω και γω της τεχνολογίας είμαι, απλά επειδή έχω πρώτη προτερεότητα το να παίζω και όχι να φτιάχνω αρνούμαι να ασχοληθώ σε τέτοιο βάθος ;D
Παντως μου έκανε φοβερή εντύπωση οταν ενας φίλος μου έδειξε ενα συχνοτικό διάγραμμα απο ένα καπάκι με την τονική σε μία συχνότητα και τις επόμενες λιγότερο δυνατές κορυφές που αντιστοιχούσαν ακριβώς στις συχνότητες μιας 5ης και μιας 3ης! Έπαθα πλάκα ,έτσι εξηγείται γιατί τα απλά τρίφωνα ακόρντα μας φαίνονται τόσο οικεία  :) :) :)
Και γω που πολεμάω με Ι 7 ύφεση 9,δίεση 13 μάλον είναι μάταιο..

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 22, 2012, 10:51:25 μμ »
παιδια και γω να ξηγουμαστε δεν ξερω και πολλα...αλλα βασικα και κανεις δεν θα εχει τον τιτλο οτι ξερει ...γιατι απλα ειναι θεμα υποκειμενικο το ηχοχρωμα...εδω ανοιγωνται διαπλατες πορτες θεωριων για την 3η και την 5  και γενικοτερα τις σχεσει αρμονικων...εγω εχω την δικη μου θεωρια,ο αλλος την δικη του...απλα νομιζω οτι ο,τι και να εχει ο καθενας πρεπει να συμφωνουν με μια λεξη  ΑΡΜΟΝΙΑ
Απο κει και μετα ειτε με τ αυτι ειτε με κομπιουτερ ειτε με κερατα ο καθενας την προσεγγιζει...
εγω ειχα παρει μερικα βιβλια του Rogier Siminoff που μου ανοιξαν τα ματια...απλα δεν λεει που σκοπευουν ολα αυτα που κανει..εξηγει πωσ τα κανει...μετα ειναι η ταυτοτητα του καθενα :) :( :o

νασο το Ι7b9#13 δεν υπαρχει! :) ;) :D ;D >:( 8)
!ολες οι altedred συγχορδιες λενε οτι υπαρχει ενα ξεχωριστο μονοπατι δρομων  που σε παει πιο μακρια απο τα τετριμενα!!γαμω!!!!

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 23, 2012, 08:24:04 πμ »
ολα καλα αλλα γιατι εχεις κολημενο κι ενα τακακι μαυρο μαζι? Μηπως ειναι το ....απο κατω του καβαλαρη?
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

vasvasilis

• Full Member
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 23, 2012, 10:36:55 πμ »
Απλα <<γειράσκουμε αεί διδασκόμενοι>>

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #100 στις: Μαρτίου 23, 2012, 01:32:57 μμ »
ολα καλα αλλα γιατι εχεις κολημενο κι ενα τακακι μαυρο μαζι? Μηπως ειναι το ....απο κατω του καβαλαρη?
ειναι η γεφυρα που βρισκεται εκει κατα λαθος.. :) ;)

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #101 στις: Μαρτίου 23, 2012, 01:48:08 μμ »
δημητρη(θεωδωροπουλε) ,και κυριε βασιλη,ευχαριστω για τις απαντησεις σας..πιστευω ειναι αναλυτικοτατες,αν και οπως λετε χρειαζεται ολοκληρη αναλυση το συγκεκριμενο κεφαλαιο...
θελω να ρωτησω κατι ακομη...εαν αυξησουμε η μειωσουμε τη συχνοτητα ενος οργανου,με τους τροπους που υποδειξατε αυτο τι αποτελεσμα θα εχει στην αναλογη περιπτωση?  θα γινει πιο πριμο  η πιο μπασο το οργανο? και ποτε γινεται πιο πριμο η πιο μπασο το οργανο? οταν μειωσουμε η οταν αυξησουμε συχνοτητα?  ελπιζω να εγινε κατανοητη η απορια μου.ευχαριστω

theodoropoulos

• Hero Member
« Απάντηση #102 στις: Μαρτίου 23, 2012, 02:43:13 μμ »
δημητρη(θεωδωροπουλε) ,και κυριε βασιλη,ευχαριστω για τις απαντησεις σας..πιστευω ειναι αναλυτικοτατες,αν και οπως λετε χρειαζεται ολοκληρη αναλυση το συγκεκριμενο κεφαλαιο...
θελω να ρωτησω κατι ακομη...εαν αυξησουμε η μειωσουμε τη συχνοτητα ενος οργανου,με τους τροπους που υποδειξατε αυτο τι αποτελεσμα θα εχει στην αναλογη περιπτωση?  θα γινει πιο πριμο  η πιο μπασο το οργανο? και ποτε γινεται πιο πριμο η πιο μπασο το οργανο? οταν μειωσουμε η οταν αυξησουμε συχνοτητα?  ελπιζω να εγινε κατανοητη η απορια μου.ευχαριστω
ΘΑ προσπαθησω να απαντησω με τον δικο μου τροπο.Λοιπον με λιγα λογια οταν χτυπαμε σε ενα σημειο το καπακι πχ στην γεφυρα ,τοτε παιρνουμε μια κυματομορφη.Αυτη την αναλυουμε με την αναλυση Fourier..τι ειναι αυτη?ειναι μια μετατροπη  της κυματομορφης σε μια αλλη που αποτελειται απο επιμερους....ειναι σαν  να αναλυεις μια δυναμη που λεγαμε στην Φυσικη σε συνιστωσες...Αυτες οι συνιστωσες εχουν προελευση και ενταση θα ελεγα...δηλαδη το ταδε καμαρι εχει συχνοτητα πχ 440 Hz kai ενταση πχ ταδε...το αλλο καμαρι αλλη συχνοτητα το σκαφος αλλη ,η τρυπα αλλη...αν τα αθροισουμε ολα αυτα τοτε το αποτελεσμα ειναι το τελικο ηχοχρωμα....Σε ολες αυτες τις επιμερους συνισταμενες μια ειναι η κυριαρχη..η συχνοτητα Helmholtz η οποια ειναι η νοτα που βγαιινει απο την τρυπα...εκει με εναν τυπο που μπορω να βρω αν θελετε εχει να κανει το μεγεθος της τρυπας ,ο ογκος τοτ σκαφους ,η ελαστικοτητα του χειλους.... λοιπον αυτη ειναι η δεσποζουσα . το οργανο εκει χτιζει θα ελεγα το ηχοχρωμα...Αν εμεις αυξησουμε την συχνοτητα αυτη ανοιγωντας κι αλλο την τρυπα το οργανο γινεται πιο πριμο...ΗΨΗΛΟΤΕΡΕς ΣΥΧΝΟΤΗΤΕς ΠΡΙΜΟ,ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕς ΜΠΑΣΟ...
Bεβαια υπαρχουν κι αλλοι τροποι να αλλαξεις το εκουαλαιζερ που ελεγα,τρωγωντας το καπακι,βαζωντας απο κατω "μπαλωματα",αλλα ο κανονας ειναι αυτος...

sotosmaniac13

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Δεσποτάκι (ash)
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #103 στις: Μαρτίου 23, 2012, 04:51:29 μμ »
Συγχαρητηρια παιδια... Αυτο θα πει κουβεντα επιπεδου...  ;D ;D

dimitris_7

• Sr. Member
« Απάντηση #104 στις: Μαρτίου 23, 2012, 06:28:16 μμ »
ευχαριστω για την απαντηση φιλε.ειναι πληρως κατανοητη,αν και σε επιστημονικο επιπεδο..να ρωτησω κατι αλλο....εαν αφαιρεσουμε ξυλο απο το καπακι και τα καμαρια,αυτο εχει σαν αποτελεσμα να ανεβουν οι συχνοτητες και να γινει το οργανο πιο πριμο? ενω οταν εχει περισσοτερο ξυλο η μπαλωματα προσθετουμε συχνοτητες και γινεται πιο μπασο? ελπιζω να μη ρωτησα καμια μαλακια παλι....