Συνέχεια μετά από μερικές μέρες απραξίας . Είχα τελειώσει τα καμάρια της πλάτης και χτες τα κόλλησα . Έκοψα και από τα πλαϊνά τα επιπλέον εκατοστά παλίσανδρου και είπα να κάνω από εκεί bindings. Δυστυχώς αν έχεις γυναίκα βιάζεσαι ... Τα τρία κομμάτια βγήκαν μια χαρά . Μετά από το τριμαρισμά τους πιστεύω θα έχω 5-6 χιλιοστά καθαρό ξύλο . Το τέταρτο(τέρμα αριστερά) όμως μας ξέφυγε στο κόψιμο και σε κάποια σημεία είναι ήδη 6 χιλιοστά και δεν ξέρω πως θα το σώσω. Τα άλλα δύο δίπλα του είναι περισσεύματα που οριακά αν δεν κάνω χαζομάρα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ώρα ανάγκης.
Με όλο το θάρρος songless φίλε μου ( και με την αφέλεια του ημιμαθούς )
Ανησυχώ όχι τόσο για το ξύλο , αλλά γιατί σε θέλω και με τα δέκα δάχτυλα ακέραια !
Με τέτοιο δυνατό δισκοπρίονο και ο παλίσανδρος ν΄ακολουθήσει τα δικά του κυματιστά νερά ; Πόση βιασύνη πιά ;
Ακόμα κι αν είχε κοπεί σωστά , μήπως το ξυλάκι αυτό με τόσο ιδιότροπα νερά σου έβγαζε μετά προβλήματα στο λύγισμα ;
( σε αυτή την περίπτωση μήπως τούτη η αναποδιά σε γλύτωσε από άλλη στο επόμενο βήμα ; )
Συγγνώμη πάλι ειλικρινά ! Είχες βάλει τον κατάλληλο δίσκο για αυτή την κατά μήκος κοπή ; ( rip cut ? )
Πάντως το ξυλάκι νομίζω ότι σώζεται , με ησυχία, με καλά ακονισμένα εργαλεία χειρός και δουλεμένα με ακρίβεια