Αποστολέας Θέμα: καινουριο μπουζουκι  (Αναγνώστηκε 56343 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
καινουριο μπουζουκι
« στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 06:56:25 μμ »
Για να μην καθομαστε απραγοι και κλαιμε  τη μοιρα μας........ ειχα ενα σκαφος μουρια απο μπουζουκι που χαλασα, και ειπα να το εκμεταλευτω.Και πρωτα πρωτα εφτιαξα το μανικο με κοντρες εβενο, γιατι δεν ειχα weger.Hταν ειδη χαρτομενο οποτε μονο την ενωση συμπληρωσα με χαρτι

ΥΓ .Το σκαφος γραφει στην ετικετα μια λατινικη φραση, που βρεθηκε σε ενα αναγενησιακο λαουτο πολυ παλιο.Μεταφραζωντας ενοει τα εξης.......ημουν ενα δεντρο στο δασος, και καποιος βαναυσα με εκοψε με τσεκουρι.Οσο ζουσα σιωπουσα, τωρα νεκρο γλυκα τραγουδω.

για να δουμε ,    θα τραγουδησει?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2012, 07:14:54 μμ από ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ »
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: καινουριο μπουζουκι
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 07:00:12 μμ »
Στην συνεχεια και μην εχοντας τιποτε αλλο να ασχοληθω κολησα τα δυο κοματια που αποτελουν το ηχειο( καπακι)  φυσικα απο ελατο.Αφου ταιριαξουμε τα δυο κοματια οσο ποιο τελεια γινεται ( κοιτωντας στο φως) τα συνδεω με χαρτοταινια

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 07:02:57 μμ »
Μετα σειρα εχει το κολημα.Ο τροπος που τα κολαω σφιχτα ειναι αυτος στην φωτο.Δεν θελει ποιο σφιχτα γιατι μπορει να σπασει η να στραβωσει το καπακι ...και μετα θα κλαψουνε μανουλες

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 07:06:29 μμ »
Αφου βαλουμε κολα και τα πατησουμε, καθαριζουμε με σπατουλα γρηγορα, και βαζουμε χαρτοταινια κι απο αυτη την πλευρα οστε να μην μας κολησει στο βαρος που θα βαλουμε απο πανω αργοτερα.Στο διαστημα που εχουμε πατησει τα δυο ξυλα δεν αφηνουμε τα χερια μας, γιατι το καπακι θα γινει ελατηριο

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 07:09:48 μμ »
Στο τελος κι αφου εχει μπει η χαρτοταινια, βαζουμε επανω κατι βαρυ.Εγω αφου δεν αξιοθηκα να τελειωσω το καλουπι για το τριχορδο,( Δημητρη μην με κραζεις σε ακουω) θα το χρησιμοποιησω για βαρυδι

αποστολης τ

• Hero Member
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:44:11 μμ »
αδικαιολογητος!!εχεις το σχεδον ετοιμο το κουκλι το καλουπι και καθεσε και ασχολησε με το δασος που εγινε δεντρο και το εκοψε με το τσεκουρι ο λυκος γιατι το κατουρησε η κοκκινοσκουφιτσα? ;D ;D ;D αντε συγχωρεμενος για την πολυ καλη δουλεια σου!

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 08:57:44 μμ »
Κωστα δεν ξερεις ποσο ηθελα να δω κατασκευη δικη σου, γιατι ηξερα με τι τροπο θα την παρουσιαζες  ;) Παρακολουθω τη συνεχεια με ενδιαφερον  :)

Αποστολη, χαχαχαχαχαχα!  :D Αυτο με την κοκκινοσκουφιτσα με αποτελειωσε  :D Επεσα στην κυριολεξια απ'την καρεκλα   :D ;) ;D

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 09:17:23 μμ »
Γεια στα χερια σου Κωστη :o :o!!!!  Αντε να το ακουσουμε!

Μια επισημανση θελω να κανω!!  Μου εχει πει ενας επαγγελματιας οργανοποιος μεγαλος σε ηλικια
οτι αυτο που περισσευει απο το μορσο και το κοβουμε για να κατσει το καπακι καλυτερα ειναι να το αφησουμε και να κανουμε εγκοπη στο καπακι! Ετσι εχει μεγαλυτερη αντοχη!

Vagges2010

• Hero Member
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 09:30:58 μμ »
Μπράβο Κώστα !!!!!!!!!!!!!! Ωραία κατασκευή και ωραία περιγραφή !!!!!!!! Άντε καλά ξετελέματα. Και το καλούπι ρε φίλε σχεδόν έτοιμο είναι. Δώσε μια γερά γερά να το τελειώσεις.
If one can do it, I can do it. If no one can do it, I must do it.

http://vagges2010.blogspot.com/

Κοῦρος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυά
  • Αριθμός κατασκευών: Καμιά 50ριά επισκευές για την ώρα
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:06:33 μμ »
Είπα κι εγώ τι έπαθε ο Ζαρκάδας και χάθηκε. ;D
Τόσα χρόνια μουγγό το κακόμοιρο, έπεσε και στα χέρια σου, φαντάζομαι τι φωνή θα βγάλει μόλις πέσει η πρώτη πενιά.  :D :D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:18:42 μμ »
αδικαιολογητος!!εχεις το σχεδον ετοιμο το κουκλι το καλουπι και καθεσε και ασχολησε με το δασος που εγινε δεντρο και το εκοψε με το τσεκουρι ο λυκος γιατι το κατουρησε η κοκκινοσκουφιτσα? ;D ;D ;D αντε συγχωρεμενος για την πολυ καλη δουλεια σου!

εχουμε ευαισθυσιες εμεις κυριε Αποστολη μας, τι μας περασες?Αντε φτιαχνουμε ενα οργανο και παει? Σκοπος ειναι να ριξουμε και καμια γκομενα......

Χρήστος Φυλλαρίδης

• Sr. Member
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:25:25 μμ »
Καλα ρε Κωστα μετα απ'αυτην την επιγραφη δεν εχεις τυψεις?το ωραιο το δεντρακι που τοβλεπε ο ηλιος και ανεπνεε στο δασος,ηρθες εσυ να το κανεις τωρα  ενα ...ενα...παλιομπουζουκο της συμφορας?

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:27:07 μμ »
Κώστα δηλαδή όταν φτιάξω τον τζουρά θα ρίξω γκομενάκι, είναι σίγουρο; ωραίο μπουζουκάκι θα βγει το δικό σου, μεγιά, α και το καλούπι μια φωτοτυπία παρακαλώ, όταν τελειώσει   ;D

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:27:49 μμ »
Γεια στα χερια σου Κωστη :o :o!!!!  Αντε να το ακουσουμε!

Μια επισημανση θελω να κανω!!  Μου εχει πει ενας επαγγελματιας οργανοποιος μεγαλος σε ηλικια
οτι αυτο που περισσευει απο το μορσο και το κοβουμε για να κατσει το καπακι καλυτερα ειναι να το αφησουμε και να κανουμε εγκοπη στο καπακι! Ετσι εχει μεγαλυτερη αντοχη!

Καταλαβα τι λες.Δεν τοχω φτιαξει ετσι ποτε.Και αλλους που εχω δει...αλλος ετσι κι αλλος αλλιως τα φτιαχνουν.Δεν νομιζω να υπαρχει στανταρ αυτο.Αλλες φορες ξεγελανε και οι φωτογραφιες, γιατι αν δεις ενα μπουζουκι χωρις ταστιερα με ολα τα διακοσμητικα απο μαυρη ασετοπαστα πανω του, στο σημειο που θα μπει η ταστιερα δεν εχει για τον λογο οτι δεν θα κολησει καλα, κι ετσι δειχνει να βγαινει το μορσο επανω.Σε γνωστοτατο οργανοπιοιο των αθηνων που ειχα παει στα πρωτα μου βηματα,( να κλεψω με τα ματια) οτι ειχα δει χωρις ταστιερα ηταν ετσι οπως το εφτιαξα, κι απο τοτε τα φτιαχνω ετσι

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 22, 2012, 11:30:07 μμ »
Κώστα δηλαδή όταν φτιάξω τον τζουρά θα ρίξω γκομενάκι, είναι σίγουρο; ωραίο μπουζουκάκι θα βγει το δικό σου, μεγιά, α και το καλούπι μια φωτοτυπία παρακαλώ, όταν τελειώσει   ;D

ενοειτε.......τοχει πει κι ο ενας και μουναδικος Τζιμης Πανουσης.Ο αποτερος σκοπος του καλιτεχνη ειναι να πηδηξει

Tags: