Οπως πολυ σωστα ειπωθηκε οι κορμοι λεμονιας πορτοκαλιας κλπ δεν εχουν μεγαλη διαμετρο.Φανταστειτε οτι εσκαψα το σκαφος στο φαρδυτερο τμημα του κορμου και παλι εμπεριεχει το κεντρο του μεσα.
Απλα σκεφτηκα να κανω το "σφαλμα" μονο για το σκαφος.Απ΄την αλλη εχοντας κοψει ενα μικρο κομματι του ξυλου ωστε να το περιεργαστω και να το γνωρισω πριν αρχισω οποιαδηποτε εργασια σκαψιματος,ειδα ενα πολυ ομορφο,λαμπερο,συμπαγες και δυνατο ξυλο και σκεφτηκα οτι ειναι κριμα να το φαω ολο σκαβοντας.Ετσι λοιπον....εχω ενα κομματι ακομα που σκεφτομαι να το κανω (οταν ερθει η ωρα) ντουγες και να το συνδυασω με καποια αλλο σκουρο ξυλο σε τζουρα....αν πετυχει θα ειναι πανεμορφο.
Για τη λεμονια αρχικα ειχα συμβουλευτει τον κ.Φρονιμοπουλο ο οποιος με διαβεβαιωσε οτι το ξυλο της ειναι πολυ καλο και δινει ιδιαιτερο ηχο απλα δε χρησιμοποιειται λογω της διαμετρου της,δυσευρετη σε καλες διαστασεις.Μου ειπε οτι παλιοτερα ειχε φτιαξει κι αυτος ενα σκαφτο μπαγλαμαδακι με ωραιο ηχο.
Δεν εχω σκαψει αλλα ξυλα για να συγκρινω δυσκολια.Ξερω παντως οτι ιδρωσα και αγκομαχησα αρκετα σκαβοντας με το σκαρπελο

Δεν το βλεπω απαγορευτικο για μανικι δειχνει πολυ γερο...που ειπαμε οτι υπαρχουν τα στυλιαρια αυτα;