το αποτέλεσμα με μια λέξη:
ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ! 
εξηγούμαι: ο ήχος ήταν απερίγραπτος (αρχικά), πλαδαρός και κούφιος. Αυτή είναι η "πανωλεθρία".
Ο "θρίαμβος" είναι στο μηχανικό μέρος: όλα δουλεύουν τέλεια, καλύτερα απ' ότι περίμενα:
1) το ανεξάρτητο μπράτσο (χωρίς κόντρες αλλά με βέργα τιτανίου) είναι ακλόνητο στο μήκος του - για την ένωση θα πω παρακάτω - και η πρόσβαση στο άλλεν από το κεφαλάρι είναι τέλεια.
2) oι βίδες της μεμβράνης ανεβοκατεβάζουν το ντέφι όμορφα και γλυκά, όλα καλά.
Ο ήχος βελτιώθηκε αισθητά και εξακολουθεί να βελτιώνεται όσο ανεβάζεις την μεμβράνη: πριμάρει, καθαρίζει και "κουδουνίζει" (δεν ξέρω πώς να το πω, νομίζω είναι χαακτηριστικό άκουσμα της μεμβράνης αντί για sustain). Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πόσο θα αντέξει (η μεμβράνη), όσο την ανεβάζει τόσο είναι εφανής η υποχώρηση γύρω από τον καβαλάρη. Θα έρθει σίγουρα κάποια στιγμή που θα σκιστεί, επόμένως πόσο καλό ήχο μπορείς να πετύχεις ? ...πρόβλημα.
3) και σημαντικότερο: η βίδα ρύθμισης της γωνίας της ένωσης είναι η μεγαλύτερη επιτυχία - αν αντέξουν όλα για μια περίοδο δοκιμής που πρέπει να ακολουθήσει.
Κανα δυο μέρες μετά το πέρασμα των χορδών (κι ενώ παίζω διαρκώς με την μεμβράνη πάνω- κάτω) το action στο 12ο ανέβηκε στο 2,25
με δυο γυρίσματα στην ακέφαλη άλλεν ("σκουληκόβιδα") κατέβηκε στο ~ 1,2 για πλάκα
4) το άλλο που ήθελα να δω (όπως ίσως καταλάβατε, η δουλειά αυτή είναι "λαγός", δοκιμή για την εφαρμογή σε "κανονικό" μπουζούκι) ήταν κατά πόσο και πώς φαίνεται το κενό που αναγκαστικά υπάρχει κάτω από την ταστιέρα στο καπάκι. Νομίζω ότι είναι πολύ καλά.
Ειδικά αν η ταστιέρα έχει ανοιχτόχρωμα φιλέτα και το καπάκι μαύρη ασετόπαστα (τα "αυτιά" στην ταστιέρα) εκτιμώ ότι η απόσταση δεν θα φαίνεται καθόλου