Εμεις οι " νεοφωτιστοι " , περα απο το θαυμασμο για το μανικι , φιλε Παναγιωτη , εχομε και διδακτικο ωφελος : κατανοουμε γιατι το λενε " μανικι " ... απο οτι φαινεται ετσι προεκυψε η εκφραση και στην καθημερινη γλωσσα
Να σου πω Τάσο ότι ένα από τα πράγματα που με τρόμαζαν πριν ασχοληθώ, ήταν το να φτιάξω το μάνικο. Έτσι την πρώτη μου κιθάρα την αγόρασα σε κιτ περισσότερο επειδή είχε έτοιμο το μανίκι.
Τελικά, ακόμα και την πρώτη φορά που επιχείρησα να φτιάξω όργανο από το μηδέν, το μανίκι δεν ήταν το δυσκολότερο κομάτι της κατασκευής. Αν ακολουθήσεις μερικές απλές αρχές (π.χ. άξονα συμμετρίας) νομίζω ότι δεν είναι τίποτα το τρομερό το να φτιάξεις ένα μπράτσο, όσο και αν εμένα μέχρι εκείνη τη στιγμή μου φαινότανε βουνό.
Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, το δύσκολο ήταν να φτιάξω το τακούνι, με εμφανείς τις κόντρες που να φαίνονται ισόπαχες και σαν συνέχεια από το κύριο σώμα του μπράτσου, χωρίς να κάνουν κάποιο δόντι, ενώ στην ουσία ήταν από διαφορετικά κομάτια ξύλου. Αν οι κόντρες ήταν η κάθε μία από ένα ενιαίο ξύλο δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα.
Και πριν φτάσω στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα έκανα αρκετές αποτυχημένες δοκιμές. Εντάξει κέρδισα την εμπειρία.
