Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Οκτώβριος 2020  (Αναγνώστηκε 12688 φορές)

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Οκτώβριος 2020
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 03:44:00 μμ »
Νομίζω ότι λογικά , σχεδόν όλοι , έχουμε ηλεκτρική σκούπα στο εργαστήρι μας . 
Καλό είναι , για να μην πω απαραίτητο , να την ανοίγουμε και να την καθαρίζουμε που και που ...

Ειδικά αν ο χώρος της εργασίας μας έχει υγρασία , τότε η σκούπα χρειάζεται πιο τακτικά καθάρισμα
γιατί αυτή η πούδρα από την ξυλόσκονη απορροφά υγρασία και με το πέρασμα του χρόνου γίνεται
κάτι σα λασπίτσα με αποτέλεσμα να μπουκώνει μέσα η φτερωτή και να μην παίρνει μπρος με τίποτα.

Για να την καθαρίσω χρειάστηκα κάποια ταπεινά εργαλεία

και μια δεύτερη μικρή ιταλική ηλεκτρική σκούπα με διαφορετική πιο απλή φιλοσοφία κατασκευής

Χρειάστηκα μια ώρα για να καθαρίσω τη κατάσταση . Η φτερωτή μαζεύει πολλή σκόνη .  Αν την αφήσεις για πολύ καιρό σε περιβάλλον αυξημένης υγρασίας ... γειά σου !

Αχαρη δουλειά βέβαια , αλλά απαραίτητη για να δουλέψεις μετά ευχάριστα και απρόσκοπτα !   :)

Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 05:16:40 μμ »
μπραβο δημητρη!
πολυ ωραια την πας

γεια σου ρε ιωσηφ, με τα λαμπικαρισματα....  ;D
για τετοιες δουλιες, εχω βρει πολυ χρησιμο τον φυσητηρα
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 06:28:58 μμ »
Την ματιασαμε ... Πάμε για άλλο καπάκι ,.ροζέτα καμαρωματα Φιλετα από την αρχή ...
Ανέβηκα σήμερα το πρωί και ετριψα να φύγει η γομαλακα και η βρωμιες από  το καπάκι . Κατέβηκα για μεσημεριανο Και όταν ανέβηκα βρήκα αυτό ....

Να σημειωθεί ότι ο καιρός εδώ πάει για βροχή . Αλλά όχι και έτσι ... Προφανώς μάπα καπάκι . Και μου φαινόταν αρκετά ελαστικο από την αρχή . Να μην έχει δείξει καμία παραμόρφωση εδώ και ένα μήνα που είναι κολλημένο πάνω στην σοφίτα με τις ζεστές και να γίνεται αυτό μέσα σε 2 ώρες ...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 07:47:48 μμ »
τι εγινε εκανε λακουβες; δεν φαινεται στις φωτο μονο οι μαυριλες απο το τριψιμο
ή εκει που εχει μαυριλες ειναι λακουβες;

εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 07:50:22 μμ »
Πεντακάθαρο είναι το καπάκι από το τρίψιμο . Δεν είναι μονο λακούβες . Αλλού έπεσε , αλλού ανέβηκε . Οροσειρά της Πίνδου .Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε έτσι μέσα σε 2 ώρες ενώ δεν είχε πάθει τίποτα 1 μηνα .
Και θα είχε πεσει όλο αν δεν έχει καμάρι κάτω από την γέφυρα . Έκανε μια περίεργη στρέψη σαν S στα βαθουλώματα γύρω από τα καμαρια...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 08:01:54 μμ »
δηλαδη αυτα τα 3 σημεια ειναι λακουβες;
το καπακι ποσα χιλιοστα το εχεις και οι λακουβες στο μεγιστο σημειο ποσο βαθος εχουν;
υπαρχει και αλλος τροπος αντιμετωπισης, εξαρταται μετα απο το περιβαλλον της κιθαρας 

εγω σημερα ανελαβα... μερεμετι, αυτα παθαινουν οι βεγκε καβαλαρηδες μετα απο χρονια....
(ειναι ο 3ος που συναντω με προβληματα) γινονται σαθροι (λογο μεγαλων βενων & πορων; δεν ξερω....)
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 08:04:37 μμ »
( αν ειναι αρκετα παχυ μηπως το κανεις ολο επιπεδο-αρκει να εχει καλο δεσιμο απο κατω).
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 08:13:46 μμ »
2.4 ήταν πριν το κολλήσω ... Δεν είναι μόνο ότι έπεσε και έκανε λακούβα , αλλά ανέβηκε στα διπλανά σημεία . Αν ήταν κανένα 1cm , ναι θα μπορούσα να το φάω
Θα πάω να το δει αύριο ο Παλαιοδημοπουλος . Έχει περιέργεια γιατί δεν έχει δει κάτι τέτοιο 40 χρόνια

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 08:59:46 μμ »
Πόσο απότομη , πόσο γρήγορη και πόσο μεγάλη μπορεί να ήταν πια
η διαφορά της σχετικής υγρασίας στο περιβάλλον του εργαστηρίου
πριν να το τρίψεις και μετά όταν το είδες ?

Αντίστοιχα και η θερμοκρασία ?

Αισθάνομαι αλληλέγγυος στο πρόβλημα.
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 07, 2020, 09:53:50 μμ »
Λοιπόν .. ο Παλαιοδημοπουλος υποθέτει ότι το "έπλυνα" με το οινόπνευμα. Δηλαδή το καπάκι ρουφηξε οινόπνευμα ,σε συνδιασμό με το περιβάλλον και το ότι το άφησα χωρίς να περάσω κάποιο λούστρο από πάνω ώστε να εμποδίσω το καπάκι να εκτονωθεί . Ακόμη λέει και αυτό το 5% νερό που έχει κάνει ζημιά αν το καπάκι έχει τέτοιες τάσεις .
Άρα δικό μου λάθος . Δεν την πάτησα στην δεύτερη κιθάρα γιατί μετά το καθάρισμα ξεκίνησα λουστραρισμα . Εδώ η κιθάρα έμεινε "πλυμενη"...

Οι λύσεις που μου προτείνει είναι για αρχή για να μην πάει κρίμα η δουλειά .

Όπως είναι κλειστη η κιθάρα φτιάχνω ένα σάντουιτς από ξύλα από κάτω ώστε να μην πιεζω καμάρια  και ένα από πάνω , το βρέχω και πιέζω με σφυκτηρες  .
Η άλλη λύση είναι να ανοίξω την πλάτη και να το κάνω πιο εύκολα .
Και η δύσκολη λύση να βγάλω το καπάκι . Αν και πιστεύω αυτό θα έχει άσχημο τέλος έτσι κι αλλιώς .

Και η τεταρτη αν όλα πάνε στραβα να φτιάξω νέο καπάκι .

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 08, 2020, 07:06:25 πμ »
Με την γεφυρα Μήπως έρθει στα συγκαλα του?δοκίμασε να κάνεις ένα dry fit Μήπως τις εξαλείψει τις λακκούβες..

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 08, 2020, 07:49:09 πμ »
Με την γεφυρα Μήπως έρθει στα συγκαλα του?δοκίμασε να κάνεις ένα dry fit Μήπως τις εξαλείψει τις λακκούβες..
Γρήγορη δεν μιλάμε για μια μικρή λακουβιτσα . Ανέβηκα το βράδυ και το καπάκι ήταν χειρότερα . Φούσκωσε από την αριστερή πλευρά και έκανε και άλλη λακούβα . Ποια γέφυρα ; Δεν έχει κάπου να κολλήσει . Στον αέρα θα είναι . Αν πάρεις το χαμηλότερο σημείο που έχει δημιουργηθεί από λακούβα και το ψηλότερο από φούσκωμα μιλάμε για 2 ΕΚΑΤΟΣΤΑ  παραμόρφωση . Και να ισιωσει που λέει ο λόγος δεν ξέρω που θα εκτονωθεί αυτός ο όγκος που δημιουργήθηκε... Ο παλαιοδημοπουλος μου είπε να πάω να το δει από κοντά να το σωσουμε. Εγώ επιμένω ότι αυτό το καπάκι δεν έχει ζωή πια και πρέπει να ξυλωθει και να γίνει πριονίδια .

