Ευχαριστώ Παύλο... μαθαινω σιγά σιγά,... Στρώνει το χερι...
Έκανας μετρήσεις τώρα που κοντεύει να τελειώσει για να δω που είμαι σε σχέση με αυτό που είχα σκοπό να κάνω...
Το αποτέλεσμα είναι
1) το καλούπι του σκάφους θέλει λίγες διορθώσεις γιατί βλέπω το σκάφος δεν είναι συμμετρικό...
2) όταν κόλλησα το μαύρο καπλαμα στο καπάκι έβαλα τιντεμπον κόλλα με αποτέλεσμα το καπάκι να πάρει μια καμπύλη από μόνο του,. (Σκέφτηκα) να μην το ζορισω για να πατήσει στο σκάφος για να γίνει ισιο (να μην έχω τις λεγόμενες κρυφές δύναμης ) αν θυμάμαι καλά όταν διάβαζα. διαμόρφωσα έτσι τα καμαρια, όπως ήταν το καπάκι και φώλιαζαν ακριβώς..... Το θέμα είναι ότι είχα υπολογίσει για ισιο καπάκι, και τώρα με την κλίση έχασα περίπου 2mm , με αποτέλεσμα να έχω καβαλάρη 8,5 - 9mm .
3) ένα άλλο που παρατηρείσα είναι ότι δεν είχα αλφαδιασει καλά το σκάφος.... Εκεί Που πατάει το καπάκι. Με αποτέλεσμα σε σχέση με την ταστιέρα να γέρνει λίγο από την μια πλευρά. ( Θα χρειαστεί δύο να κάνω καβαλάρη και το κόκκαλο από την μια μεριά ( πχ να είναι 3mm k από την άλλη 4 η 5)...
4 ). Ένα άλλο είναι το ότι όταν έτριβα την ταστιέρα για να γίνει λεια.. ο έβενο τριβόταν δύσκολα ενώ τα άλλα ξύλα εύκολα με αποτέλεσμα να γίνει η ταστιέρα όπως είναι μερικές κιθάρες (καμπύλη). Δεν ξέρω πως λέγεται.... Μικρή καμπύλη βέβαια αλλά υπάρχει..... Δεν με πειράζει όμως.....
ΥΓ. Άντε να δούμε τι ήχο θα βγάλει.... Θα παίζει αυτό το μπουζούκι;;;; Αρκετά προβληματακια έχει. Αν και όταν το χτυπάω με το δάχτυλο το καπάκι ακούγεται καλό κ με διάρκεια ( όσο μπωρο να καταλάβω..)