Αποστολέας Θέμα: 1η κατασκευη τριχορδου σκαφους!!!  (Αναγνώστηκε 14110 φορές)

ksiros

• Full Member
Απ: 1η κατασκευη τριχορδου σκαφους!!!
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 26, 2017, 08:33:45 μμ »
Δεν εχω κολησει τπτ ακομα ολα τα εχω βαλει προχειρα για να σημαδεψω το πισω καβαλαρη για να φτιαξω το καραολο.

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 26, 2017, 09:32:59 μμ »

Γεια χαρα παρεα!!εφτιαξα μορσο εβαλα το μανικι στο σκαφος εβαλα και την ταστιερα πανω (κλιμακα 68 την πηρα χαραγμενη ετοιμη) και ενω ειχα σημαδεψει τις αποστασεις 14cm για χορδιερα καβαλαρη και 68cm απο καβαλαρη ως τον πισω καβαλαρη ειδα πως η ενωση μου βγαινει στο 19 ταστο.το μηκος του σκαφους ειναι 37.σε αυτη την περιπτωση τι πρεπει να κανω??υπαρχη προβλημα αν γινει στο 19 η ενωση??
[/quote]

mpampis76

• Newbie
  • *
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 27, 2017, 03:53:31 μμ »
Καλησπερα φιλε χωρις να ειμαι ειδικος απο τα λιγα που εχω διαβασει μεχρι τωρα θα πω τη σκεψη μου.Αν ο καβαλαρης παει στα 12 εκατοστα περιπου και φερεις μανικο ταστιερα λιγο πιο κατω θα εχεις αυτο ππου θελεις.Ειμαι περιπου στο ιδιο σημειο κι εγω και υπολογισα καβαλαρη 12 με 12,5 και μου βγαινει ενωση στο 17 ταστο.

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 27, 2017, 04:33:10 μμ »
Σε ευχαριστω μπαμπη.αμα μετακινησω οπως λες τον καβαλαρη γιατι ετσι σκεφτηκα και εγω θα πρεπει να ξαναφτιαξω το καπακι γιατι τα καμαρια εχουν μπει βαση 13.5 καβαλαρη.τωρα καβαλαρης με πρωτο καμαρι εχει 3 ποντους αποσταση οποτε μετα θα παω 4 και βασικα γιαυτο ρωταο να ακουσω καμια γνωμη.αν η ενωση ειναι στο 19 σε τι επιρεαζει;

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 27, 2017, 11:35:17 μμ »
 θα σου πρότεινα για το συγκεκριμένο σκάφος κλίμακα 67,ούτως η άλλως δεν έχεις κολλήσει την ταστιέρα, κράτα την για το επόμενο.
Γνώμη μου!!!!!

Ιωσήφ Τορρένς

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: Λίγα πράματα
  • Περιοχή: Αθήνα Κυψέλη
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 28, 2017, 10:38:49 πμ »
Καλημέρα ! Προσπαθώντας να καταλάβω το πρόβλημα , θυμήθηκα και βρήκα αυτό εδώ από τον Μάνο ( απάντηση Νο 3 πολύ διαφωτιστική )

http://www.luthier.gr/index.php?topic=3176.msg55066#msg55066
Τίποτα δεν ισιώνει από μόνο του ... θέλει πολλή δουλειά ...
Να είστε όλοι καλά ! ... για να ισιώνετε τα "στραβά " ...

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 28, 2017, 12:42:46 μμ »
Σε ευχαριστω γιωργο!!εχεις δικιο φιλε πιστευω πως ειναι η καλυτερη λυση!!!δεν εχω κολησει τιποτα οποτε το κανω 67 και ολα καλα!!!αλλα τι διαφορα θα ειχε αν κολουσα ταστιερα στο 19 ταστο?? Θα επιρεαζε σε ηχο η σε αντοχη??

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 28, 2017, 12:50:47 μμ »
Καλημερα ιωσηφ!!σε ευχαριστω φιλε!την εχω διαβασει την αναρτηση του μανου και ειναι πολυ διαφοτιστικη αλλα εμενα το προβλημα ειναι οτι μου βγαινει η ενωση στο 19 ταστο.λογικα δεν τα υπολογισα καλα και εβαλα καβαλαρη στους 13.5 ποντους αλλα το σκαφος μου ειναι 37 ποντους αν ηταν 38 θα εβγαινε η ενωση στο 18 ταστο.οποτε η λυση που προτινε ο φιλος γιωργος ειναι η καλυτερη πιστευω!!

Γιώργος Χ.

• Hero Member
  • Ανεκπαίδευτος
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά, σφεντάμι
  • Αριθμός κατασκευών: θα δείξει...
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 29, 2017, 08:32:13 πμ »
?.........αλλα τι διαφορα θα ειχε αν κολουσα ταστιερα στο 19 ταστο?? Θα επιρεαζε σε ηχο η σε αντοχη??

......έχω δει τρίχορδο μπουζούκι, που η ένωση του ήταν μεταξύ 18 και 19 τάστου με εκπληκτικό ήχο και είχε και αρκετά λεπτό μάνικο. Οπότε!!........ ::)

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 29, 2017, 09:00:56 πμ »
Καλημερα γιωργο!και στο τριχορδο που εχω απο ματσικα 68 κλιμακα η ενωση δεν πεφτει στο 18 αλλα στη μεση 17 με 18.

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 08, 2017, 06:14:32 μμ »
Γεια χαρα παιδια!!προχωραει σιγα σιγα το εργο.χρυσοσα το σκαφος και κολησα καραολο με μανικο και σκαφος.εβαλα το καπακι προχειρα με ταινια και πιστευω πως πηγε καλα η δουλεια!!εχω ομως μια απορια.βαζοντας το μεταλικο χαρακα στο μανικο ειναι ολοισιο .αλλα εχω διαβασει οτι απο το 3 .4 ταστο και προς το καραολο πρεπει βαζοντας το χαρακα να εχει 1 με 2 χιλιοστα κενο ωστε βαζοντας τις χορδες ναι ερθει να ισωσει το μανικο.τι πιστευετε να δωσω κλιση η να κολησω ταστιερα ευθεια???

George45

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: ολα!!
  • Αριθμός κατασκευών: MIA
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 10, 2017, 07:30:05 μμ »
Δεν μας ειπες το τελειωσες το μπουζουκι?

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 10, 2017, 09:46:10 μμ »
Γεια σου φιλε geo!!ναι το εχω τελιωσει πριν καμια 20αρια μερες αλλα δε προλαβαινα να το παρουσιασω ηθελα να βγαλω ενα καλο βιντεακι αλλα επειδη δε το βλεπω θα ανεβασω 1 προχρειρο που ειχα τραβηξει πριν τα λουστρα και ενα μετα.

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 10, 2017, 10:30:39 μμ »
Γεια σας παιδια!!η πρωτη κατασκευη τελιωσε και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο αλλα τουλαχιστον βγηκε σωστο μαλακο και ευκολοπαιχτο.θα ηθελα να ευχαριστησω για αλλη μια φορα το φορουμ και ολα τα παιδια που με βοηθησατε και τον vagges2010 γιατι χωρις εσας δεν θα εκανα τιποτα!τα βιντο ειναι πολυ προχειρα το πρωτο ειναι με το που περασα χορδες πρωτο κουρδισμα και το αλλο μετα απο το λουστρο.

ksiros

• Full Member
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 10, 2017, 10:36:41 μμ »

Tags: