Αποστολέας Θέμα: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 17550 φορές)

ksiros

• Full Member
Απ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΟΥ
« Απάντηση #120 στις: Φεβρουαρίου 21, 2018, 07:48:13 μμ »
Μπραβο γιωργο!!!μπαλα το πηγες φιλε.θα γινει πολυ ομορφο το μπουζουκακι!οσο για αυτα που ειπες παραπανω συμφωνω απολυτα.ολα τα χρωσταμε στα παιδια που μας εδειξαν τον δρομο μας εδωσαν τα σχεδια τους και μας μεταφεραν ο καθενας με τον τροπο του τις εμπειριες και τις γνωσεις του.οποτε ειναι χρεος μας οπως πηραμε απλοχερα βοηθεια ετσι και εμεις να συνεχισουμε προσφεροντας ο καθενας οτι μπορει. δεν πρεπει να ξεχναει κανεις πως τις αποριες που εχει καποιος τωρα τις ειχε και ο ιδιος καποτε και περιμενε πως και πως καποιον να του απαντησει και να τον βοηθησει..

Γιωργος π

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Όλα αρκεί να παράγουν ήχο κ ομορφιά......
  • Αριθμός κατασκευών: 5
« Απάντηση #121 στις: Φεβρουαρίου 21, 2018, 09:20:53 μμ »
Μπραβο γιωργο!!!μπαλα το πηγες φιλε.θα γινει πολυ ομορφο το μπουζουκακι!οσο για αυτα που ειπες παραπανω συμφωνω απολυτα.ολα τα χρωσταμε στα παιδια που μας εδειξαν τον δρομο μας εδωσαν τα σχεδια τους και μας μεταφεραν ο καθενας με τον τροπο του τις εμπειριες και τις γνωσεις του.οποτε ειναι χρεος μας οπως πηραμε απλοχερα βοηθεια ετσι και εμεις να συνεχισουμε προσφεροντας ο καθενας οτι μπορει. δεν πρεπει να ξεχναει κανεις πως τις αποριες που εχει καποιος τωρα τις ειχε και ο ιδιος καποτε και περιμενε πως και πως καποιον να του απαντησει και να τον βοηθησει..

Ευχαριστώ πολυ,.... Κάνω παράλληλες εργασίες πλέον. Ακριβώς έτσι είναι θα πρέπει μετά από καιρό κ ακόμα κ τώρα να μοιράζουμε και εμείς την γνώση μας οσο μπορούμε κ ξέρουμε.

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #122 στις: Φεβρουαρίου 22, 2018, 10:17:52 μμ »
Και η εργασία τις ημέρας....   Αφού μέτρησα Το ποσό θέλω να φάω από τα πλάγια για να μπουν τα φιλέτα... έκανα την γραμμή με αυτό το (ειδικό εργαλείο) διαβήτης λέγεται...😂😂😂😂😂., (Ευτυχώς έχει βίδα και μένει σταθερός, με έχει βολεύει παρά πολύ, ρυθμίζεται και το άνοιγμα με βίδα και η μύτη που καρφώνεται και ο μόλυβδος.... 

Έπειτα χάραξα προσεκτικά κ κάθετα επάνω στην γραμμή με την λεπίδα κ αφαιρεσα το υπόλοιπο έλατο με το dreamel.

Κόλλησα το φιλέτο (έτοιμο καμπυλομενο).  Δεν ξέρω αλλά έχω θέμα με το καμπυλωμα.....  Αν πάρω ίσια μου σπάνε όταν προσπαθώ να τα λυγίσω. Τι τα βρέχω τι τα ζεστάνω, τίποτα αυτά.. τώρα έχω ένα 1,5 μέτρο παιδευομουν να το λυγίσω αλλά μάταια, αυτό που κατάλαβα είναι μάλλον φτιαγμένο με κόλα που δεν μαλακώνει... Τέλος πάντων......
 [ Invalid Attachment ]
 Αύριο με το καλό θα βάλω κ το άσπρο το πλαστικό....

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #123 στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 02:37:18 μμ »
Κόλλημα τις ταστιερας....

Καθάρισμα και χάραγμα τις ασετοπαστας γύρω από την ταστιέρα

Αφαιρεσα και υλικό από το μανίκι....

Και η μαλα@@@ια. Καραδοκουσε....   Ξυλωθηκε λίγο παραπάνω  σε ένα μέρος γύρω στο 1mm.   Ευτυχώς βρήκα το κομμάτι και θα το κολλήσω με κόλλα στιγμής. 

[ Invalid Attachment ]
Ελπίζω να μην φαίνεται όταν τελειώσω.....

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #124 στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 08:15:55 μμ »
Περισεψε και λίγο ώρα κ για να μην πάει χαμένη έβαλα και τα τάστα... 0,4.

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #125 στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 08:16:41 μμ »
 [ Invalid Attachment ]

DRIVER (Βασιλειάδης Παύλος)

• Sr. Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ΚΑΡΥΔΙΑ
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #126 στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 08:34:27 μμ »
ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
Γεννήθηκα χωρίς να θέλω,
θα πεθάνω χωρίς να θέλω,
Αφήστε με όμως να ζήσω όπως θέλω

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #127 στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 09:40:17 μμ »
Ευχαριστώ Παύλο...   μαθαινω σιγά σιγά,...  Στρώνει το χερι... 
Έκανας μετρήσεις τώρα που κοντεύει να τελειώσει για να δω που είμαι σε σχέση με αυτό που είχα σκοπό να κάνω...

Το αποτέλεσμα είναι

1) το καλούπι του σκάφους θέλει λίγες διορθώσεις γιατί βλέπω το σκάφος δεν είναι συμμετρικό...

2) όταν κόλλησα το μαύρο καπλαμα στο καπάκι έβαλα τιντεμπον κόλλα με αποτέλεσμα το καπάκι να πάρει μια καμπύλη από μόνο του,.  (Σκέφτηκα) να μην το ζορισω για να πατήσει στο σκάφος για να γίνει ισιο (να μην έχω τις λεγόμενες κρυφές δύναμης ) αν θυμάμαι καλά όταν διάβαζα.  διαμόρφωσα έτσι τα καμαρια, όπως ήταν το καπάκι και φώλιαζαν ακριβώς.....  Το θέμα είναι ότι είχα υπολογίσει για ισιο καπάκι, και τώρα με την κλίση έχασα περίπου 2mm , με αποτέλεσμα να έχω καβαλάρη 8,5 - 9mm .

3)  ένα άλλο που παρατηρείσα είναι ότι δεν είχα αλφαδιασει καλά το σκάφος.... Εκεί Που πατάει το καπάκι. Με αποτέλεσμα σε σχέση με την ταστιέρα να γέρνει λίγο από την μια πλευρά. ( Θα χρειαστεί δύο να κάνω καβαλάρη και το κόκκαλο από την  μια μεριά ( πχ να είναι 3mm k από την άλλη 4 η 5)...

4 ).  Ένα άλλο είναι το ότι όταν έτριβα την ταστιέρα για να γίνει λεια..  ο έβενο τριβόταν  δύσκολα ενώ τα άλλα ξύλα εύκολα με αποτέλεσμα να γίνει η ταστιέρα όπως είναι μερικές κιθάρες  (καμπύλη). Δεν ξέρω πως λέγεται....   Μικρή καμπύλη βέβαια αλλά υπάρχει..... Δεν με πειράζει όμως.....

ΥΓ.   Άντε να δούμε τι ήχο θα βγάλει.... Θα παίζει αυτό το μπουζούκι;;;;    Αρκετά προβληματακια έχει.  Αν και όταν το χτυπάω με το δάχτυλο το καπάκι ακούγεται καλό κ με διάρκεια ( όσο μπωρο να καταλάβω..)

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #128 στις: Φεβρουαρίου 25, 2018, 10:32:16 μμ »
Και εδώ μια φωτό  που λέω ότι γέρνει στο νούμερο 3 .

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #129 στις: Μαρτίου 04, 2018, 03:32:04 μμ »
Άντε τα πρώτα χέρια λούστρο έπεσαν.....

[ Invalid Attachment ]

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #130 στις: Μαρτίου 04, 2018, 03:40:08 μμ »
Και μια με το αποτέλεσμα του μικροβίου τις οργανοπιοιας, και  το  να είσαι μέλος του φόρουμ.....  Το τέρμα δεξιά είναι  αγορασμενο από γνωστό οργανοποιο.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #131 στις: Μαρτίου 04, 2018, 04:13:36 μμ »
ωπα ρε γιωργη, σιγα-σιγα, επιασες κουρτινα...  ;D
θα σε μαλωσει η γυναικα...  {music017}
αυτο στεγνωνει;;;  {celebrate015}
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #132 στις: Μαρτίου 04, 2018, 06:55:35 μμ »
Άσε Στέλιο γέμισε ο τόπος... Πρέπει να βρω που θα τα βάλω.  Μόλις τελειώσω αυτό θα ξεκινήσω άλλο...😁😁😁
 Αυτά τα βερνίκια  στεγνώνουν στην αφή σε μια ωρίτσα και σκληρά γίνονται (τουλάχιστον επιφανειακά) μετά μια μέρα.   Το μοναδικό πράγμα που δεν μου άρεσε στην οργανοπιοια.... Δεν μου αρέσει η διαδικασία καθόλου....  Μάλλον θα ψάξω κάποιον που να ασχολείτε με βερνικια να μου τα κάνει ..  (άμα συμφέρει)...

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #133 στις: Μαρτίου 04, 2018, 08:09:40 μμ »
Μπραβο γιωργο κανονικο οπλοστασιο!!ναι φιλε τρελη ταλαιπωρια τα βερνικια και εγω τωρα τελιωσα με το δικο μου αλλα σπαστικη διαδικασια.βασικα μου τη σπαει η αναμονη για τα στεγνωματα και τα επομενα χερια.

Γιωργος π

• Hero Member
« Απάντηση #134 στις: Μαρτίου 04, 2018, 08:18:10 μμ »
Ναι φιλε μου και εγώ αυτό δεν μπωρο... Το περίμενε.... Δεν έχω κ το κομφλερ εδώ που μένω και ταλεπωρουμε με τα χέρια....  Η θα βρω κάποιον να μου τα κάνει ή θα κάνω κατασκευές και όταν πηγαίνω στο πατρικό θα τα κάνω όλα μαζί.... Από την αναμονή και την βαρεμάρα όλη την ώρα τα πειράζω και  μετά διορθώνω και κάνω 10πλασιο χρόνο....

Tags: