Αυτά κάνεις και τα βλέπω και νοιώθω βρέφος ...
Το θείον βρέφος!!

Να είσαι καλά Χοσέ!
Αλλά είπαμε ... αν έδειχνα τις "πατάτες" που κάνω κάθε φορά , θα έφταναν να χορτάσει όλο το φόρουμ!
...και να κάνω και δυο ερωτήσεις (ΚαΠα):
1) τι γωνία έχει το κοπτικό χελιδονοουράς που χρησιμοποιείς ?
2) η βέργα ¨κρέμεται" μέσα στο σκάφος ή έχεις βάλει υλικό από μέσα σαν προέκταση του τάκου?
Ωραία μέθοδος για το μπράτσο! Αρχιτεκτονική!

Εγώ κάνω μόνο δύο κοπές στο 1ο και στο 9ο περίπου τάστο και από εκεί και πέρα ... ανάλογα με τα νερά, αν έχω ακονίσει το παστράγκουλο, και μετά όπως βολέψει ή ... ότι μου κατέβει.
Απαντήσεις:
1) Παληά που είχαμε φράγκα και για να μην ψάχνομαι είχα πάρει το πανάκριβο σετάκι του stewmac. Τώρα το ξανακοίταξα αλλά δεν γράφει γωνία. Πάντως δεν νομίζω ότι έχει καμιά σημασία. Περισσότερο το μήκος πρέπει να δει κανείς και την ποιότητα του κοπτικού.
https://www.stewmac.com/luthier-tools-and-supplies/types-of-tools/routers-and-bits/neck-joint-router-bits.html2) Είχα αποφασίσει να μην βάλω βέργα. Όμως αφού έκλεισα το σκάφος, όταν έκανα το μάνικο σκέφτηκα να δω τι έχω από βέργες. Είδα λοιπόν ότι είχα μια βέργα που αν την βάλω από το ζυγό, όλη η βέργα είναι μέσα στο αυλάκι μέχρι και τον τάκο (νομίζω ότι το μήκος της είναι 36cm). Αυτό που θα εξέχει από τον τάκο θα ήταν μόνο το στρογγυλό παξιμάδι με την υποδοχή για το allen. Έτσι αποφάσισα να τη χρησιμοποιήσω.
Τώρα βέβαια έχω το πρόβλημα να τρυπήσω το καμάρι πάνω από την ηχητική τρύπα για να περνά το allen. Θα με παιδέψει λίγο αλλά ελπίζω να μπορέσω να το κάνω.