Στις μέχρι πρότινος σκέψεις μου ήταν να μη βάλω φιλέτα (bindings) δεδομένου ότι θα βάψω την κιθάρα. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισα τελικά και έβαλα. Γιατί:
- δεν έχω καταλήξει ακόμα στη συνολική σύνθεση της παλαίωσης που θα κάνω. Έτσι δεν ξέρω τι θα κάνω στα πλαϊνά.
- είχα παλαιόθεν κάποια bindings από ασετόπαστα που γενικά δεν ήξερα τι να τα κάνω (όταν μπαίνω σε μαγαζί οργανοποιϊας αγοράζω διάφορα ..... μπας και ....)
- δεν μου άρεσε που έβλεπα τα σόκορα του κόντρα πλακέ θαλάσσης του καπακιού. Είχαν και κάτι ψιλοατέλειες αλλά δεν γούσταρα να κάνω τέτοια στοκαρίσματα.
Σημειωτέον ότι δεν βρήκα στην ευρύτερη γειτονιά μου την κόλλα (Ruderer L530) που προτείνει ο Θάνος
εδώ και που χρησιμοποιεί στις ηλεκτρικές του κουκλάρες και άρα θα έπρεπε να χάσω μια μέρα να πάω στο κέντρο για να τη βρώ. Έτσι μετά από κάποιες δοκιμές σε μικρά κομματάκια αποφάσισα να κολλήσω με ασετόν (όπως κάνουν οι επαγγελματίες;). Η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής επέζησε. Με το ασετόν λοιώνει μερικώς η επιφάνεια της ασετόπαστας και έτσι κολλάει στο ξύλο μια χαρά αρκεί να γίνεται η διαδικασία κάπως γρήγορα γιατί στεγνώνει γρήγορα και το ασετόν. Κάθε φορά έβαζα ασετόν σε ένα τμήμα μέχρι 10cm, σφίξιμο με χαρτοταινία και πήγαινα στο επόμενο τμήμα
Για την ταστιέρα και επειδή η resonator παίζεται κυρίως με slide αποφάσισα να μην κάνω μεγάλο radius. Έτσι αντί για το συνηθησμένο 16 έκανα radius 20 μιας και ήταν και τα δύο στον ίδιο τάκο (δεν έχω και άλλο). Μετά το τρίψιμο του radius έβαλα και τα dots. Tο μπράτσο δεν το κόλλησα ακόμα. Απλώς το έβαλα στη θέση του για τη φωτογραφία. Μάλιστα προβληματίζομαι μήπως να περάσω τάστα πριν το κολλήσω.
[ Invalid Attachment ]