5) Από reranch.com
I stain my necks with water based stain. I use StewMac vintage amber stain, which is easy to adjust to the color I want just by adding more or less stain/water. I generally apply the stain with a cloth, then when it's dry I rub it back with #0000 steel wool. I usually use two coats of stain, followed by the steel wool. When I reach the color I'm looking for I begin applying the Tru-Oil. I use the Tru-Oil that comes in a bottle, and use my fingers to rub it into the neck. I like to start at the headstock and work towards the heel. I dip my finger into the bottle and rub the oil on in a circular motion, fast enough to generate a little warmth. Once I feel that the oil is even, I switch to a more linear motion and rub with the grain. You can lay the oil on pretty heavy for the first two coats because most of it will soak into the wood. By the third coat you should notice it starting to build up, and you'll want to use less oil on future coats. I try to work an area approx. 4-5 inches at a time and work the oil into the area When the coat is complete I let the oil dry about 5-6 hours and re-coat. I recommend 8-10 coats and after the last coat I let the oil get nice and hard for 24 hours, followed by a light rub down with the #0000 steel wool. I use a piece of soft clean well washed denim to burnish the finish.Use a decent amount of pressure and rub it lengthwise with the cloth very fast, again you want to build up a small amount of heat.
Μετάφραση:
Βάφω τα μάνικα μου με βαφές βάσης νερού . Χρησιμοποιώ StewMac(vintage amber stain) βαφή , η οποία είναι εύκολο να προσαρμοστεί στο χρώμα που θέλω μόνο με την προσθήκη περισσότερης ή λιγότερης βαφής/ νερού . Εγώ γενικά εφαρμόζω την βαφή με ένα πανί , στη συνέχεια, όταν είναι ξηρό τρίβω με # 0000 ατσαλόμαλλο. Συνήθως χρησιμοποιώ δύο στρώσεις βαφής , ακολουθούμενες από ατσαλόμαλλο . Όταν φτάσω το χρώμα αρχίζω την εφαρμογή του Tru -Oil . Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Tru -Oil που έρχεται σε ένα μπουκάλι , και χρησιμοποιώ τα δάχτυλα μου για να το τρίψω μέσα στο μάνικο . Μου αρέσει να ξεκινάω με την κεφαλή και να εργάζομαι προς την κατεύθυνση του τακουνιού . Βουτάω το δάχτυλό μου μέσα στο μπουκάλι και τρίβω το λάδι σε μια κυκλική κίνηση , αρκετά γρήγορα ώστε να δημιουργήσει μια μικρή ζεστασιά . Μόλις έχω την αίσθηση ότι το λάδι είναι όμοιο/ομαλό , αλλάζω σε μια πιο γραμμική κίνηση και τρίβω με τα νερά του ξύλου . Μπορείτε να θέσετε το λάδι σε αρκετά παχύτερες στρώσεις για τα δύο πρώτα χέρια , επειδή το περισσότερο από αυτά θα εμποτίσει το ξύλο . Με την τρίτη στρώση θα πρέπει να παρατηρήσετε πως αρχίζει το “build up”, και θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο tru-oil για τα μελλοντικά χέρια. Προσπαθώ να δουλεύω σε μια περιοχή περίπου 4-5 ίντσες τη φορά και δουλεύω το λάδι στην περιοχή αυτή. Όταν η στρώση είναι πλήρης άφηνω το λάδι να ξεραθεί περίπου 5-6 ώρες και ξανά νέα στρώση. Θα ήθελα να συστήσω 8-10 στρώσεις και μετά την τελευταία στρώση αφήνω το λάδι να γίνει ωραίο και να σκληρύνει για 24 ώρες , που ακολουθείται από ένα ελαφρύ τρίψιμο με το # 0000 ατσαλόμαλλο. Χρησιμοποιώ ένα κομμάτι μαλακό καθαρό καλά πλυμένο τζιν για να γυαλίσω το φινίρισμα . Χρησιμοποιήστε ένα αξιοπρεπές ποσό πίεσης και τρίψτε κατά μήκος με το πανί πολύ γρήγορα , και πάλι θέλετε να χτίσετε μια μικρή ποσότητα θερμότητας .