Στο δρόμο που χάραξε ο Μάνος αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ μια resonator.
Ήταν σκέψη που υπήρχε από παλαιά αλλά όλο το ανέβαλα. Όταν λοιπόν το ξεκίνησε ο Μάνος μου ξαναθύμισε το παλιό ενδιαφέρον μου και έτσι τον παρακάλεσα να παραγγείλει και για μένα ένα κώνο. Μετά από αρκετή μελέτη και αρκετές πληροφορίες που μου έδωσε ο Μάνος καθώς και ανταλλαγή απόψεων για να διευκρινηστούν κάποια θέματα, τελικά ξεκίνησα πριν 2-3 μέρες.
Γενικές πληροφορίες:
Resonator μονού κώνου με biscuit bridge.
Κώνος Τσέχικος διαμέτρου 9,5".
Πλαϊνά : Κελεμπέκι
Πλάτη και καπάκι από κόντρα πλακέ θαλάσσης σημύδα. Πλάτη 4 mm με καμάρια και καπάκι 6mm με ενισχύσεις κόντρα πλακέ 4mm.
Δοκός για τη στατική επάρκεια της κατασκευής: μαόνι 2Χ2 cm
Μπράτσο: κελεμπέκι
Κλίμακα: 25" = 63,5 cm
Οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής:
Έχουν λυγιστεί και κολληθεί τα πλαϊνά, έχουν μπει τα kerfing και έχει κολληθεί και η πλάτη.
Επίσης έχει διαμορφωθεί η δοκός που θα ενώσει τον εμπρός με τον πίσω τάκο Δεν έχει κολληθεί ακόμα γιατί πρέπει πρώτα να φτιαχτεί το πηγάδι (sound well) για να προδιοριστεί το ύψος που θα κολληθεί ώστε να μην χρειαστούν σφήνες κτλ. Μπήκε στην πιθανή θέση για τη φωτογραφία.
Παράλληλα προχώρησε λίγο το μπράτσο. Έγινε η φαλτσογωνιά του καράολου και κολλήθηκε
[ Invalid Attachment ]
Τα παραπάνω είναι τα "τυπικά" της κατασκευής μιας κιθάρας. Τα ειδικότερα της resonator μόλις τώρα αρχίζουν.