Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Απρίλιος 2018  (Αναγνώστηκε 9423 φορές)

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο από Εργαστήρια : Απρίλιος 2018
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 22, 2018, 05:19:33 μμ »
Στελιο δεν νομιζω να εχεις προβλημα με τα κλειδια τετραχορδου!ωραιο το μαντολινο!!!!!!!!!το καπακι αν δεν το θελει κανενας το θελω για να το βαλω στον μπαγλαμα που φτιαχνω ευχαριστω !!!!!!!!!!!!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 22, 2018, 05:23:44 μμ »
Στελιο η ετοιμη πλατη κιθαρας ειναι απο κυπαριση?

ναι, ειναι  αυτη αραχνιασμενη...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 22, 2018, 05:40:27 μμ »
επισης εφτιαξα κ την κιθαρα του φιλου μου, που παλι του επεσε απο τα χερια...
μα βουτυρο εχουν τα χερια του;  ;D

εσπασε στο καπακι, ανοιξε μια ραφη οπου την ειχα επισκευασει παλαιοτερα + σκισθηκε σε ενα καινουριο σημειο (χτυπησε στην γωνια της κιθαρας, στον πισινο της...)
εδω στις παρακατω φωτο:
η ζημια, κολλημα, βαλσιμο κομματακι ελατινο παζλ, ανοιγμα οπων με το δωρο του φιλου μου του μητσαρα (θενκς για αλλη μια φορα...), πετονιες με ξυλακια στην ραφη, ψιλοστοκαρισμα με στοκο ξυλου πευκο, τριψιματα και τελος λουστρο μπαλας 500αρι τοπικα.

ΑΝΤΕ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΘΗΚΗ - ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ...  {celebrate015}
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 22, 2018, 05:45:18 μμ »
κρατημενο στο φιλο geo...
εκτος ισως απο δυο...

Γρηγόρης Μαυρακης

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ινδικος παλισανδρος
  • Αριθμός κατασκευών: Καμμια
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 22, 2018, 06:20:07 μμ »
Στην φωτο 28 βλέπω μια πλάτη επισκευασμενη Μαονι (μαλλον)..είναι αυτή που είχα δει σπιτι σου με το Ράγισμα?

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 22, 2018, 06:56:25 μμ »
το ξανασκεφτηκα και ειπα να κανω μια προσπαθεια επισκευης, αλλα δεν βλεπω να την κραταω... :-[
εκτος ισως απο δυο...

George45

• Hero Member
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 22, 2018, 07:08:35 μμ »
το ξανασκεφτηκα και ειπα να κανω μια προσπαθεια επισκευης, αλλα δεν βλεπω να την κραταω... :-[
στελιο αν ειναι να την πεταξεις μην την πεταξεις θα τη χρειαστω για μια βραζιλιανικη που βρηκα και η δικη της ειναι πολυ χειροτερη ευχαριστω!!!!!!!!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 22, 2018, 07:38:01 μμ »
βραζιλιανικη;;;
τι εννοει ο ποιητης;
εκτος ισως απο δυο...

George45

• Hero Member
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 22, 2018, 09:08:07 μμ »
Βραζιλιανικη ειναι μια κιθαρα που βρηκα πεταμενη και η πλατη της ειναι χαλια.το θεμα που μπορεις να την δεις ειναι το ΚΙΘΑΡΟΝΙ.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 23, 2018, 08:08:47 πμ »

....εβγαλα τα παλια καμαρια, μετρησα αποστασεις κλπ, εκανα κ τσακιση στο καπακι (μα τι δι@ολο την κανανε...)

Στέλιο οι χορδές του μαντολίνου (αν και δεν του φαίνεται) έχουν τάσεις ~ 80 kg, περισσότερο από μιας ακουστικής κιθάρας (~ 65-78 ανάλογα με τις χορδές). Η τσάκιση είναι αναμφίβολα πολύ καλή ενίσχυση. Επίσης πριμάρει το όργανο, επιθυμητό στο μαντολίνο.
Στο καπάκι έδωσες εγκάρσια κλίση? αν ναι, πως συμπεριφέρθηκε το καπάκι με την τσάκιση ? θέλω να πω, γυρνούσε προς την περίμετρο (πάνω στα καμπύλα καμάρια) ή "αντιστεκόταν" ?

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 24, 2018, 09:51:25 πμ »
Βραζιλιανικη ειναι μια κιθαρα που βρηκα πεταμενη και η πλατη της ειναι χαλια.το θεμα που μπορεις να την δεις ειναι το ΚΙΘΑΡΟΝΙ.
ο ορος "βραζιλιανικη" παραπεμπει σε κιθαρα που εχει πλατη-πλαϊνα βραζιλιανικο παλλισανδρο
(αυτη εχει μαονι σαπελι-και ισως να ειναι φλυδα κοντρα πλακε...)

εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 24, 2018, 03:57:37 μμ »
ο ορος "βραζιλιανικη" παραπεμπει σε κιθαρα που εχει πλατη-πλαϊνα βραζιλιανικο παλλισανδρο
(αυτη εχει μαονι σαπελι-και ισως να ειναι φλυδα κοντρα πλακε...)

Διορθωση: στην αλαμπρα αναφερομουν, ειδα ομως εχεις και την τζιανινι, οπου και αυτη μαλλον ειναι κοντρα πλακε με επενδυση μαονι

Η τσάκιση είναι αναμφίβολα πολύ καλή ενίσχυση. Επίσης πριμάρει το όργανο, επιθυμητό στο μαντολίνο.
Στο καπάκι έδωσες εγκάρσια κλίση? αν ναι, πως συμπεριφέρθηκε το καπάκι με την τσάκιση ? θέλω να πω, γυρνούσε προς την περίμετρο (πάνω στα καμπύλα καμάρια) ή "αντιστεκόταν" ?
μανο δεν ξερω ποσο "καλυτερα" ειναι αυτη η τσακιση, αφου το "τσακιζεις" το ξυλο με το καψιμο κλπ. ;D
υποθετω οτι αδυνατιζει η φυσικη αντοχη του, και αν το θελει καποιος πιο γερο, με 1-2 δεκατα του χιλιοστου παραπανω στο κεντρο να ειναι οκ...
ξαναλεω οτι δεν ξερω-δεν εχω ιδεα, και το φτιαχνω μονο κ μονο γιατι ειχαν φωλιασει κατι ταραντουλες ΝΑ με το συμπαθειο μεσα στο ηχειο...  {music017}
επιση εβαλα τα 2 δικα του καμαρια, τα οποια και ειχαν πολυ μεγαλη κλιση.
σε αυτο που ρωτας ηταν και ο δικος μου προβληματισμος, και αποφασισα να κανω:

πρωτα την τσακιση (με αρκετα μεγαλυτερη γωνια
και μετα να βαλω τα καμαρια, που ηταν και τα 2 πανω απο την τσακιση
ισως να ειναι σωστο το αναποδο, δεν ξερω, εμενα μου φανηκε αυτο πιο λογικο.

η συμπεριφορα του καπακιου μετα την κολληση των 2 καμαριων, ηταν να μικρυνει η γωνια (ετσι οπως το ειχα υποθεσει (αλλα και να χασει αρκετα απο την καμπυλοτητα το καπακι, κατω απο την τσακιση)
παντως ετσι οπως κατεληξε μετα την τσακιση και τα καμαρια, ηλθε ταμαμ ( ;D ετσι δεν λλλλετε; ) με το σκαφος οπου δεν συναντησα προβληματα στην κολληση .

ΑΝΤΙΘΕΤΑ: συναντησα στα φιλετα, οπου αρχισα να βγαζω το εξωτερικο (λογω του σχεδιου του και της τσακισης στο καπακι, χανει το σχεδιο και δεν φαινεται καλα, και ετσι θα βαλω σκετο ξυλο εξωτερικα-ετσι οπως ηταν δηλαδη)

ερωτηση: η φιγουρα κολλαει απο πανω; (ετσι ηταν...)
              ή πρεπει να σκαφτει το καπακι;
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 25, 2018, 08:29:22 πμ »
ταμάμ!
τη φιγούρα βάλτην όπως θες, και οι δύο τεχνικές χρησιμοποιούνται

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 25, 2018, 11:47:26 μμ »
Μου έφερε φίλος ένα Τετραχορδο που του αλλάξε μόνος του το καπάκι να του περάσω γομαλακα, εδώ βρίσκομαι κάπου στην μέση.  Δεν άντεξα και αρματωσα να ακούσω τι παίζει και ειλικρινά απογοητευτηκα ένα ξερό-πριμο-φλατ ήχο έβγαλε, περίεργο γιατί το καπάκι φαίνεται καλό. Σε ερώτηση για το πάχος του μου είπε ότι είναι στα 2.7 με τά ψιλό τριψιματα που του έκανα παίζει να το κατέβασα ένα δέκατο ακόμα.  Παίζει να γίνει καμία παρέμβαση για να γινει λίγο ποιο μελωδικος ο ήχος του?  Δεν ξέρω τι έχει κάνει με τα καμάρια αλλά μου φαίνονται μαδερια έτσι όπως έβαλα το χέρι από μέσα.  Βάζοντας δύο μανταλακια στα καμάρια έστρωσε λίγο ο ήχος του αλλά έχασε πολύ σε διάρκεια.  Αν κατεβάσω τα καμάρια σε ύψος-παχος θα πετύχω κάτι ή θα τα κάνω σκ@&α?  Το ξέρω ότι έπρεπε να το ακούσω πριν περάσω βερνικι αλλά τώρα η πατάτα μπήκε και δεν θέλω να βγάζω το βερνικι, έχετε καμία ιδέα?
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 27, 2018, 10:28:59 μμ »
...  Αν κατεβάσω τα καμάρια σε ύψος-παχος θα πετύχω κάτι ή θα τα κάνω σκ@&α? 

μια φοράτο δοκίμασα σε μια κιθάρα που είχε κάτι χοντροκαμάρια 1,5 εκ πλάτος x 1,2 ύψος (κοντόχοντρα).. εκτ΄ςο του ότι μου έφυγε ο καρπός (να τρίβω μέσα απ' την τρύπα) δεν έγινε και πολύυυυυ μεγάλη διαφορά.. έστρωσε λίγο, αλλά ίσα ίσα να πω ότι κάτι έκανα... αυτή μόνο είναι η εμπειρία μου.
Πάντως απ' ότι έχω διαβάσει (αν βρω το link θα το ανεβάσω, είναι από μια Πανεπιστημιακού επιπέδου -Τσεχία ? Ουγγαρία? κάτι τέτοιο - πειραματική εργασία για "διόρθωση ιδιοτήτων ήχου" σε κλασική κιθάρα με επεμβάσεις σε υφιστάμενες κατασκευές) οι σημαντικότερες διαφορές προέκυψαν από λέπτυνση των καμαριών (όχι στο ύψος δηλαδή)

Tags: