καλά λέει ο Στέλιος, ψυχραιμία.
Μου φαίνεται απίθανο η υγρασία της Titebond να ξεκόλλησε την ψαρόκολα, αλλά τι να πω, πρώτη φορά το βλέπω. Τι πάχος έχουν περίπου οι ντούγες ?
Πριν βάλεις τις εγκάρσιες κολλήσεις από μέσα, θα πρότεινα να κολλήσεις πρώτα απέξω ώστε οι ενισχύσεις να μπουν στο "διορθωμένο" σκάφος και να μην ξαναμετακινηθούν μετά την κόλληση των ντουγών.
Για ανάλογες επισκευές εγώ έχω φτιάξει μια πολύ απλή "σχάρα" που βάζω από την πλευρά του καπακιού για να μπορώ να πιάσω τα λάστιχα (ώστε να πιέζονται οι ντούγες μεταξύ τους για την κόλληση)
[ Invalid Attachment ]
Πριν βέβαια βάλεις και σφίξεις τα λάστιχα, ρίχνεις κόλλα ανάμεσα στις ντούγες. Με την Titebond έχεις περιθώριο "εργασιμότητας" περίπου 5-7 λεπτών πριν αρχίσει να πήζει. Αν δεν προλαβαίνεις όλες τις κολλήσεις, κάν'τες σε δυο μέρες, δεν σε κυνηγάει κανένας. Την Titebond μπορείς να την αραιώσεις μέχρι 5% με ζεστό νερό αν χρειαστεί για να γίνει πιο λεπτόρρευστη. Επίσης, εφόσον είναι ήδη κάπως αραιωμένη μπορείς να την βάλεις με σύριγγα (*) για να μην απλώνει παντού και ξανατρίβεις.
(*) επειδή οι βελόνες της συνηθισμένης σύριγγας (που βρίσκεις εδώ στα φαρμακεία) είναι πολύ μικρής διαμέτρου και δεν περνάει η κόλλα ούτε αραιωμένη, ζήτησα extra βελόνες από αυτές που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι