καλημέρα και καλή βδομάδα!
έχω και ζητήματα ηθικής φύσεως, προς άπαντες ενδιαφερομένους (γράφω εδώ να μην ανοίγω νέο θέμα, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο αλλά έχω πραγματικές απορίες):
φίλος έφερε κιθάρα φίλου για επισκευή. Λόγω του είδους της βλάβης, μπορούσα να δω καθαρά ότι το καπάκι είναι από κόντρα πλακέ με μια φλούδα έλατο πάνω - πάνω.
[ Invalid Attachment ]
Από περιέργεια, έψαξα στο διαδίκτυο την κιθάρα και βρήκα αυτό
https://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbo600_sb.htmΣτα χαρακτηριστικά της γράφει "Top: Spruce" δηλαδή μας λέει ότι το καπάκι είναι από έλατο. Το μαγαζί αυτό (Thomann) απ' ό,τι βλέπω στο ιντερνετ έχει μεγάλη απήχηση, θεωρείται αξιόπιστο και είναι μάλιστα σημείο αναφοράς για "έλεγχο τιμής" σε αγγελίες στο facebook.
Αν ήμουν αγοραστής και δεν είχα δει με τα μάτια μου το καπάκι, θα εμπιστευόμουν τον Thomann και όλα καλά.
Τώρα αναρωτιέμαι και για την ίδια την εταιρεία (Harley Benton) αλλά και για τον Thomann. Κάποιος έκανε την πατάτα. Σημειωτέον ότι σε άλλες κιθάρες (Κινέζικες κι αυτές συνήθως, και μάλιστα σε σελίδες τύπου Amazon που δεν είναι εξιδικευμένα μαγαζιά) αναγράφεται ευθαρσώς plywood (κόντρα πλακέ) κι ας μοιάζει με μαόνι ή έλατο ή οτιδήποτε.
Εκτός αν δεχτεί κανείς ότι με το Top: spruce εννοούν το καπάκι του καπακιού. Χα.
Και τέλος αναρωτιέμαι κατά πόσο πραγματικά συμφέρει να φτιάξει κάποιος καπάκι με κόντρα πλακέ και μια φλούδα έλατο και μάλιστα bookmatched (δεν έχει βγει από κύλινδρο, είναι κομμάτι κομμένο και τριμένο - ή πως αλλιώς γίνεται ? ).
Μου φαίνεται πιο πολλή δουλειά και τελικά μεγαλύτερο κόστος από το να κολληθεί και να τριφτεί ένα μασίφ καπάκι.
Πόσο πίσω (και πόσο αφελής) είμαι γιατρέ μου

?