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 08, 2020, 08:06:10 πμ »
Δύσκολα τα πράγματα
Πρέπει να κάνεις υπομονή
Την πάτησε γιατί πήρε υγρασία από την μία πλευρά καί επειδή η άλλη πλευρά ειναι πακτωμένη με τα καμάρια στράβωσαν οι ίνες του ξύλου με αυτό τον τρόπο
Προτείνω να την αφήσεις σε χώρο ελεγχόμενης αυξημένης υγρασίας αρκετό καιρό μήπως και σιγά σιγά επανέλθει
Γιατί τα λέω αυτά?
Είμαι παθών γιατί έχω αφήσει μια κλασική κιθάρα 3-4 χρόνια άβαφη, έτσι λοιπόν το ξύλο έχασε την υγρασία του (φαντάσου καπάκι που το είχα από το 2012) και επειδή  ακίνητο από την κάτω πλευρά λόγω κολλημένων καμαριών ξεκίνησε να ανοίγει σε διάφορα σημεία κυρίως στην κολλημένη ένωση!
Η λύση:: την έχω αφήσει στη θήκη με το σύστημα υγρασίας φούλ στο νερό για να εκτονωθεί όλο το καλοκαίρι και όταν Πιάσουν οι υγρασίας και κλείσουν οι χαραμάδες πάει για βάψιμο ;D

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 08, 2020, 08:09:13 πμ »
Την έχεις μονώσει με γομαλάκα από τη μέσα πλευρά?
Επειδή μάλλον χειροτερεύει βάλε μια κατσαρόλα να βράζει νερό και βάλτην από πάνω πιστεύω αν τραβήξει υγρασία σιγά σιγά θα επανέλθει

Λάμπρος Σταυρίδης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 08, 2020, 08:42:59 πμ »
Φίλε Δημήτρη καλημέρα ,
Ἡ πρώτη λύση πού γράφεις ὅτι σοῦ προτείνει ὁ κ. Παλαιοδημόπουλος σέ συνδυασμό μέ τήν ἔκθεση τοῦ καπακιοῦ ὅπως εἶναι κλειστή ἡ κιθάρα στόν ἀτμό νεροῦ πού βράζει , πού σοῦ προτείνει ὁ φίλος Νάσος , νομίζω ὅτι εἶναι ἡ καλύτερη , μέ τήν προϋπόθεση ὅτι θά κατασκευάσης ἀπό πρίν τό " σάντουϊτς " ( καλύτερα ἀπό γυμνά MDF ἤ νοβοπάν , πού ἔχουν ἀπορροφητικότητα , ἀκόμα καί ἐπενδεδυμένα ἐσωτερικά μέ ἀρκετά φῦλλα ἐφημερίδας στερεωμένα μέ χαρτοταινίες ) , καί μέ τήν προϋπόθεση ἐπίσης τό ἕνα κομμάτι τοῦ " σάντουϊτς " νά εἰσχωρῆ ἀπ' τήν ἠχητική ὀπή .
Ὁ ἀτμός εἶναι καλύτερος ἀπ' τό νερό , διότι εἰσχωρεῖ στό ξῦλο καλύτερα , ἀφοῦ μέ τήν θερμότητά του ἀνοίγει τούς πόρους του .
Νομίζω ὅτι , ἄν τό ἀτμίσης μόνο χωρίς πίεση ἀμέσως μετά , μπορεῖ τό ξῦλο νά ἐπανέλθη , ἀλλά ἐπειδή θά στεγνώση ἀνεξέλεγκτα , μπορεῖ νά δημιουργήση πάλι τή ἴδια κατάσταση .
Καλή ἐπιτυχία !!!

Tags: