Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2018  (Αναγνώστηκε 12377 φορές)

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Ιούλιος 2018
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 03, 2018, 12:17:13 πμ »

............................................   ........................................   ..............................................

το μπουζούκι αναβλήθηκε, γιατρέ μου είμαι καλά ή να το κοιτάξω αυτό με τις κιθάρες (και τις περιλήψεις τους  ;) )

Μια χαρά !  Καλύτερα δε γίνεται  !  Φάνηκε από την αρχή ότι αυτό το μπουζούκι  θα κάνει ωραία παρέα με τα "τσιγαρόκουτα "   :)
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 03, 2018, 06:50:59 μμ »
το ανθρακονημα αφου βραχει με την κολλα του μετα πρεπει να μπει σε κενο αερος για να στεγνωσει και να αποκτησει τις ιδιοτητες που ξερουμε..αν δεν το κανει ςετσι..απλα εχεις μια μαυρη μπαρα..!

η κολλα που μου στελνουν απο το Βολο δεν δουλευει ετσι.Μιλησα με τον τεχνικο υπευθυνο .Ας μην πεταγομαστε οταν δεν εχουμε τσεκαρει κατι.............................παραπλανουμε και τον κοσμο
δεν εχω γραψει ποτε κατι χωρις να το ξερω κατ ιδιαν και δεν εχω απαντησει σε κανενα ποστ ειρωνικα. δεν μας ειπες ομως  πηρες καλτσα η ετοιμη μπαρα και θες απλα να την  κολησεις.... εδω φαινεται ποιος ειναι παραπλανητικος...γιατι αλλο ανθρακονημα..και αλλο σαν ανθρακονημα!
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 04, 2018, 11:27:33 πμ »
να σου πω....................το τι εχουμε οι δυο μας δεν νομιζω οτι πρεπει να βγαινει προς τα εξω κι ουτε εχουν ορεξη να μας ακουνε οι υπολοιποι.Αλλα για να μη φανταστεις οτι το παιζω πονηρος πηρα ετοιμες μπαρες.Ρωτησα , τηλεφωνησα ,ξαναρωτησα, και κατεληξα στο συμπερασμα οτι μπορω να το φτιαξω.Αλλωστε εχω φτιαξει πανω απο 100 οργανα κι εχω επισκευασει τουλαχιστον 30.Κατι θα ξερει κι εμενα το χαζο μου το κεφαλι
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 04, 2018, 08:05:56 μμ »
να σου πω....................το τι εχουμε οι δυο μας δεν νομιζω οτι πρεπει να βγαινει προς τα εξω κι ουτε εχουν ορεξη να μας ακουνε οι υπολοιποι.Αλλα για να μη φανταστεις οτι το παιζω πονηρος πηρα ετοιμες μπαρες.Ρωτησα , τηλεφωνησα ,ξαναρωτησα, και κατεληξα στο συμπερασμα οτι μπορω να το φτιαξω.Αλλωστε εχω φτιαξει πανω απο 100 οργανα κι εχω επισκευασει τουλαχιστον 30.Κατι θα ξερει κι εμενα το χαζο μου το κεφαλι
δεν ειπες εξ αρχης κωστα οτι θες απλα να κολησεις μια μπαρα! και για αυτο απαντησα η μπαρα για να γινει εχει μια διαδικασια αλλο να την παρεις ετοιμη. δεν νομιζω να εχουμε τιποτε οι δυο μας ουτε ειπα κατι πονηρο η παραπλανητικο. ουε εσφαξα κανενα με το κονσερβοκουτι!
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 04, 2018, 10:22:12 μμ »
μπααααα? παρακολoυθεις και τις συνομιλιες μου στο Facebook ?

Γιώργος Κατσίγιαννης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: 30 και συνεχιζουμε....
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 05, 2018, 12:47:03 πμ »

Κωστα εγω δοκιμασα με βεργα ανθρακονηματος σε δυο μανικια σε 4χορδα μπουζουκια, και τα δυο σκευρωσαν....!!!
Δεν ξερω τι εκανα λαθος.... ισως η κολλα, ισως,ισως....!!!
Βεβαιωσου πριν κανεις οτι κανεις και ξαναξηλωνεις.

Φιλικα την γνωμη μου λεω απο την δικη μου εμπειρια .

Καλη συνεχεια φιλε !!!

Γιώργος Γεωργίου

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδιά
  • Αριθμός κατασκευών: 2
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 05, 2018, 12:50:18 πμ »
Μπαγλαμαδακι απο τον  Γιαννη παπαβλαχοπουλο πανεμορφο οργανακι. Οταν τριφτη και περαστουν τα λουστρα  θα μπουν και φωτο με λεπτομεριες αν και η δουλεια του Γιαννη ειναι γνωστη.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 05, 2018, 10:04:24 πμ »

Κωστα εγω δοκιμασα με βεργα ανθρακονηματος σε δυο μανικια σε 4χορδα μπουζουκια, και τα δυο σκευρωσαν....!!!

Καλη συνεχεια φιλε !!!

Εγώ πάλι έχω πολύ καλές εντυπώσεις.
Έχω βάλει σε κιθάρες (x1 και x2 με ρυθμιζόμενη truss rod σε μια περίπτωση που η κιθάρα θα ταξιδεύει συνεχώς), σε μπουζούκι και πρόσφατα και σε μπαγλαμά (κι αυτός στην ξενητειά).
Το μανίκι γίνεται ίσιο (χωρίς πλάνισμα στα επάνω τάστα) και παραμένει ίσιο και αφού μπουν οι χορδές, τόσο που σε μπουζούκι (τρίχορδο) έκανα action στο 12ο περίπου ένα χιλιοστό - αναγκάστηκα να το ξανανεβάσω γιατί δεν μπορούσα να παίξω, έσκαβε η πένα το καπάκι. Στις κιθάρες αντίστοιχα αν θέλω relief το κάνω κατεβάζοντας λίγο την ταστιέρα πριν περάσω τάστα.

Βάζω βέργες από τον dimizparts (9.5*3,18 mm) και όχι κορδόνι, όπως περιγράφει ο vasvasilis σ΄ένα παλιότερο ποστ, αν κι αυτή η μέθοδος μου φαίνεται καλή, έχω βολευτεί με τις βέργες.
Έχω πάρει ένα bit για το ρούτερ 1/8"(= 3,175 mm) το οποίο σκάβει λίιιγο πιο στενό κανάλι. Έτυχε ?, δεν ξέρω. Για να βάλω την βέργα θέλει λίγο άνοιγμα (με λίμα). Η βέργα μπαίνει αρκετά σφιχτά, χρησιμοποιώ εποξική 2 συστατικών λεπτόρευστη αργής σκλήρυνσης (24 ωρών). Το κανάλι στο σκάβω περίπου 11 mm (η βέργα είναι 9.5 mm) και την ώρα της κόλλησης - με την ίδια κόλλα - βάζω και μια φέτα ξύλου από πάνω για να γεμίσει το 1,5 mm μέχρι την τελική επιφάνεια του μπράτσου. Αυτό για να πιάσει η ξυλόκολλα για την ταστιέρα που θα μπει μετά.
Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά.

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 05, 2018, 10:30:43 πμ »
Και η δική μου εμπειρία με ανθρακονήματα είναι καλή. Βέβαια έχω κατασκευάσει μόνο δύο μπουζούκια με βέργα από ανθρακονήματα (στις κιθάρες βάζω μεταλλική βέργα διπλής ενέργειας).

Μάλιστα το ένα μπουζούκι βρίσκεται στην Κέρκυρα όπου η υγρασία είναι πολύ μεγάλη και τα όργανα δοκιμάζονται άσχημα με τις αλλάγές του καιρού. Το συγκεκριμένο με την βέργα από ανθρακόνημα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Για την κόλληση είχα χρησιμοποιήσει λεπτόρευστη εποξική δύο συστατικών. 
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Νικηφορος

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλιό σαν το κρασί
  • Αριθμός κατασκευών: 8
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 05, 2018, 12:25:25 μμ »
Καλημερα! Χθες ημουνα σε καποιον φιλο...και μου λεει ...εχω καποια παλια οργανα στην αποθηκη μου κατσε να σου τα φερω να τα παρεις και κανε τα οτι θες.
Μου φερνει λοιπον... μια κιθαρα  κλασσικη με σκεβρωμενο μανικι, ενα μπουζουκι 4χορδο με ξεκολλημενο καραολο, ενα αλλο 4 χορδο σκεβρωμενο και με σπασμενο σκαφος, και ενα μαντολινο με σπασμενο σκαφος. Μιλαμε για αποθηκη - νεκροταφειο οργανων. Εγω βεβαια τον κοιταγα σαν να ηρθε ο Αη Βασιλης.
Πηρα λοιπον ΠΟΛΥ δουλεια για το σπιτι {celebrate014} {celebrate014} {celebrate014}
Σκεφτομαι να τριχορδοποιησω...να φτιαξω μαντολινοτζουρα...αντε και ισως αρχισω να πειραζω και την κιθαρα για την εμπειρια. Σε δουλεια να βρισκομαστε...
And did they get you to trade,
hot ashes for trees, hot air for a cool breeze
cold comfort for change
did you exchange
a walk on part in a war, for a lead role in a cage

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 05, 2018, 02:34:04 μμ »
κυριοι.......................................τις βεργες απο ανθρακονημα τις βαζω κατοπιν προτροπης του εμπειροτατου κυριου Βασιλιαδη.Το σκεπτικο μου εχει ως εξης.Ποτε μα ποτε δεν μουχει ερθει μπροστα οργανο ειτε ειναι μπουζουκι ειτε κιθαρα.Ε  τι στο διαολο? Τωρα θα ερθει που βαζω και ενισχηση ανθρακονημα?

Μήτσος

• Sr. Member
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 05, 2018, 07:29:44 μμ »

Καλη συνεχεια φιλε !!!

Εγώ πάλι έχω πολύ καλές εντυπώσεις.
Έχω βάλει σε κιθάρες (x1 και x2 με ρυθμιζόμενη truss rod σε μια περίπτωση που η κιθάρα θα ταξιδεύει συνεχώς), σε μπουζούκι και πρόσφατα και σε μπαγλαμά (κι αυτός στην ξενητειά).
Το μανίκι γίνεται ίσιο (χωρίς πλάνισμα στα επάνω τάστα) και παραμένει ίσιο και αφού μπουν οι χορδές, τόσο που σε μπουζούκι (τρίχορδο) έκανα action στο 12ο περίπου ένα χιλιοστό - αναγκάστηκα να το ξανανεβάσω γιατί δεν μπορούσα να παίξω, έσκαβε η πένα το καπάκι. Στις κιθάρες αντίστοιχα αν θέλω relief το κάνω κατεβάζοντας λίγο την ταστιέρα πριν περάσω τάστα.

Βάζω βέργες από τον dimizparts (9.5*3,18 mm) και όχι κορδόνι, όπως περιγράφει ο vasvasilis σ΄ένα παλιότερο ποστ, αν κι αυτή η μέθοδος μου φαίνεται καλή, έχω βολευτεί με τις βέργες.
Έχω πάρει ένα bit για το ρούτερ 1/8"(= 3,175 mm) το οποίο σκάβει λίιιγο πιο στενό κανάλι. Έτυχε ?, δεν ξέρω. Για να βάλω την βέργα θέλει λίγο άνοιγμα (με λίμα). Η βέργα μπαίνει αρκετά σφιχτά, χρησιμοποιώ εποξική 2 συστατικών λεπτόρευστη αργής σκλήρυνσης (24 ωρών). Το κανάλι στο σκάβω περίπου 11 mm (η βέργα είναι 9.5 mm) και την ώρα της κόλλησης - με την ίδια κόλλα - βάζω και μια φέτα ξύλου από πάνω για να γεμίσει το 1,5 mm μέχρι την τελική επιφάνεια του μπράτσου. Αυτό για να πιάσει η ξυλόκολλα για την ταστιέρα που θα μπει μετά.
Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά.
Μανο βαζεις στις κιθαρες και βεργα και τρασροντ?

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 05, 2018, 09:07:44 μμ »
στην προ_τελευταια μόνο.. είναι αυτή που θα ταξιδεύει και είπα να είμαι πιο ασφαλής... Πάντως - αν και φαίνεται υπερβολή - δεν αποκλείεται να το ξανακάνω σε ειδικές περιπτώσεις.. πχ resonator κλπ. (τώρα που πέρασα και 16αρες στην lap steel γλυκαθηκα)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 05, 2018, 10:32:10 μμ »
στην προ_τελευταια μόνο.. είναι αυτή που θα ταξιδεύει και είπα να είμαι πιο ασφαλής... Πάντως - αν και φαίνεται υπερβολή - δεν αποκλείεται να το ξανακάνω σε ειδικές περιπτώσεις.. πχ resonator κλπ. (τώρα που πέρασα και 16αρες στην lap steel γλυκαθηκα)

σημερα περασα για πρωτη φορα 2 βεργες σταθερες απο καρμπον.Την ωρα που στεγνωνει η κολλα δυο συστατικων ζεματαει λεμε.Δεν το ακουμπας το ποτηρακι με γυμνο χερι........................και βγαζει και σαν καπνο

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 05, 2018, 10:46:01 μμ »
σημερα περασα για πρωτη φορα 2 βεργες σταθερες απο καρμπον.Την ωρα που στεγνωνει η κολλα δυο συστατικων ζεματαει λεμε.Δεν το ακουμπας το ποτηρακι με γυμνο χερι........................και βγαζει και σαν καπνο

Περίεργο. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό ..... ::)
Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

Tags: