Μάνο άψογως όπως πάντα τι να πουμε για την κατασκευή πραγματικά εσυ "γράφεις" την δική σου πορεία, ξεχωριστός, λιτός, άψογως στις λεπτομέρειες, τώρα βλεπωντας το οργανάκι το αποτέλεσμα του ήχου με παραπέμπει κατι ανάμεσα σε τζουρά και σε μπαγλαμά, παίζοντας το σε χαμηλή οκταβα με παει σε τζουρα και σε χαμηλή ακούω αυτή την γλυκά που βγάζει ο μπαγλαμάς, μου αρέσει ειναι πραγματικά αξιόλογος ο ήχος, και σαν λίγο ανάποδος που ειμαι να σου πω μου άρεσε σε ρε λα ρε κουρδισμα έβγαζε κάτι βάρη και ασήκωτο, πάντως την pu την δουλεύεις αβέρτα βλέπω, και κάτι τελευταίο αν και νομίζω οτι πρέπει να το αναφέρω αλλού, προ ημερών ήμουν σε ένα δάσκαλο οργανοποιιας (στο κεπεμ νομίζω κύριο Φώτη τον λένε τον άνθρωπο) μας είπε λοιπόν πως οι τάκος καλό θα ήταν να γίνετε σε σάντουιτς με κόντρα πλακέ, γιατι σε περιπτώσει που πάθει κάποιο σκίσιμο ειναι πολύ δύσκολη η επέμβαση στο σημείο, αυτο με απασχόλησε πολύ και τελικά κατέληξα στα εξής,
1ον: Λόγο πολλών στρωσεων ξύλου έχουμε μεγαλύτερη ελαστικότητα άρα μεγαλητερη δύναμη σε φορτία, που σε εκεινο το σημείο έχουμε μεγάλες τάσεις
2ον: Μεγάλη αντοχή λόγο ελαστικότητας σε σύστολες διαστολες
3ον: Σε περίπτωση που μπει πολύ σφιχτά το μόρσο έχει μεγαλύτερη αντοχή σε περίπτωση ανοίγματος του τάκου
4ον: Σε μονοκόματους τάκους έχουμε σύστολη και διαστολή σε ενα ξυλο άρα αυτο ειναι επικίνδυνο στο να φυράνει η τρύπα ενώ το κόντρα πλακέ δεν εχει τέτοιες τάσεις.
Μάνο και πάλι μπράβο σου και συγνωμη αν ήμουν λίγο παραπάνω εκτός θέματος στην ανάρτηση σου