Μανο το laminate σωμα πως το δουλεψες; Οπως ηταν καμπλυλωμενο απο τον Σοφιανο; Μπορεις να το λυγισεις ξανα χωρις απροοπτα;...
δεν χρειάστηκε να το αλλάξω καθόλου, ταίριαζε στο καλούπι μου κατά 98% ας πούμε, με μια αμελητέα διαφορά στο μήκος και μια ακόμα διαφορά στην καμπύλη της μέσης (λίγο πιο "κλειστή" από το καλούπι μου). που όμως δεν με επηρέαζε επειδή οι εσωτερικές κόντρες (με τη ντίζα) πατούσαν καλά στις δυο άκρες τους (πάνω και κάτω από την καμπύλη) και στερέωναν τα πλαϊνά καλά. Έτσι το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα ξυλαράκι 2χιλ. μέσα στο καλούπι στην περιοχή της ένωσης να διορθωθεί το μήκος κι όλα καλά.
Όταν το πήρα, πήγα με το καλούπι στο Σοφιανό και τα είδα αυτά πριν το αγοράσω. Δεν αποπειράθηκα να αλλάξω σχήμα στα πλαϊνά. Ο Γιώργος (Ανδρεάδης) λέει ότι "παίρνει κάποια επεξεργασία" αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα γι αυτό, δεν μου χρειάστηκε.
Αυτό που γράφω για την επεξεργασία παραπάνω έχει να κάνει με την ανταπόκριση του υλικού σε πλάνες, σκαρπέλα, πριόνια, γιαλόχαρτα κτλ. Φοβόμουν μήπως είναι εύθρυπτο και φεύγουν κομματάκια από τις άκρες, αλλά τελικά παρά το μικρό πάχος ειδικά στα πλαϊνά (1,7 χιλ., λίγο παχύτερη η πλάτη ~ 2,40 χιλ.) μια χαρά συμπεριφέρθηκε. Θέλει λίγο προσοχή η πλάτη καθώς κόβεις (για να δώσεις σχήμα) με το πριόνι κάθετα τα νερά (πάνω και κάτω δηλαδή), τα πλαϊνά ήταν αξιοπρεπέστατα.
Επίσης σε κάτι ψιλοδουλειές στα κανάλια των bιnding που ανοίγω με σκαρπέλο (στην ένωση με το μπράτσο να χωθεί το binding μέσα) που φοβόμουνα, τελικά κι εκεί "ακούει" το υλικό καλύτερα από μερικά μασίφ, κυπαρίσσι ας πούμε. Επίσης παρά το ότι είναι στην ουσία καπλαμάδες κολλημένοι, αντέχουν στο τρίψιμο με 80άρι γυαλόχαρτο και ο εξωτερικός καπλαμάς (στα πλαϊνά παλίσανδρος αλλά από μέσα μαόνι) έχει μάλλον αρκετό πάχος για να μην κινδυνεύεις να φτάσεις στον πυρήνα. Ακόμα δεν τέλειωσε βέβαια κι έχει τριψίματα, ας ελπίσουμε να είναι έτσι και να μην ξετρυπήσει πουθενά και τρέχουμε.