επανέρχομαι σ' αυτή τη συζήτηση του περασμένου μήνα
και μια ερώτηση για Στέλιο, αν υπάρχει "αρχείο" γι αυτό: το μπράτσο τελειωμένο πλήρως (μαζί με το τακούνι του) πριν τοποθετηθεί πόσο ζυγίζει θεωρητικά ? εμένα μου βγαίνουν ~ 320-330 γρ. ανάλογα τα ξύλα (το σφεντάμι είναι βαρύτερο, το μαόνι μεσαίο, κέδρο Ονδούρας (ή μαόνι Ονδούρας? τα μπερδεύω τώρα) δεν έχω μετρήσει, φτιάχνω τώρα το πρώτο αλλά αυτό το ξύλο είναι πανάλαφρο σχετικά με τα άλλα)
Μαονι Ονδούρας και ισπανικός κέδρος!Χωρίς να σημαίνει ότι είναι από την Ισπανία..
μανο εγω μονο με κεδρο πλεον φτιαχνω.
ειναι πιο ελαφρυ απο το νουμερο που εβαλες (θα παω να δω τα σημειωματαρια μου...)
Ισπανικός κέδρος (cedrela odorata), το μπράτσο (χωρίς τη βέργα εννοείται) ζυγίζει μόλις 220 γρ. (!) και θα αλαφρύνει λίγο ακόμα, έπαθα πλάκα.
Μένει να δούμε αν θα αντέξει τις μεταλλικές χορδές, έλεγα πως η βέργα θα αρκούσε (έχει και μια κόντρα) αλλά τώρα που πήρε σχήμα μου φαίνεται πάαααααρα πολύ ελαφρύ, πράγμα που επιβεβαιώθηκε με το ζύγισμα. Δεν σημαίνει ότι είναι και αδύναμο, αλλά κάπως μου 'ρχεται, δεν το έχω συνηθίσει τόσο ελαφρύ.
Είναι επίσης το πρώτο μπράτσο που κόλλησα την κεφαλή "από κάτω" όπως στις κλασικές. Ωραίο είναι, και πιο εύκολο στην κατεργασία. Και ο Ισπανικός κέδρος γενικά, βούτυρο.
και η γνωστή μ3λακ¨*α που καραδοκεί: χάραξα δυο τάστα λάθος (αλλά ΠΟΛΥ λάθος), σε ένα κομμάτι παλίσανδρο μούρλια. Ε, δεν μπορούσα να το πετάξω και έκανα προσθετική στήθους.. ε, ταστιέρας από την φύρα... φαίνονται οι αλλαγές στα νερά αλλά αφού μπουν τα τάστα πιστεύω μόνο όποιος το ξέρει θα το δει