Αποστολέας Θέμα: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής  (Αναγνώστηκε 48269 φορές)

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
  • Αγαπημένο ξύλο: Οξυα
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Κατασκευη 4χορδου μπουζουκιου συμβουλες και σταδια κατασκευής
« Απάντηση #90 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:01:01 μμ »
axaxa εχεις δικιο απλά βιαζομαι τοοσο πολυ θελω να το τελειώσω όσο γινετε ποιο γρήγορα...σχολάω και αργα απο την δουλεια και εχω λιγο χρόνο κάθε μερα να ασχοληθω με τη κατασκευη και γιάυτο βιαζομαι..σκεψου πάω σπιτι στης 8-8:30 και κατα της 12-1 πρέπει να κοιμηθω για να ξυπνησω στην ωρα μου το πρωι..την 1η μέρα ξαπλωσα στης 2 και το πρωι σερνομουνα..εχθες ξαπλωσα στης 1 για να τελειώσω την πυρογραφια και παλι δεν ξυπναω το πρωι με τιποτα..

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #91 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:13:49 μμ »
να ρωτησω κάτι εδώ.
Σκευτομαι στη πυρογραφία να ''φαω'' με καμια φαλτσετα λιιγο το ξυλο και να βάλω χρώμα μέσα..η να μην το φάω καθόλου να το περάσω 1-2 χέρια ακόμα με το κολλητίρι και να κάνω πατουρίτσα και ατην την πατουρίτσα να τν γεμίσω χρώμα,κόκκινο,μόνο στα σημεία που είναι τα τριανταφυλα.σκευτομουν να σταξω μέσα κόκκινο κερί μετα με το γιλόχαρτο να ερθει στα ισα με την επιφανεια του ξυλου και μετα απο πάνω να μπει το ούστρο και να κλείσει,ενοειτε οτι δέν θα βγάζω το μπουζουκι έξω στον ηλιο ποτε.
Στεκει αυτο που λέω?η να πάρω λαδομπογια?

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #92 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:22:11 μμ »
axaxa εχεις δικιο απλά βιαζομαι τοοσο πολυ θελω να το τελειώσω όσο γινετε ποιο γρήγορα...σχολάω και αργα απο την δουλεια και εχω λιγο χρόνο κάθε μερα να ασχοληθω με τη κατασκευη και γιάυτο βιαζομαι..

καλυτερα που δεν εχεις παραπανω χρονο!  μην βιαζεσαι βρε ανθρωπε του θεου.   δεν γινεται σε μια βδομαδα οργανο.

στο καπακι μην βαλεις κανενα χρωμα γιατι το ελατο ποτιζει πολυ ευκολα και δεν θα μπορεις να το σταματησεις εκει που θες. θα προχωραει το χρωμα μονο του....

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #93 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:31:51 μμ »
το κερι?θα κρυώνει επιτοπου δεν θα ποτίζει..είναι αποτελεσματικο ομος σάν χρώμα?

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #94 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:32:28 μμ »
καλυτερα που δεν εχεις παραπανω χρονο!  μην βιαζεσαι βρε ανθρωπε του θεου.   δεν γινεται σε μια βδομαδα οργανο.

Εμενα για να καταλαβεις το πρωτο μου πηρε να το φτιαξω 8 μηνες!!!! Διαστημικη ταχυτητα ;D
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #95 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:38:44 μμ »

Εμενα για να καταλαβεις το πρωτο μου πηρε να το φτιαξω 8 μηνες!!!! Διαστημικη ταχυτητα ;D
8 μήνες?wtf

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #96 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:49:57 μμ »
καποιος εμπειρος με ετοιμο σκαφος και καταλληλα εργαλεια θα μπορουσε να εκανε 10-15-20 μερες να φτιαξει ενα οργανο.   εσυ αν ειχες χρονο θα ηθελες να το τελειωσεις σε ενα εικοσιτετραωρο!  το αποτελεσμα βεβαια θα ηταν αναλογο!  Εχεις πηδηξει (με την καλη εννοια) το σημαντικοτερο κομματι, το διαβασμα, την γνωση.  Κατι που οι παλιοτεροι γραφουν συχνα οτι δεν ειχαν σαν δυνατοτητα οταν ξεκινουσαν και εμεις οι νεοτεροι το ξεπερναμε σαν να μην υπαρχει, σαν να μην χρειαζεται.
Να εισαι σιγουρος παντος πως ο χρονος που αφιερωνεις σε ενα οργανο φαινεται (και ακουγεται) σε ενα οργανο.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #97 στις: Αυγούστου 01, 2015, 04:57:13 μμ »
εχετε δικιο παιδια δέν ειναι απλό πράμα.πολες λεπτομέριες πολλα που πρεπει να προσεξεις και πολλα πολλα άλλα που δεν τα ξέρω ακομα.
Γενικα πορώνομαι με επισκευες-κατασκευες..τη μηχανη μου την έχω λύσει δέσει ολοκλήρη 2-3 φορες..οτι μηχανακι εχει περασει απο τα χερια μου το εχο κάνει βίδες τουλαχιστον 2 φορές.
παθιαζομαι πολυ..
πειτε μου το κερι σαν χρωμα ειναι μια επιλογη που μπορώ να κάνω?το εχει δωκιμάσει κανεις?
θα κάνω μια δωκιμη το απόγευμα στο καπλαμα που περισεψε απο το καπάκι και θα δω αποτελεσματα.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #98 στις: Αυγούστου 01, 2015, 05:04:05 μμ »

θα κάνω μια δοκιμη το απόγευμα στο καπλαμα που περισεψε απο το καπάκι και θα δω αποτελεσματα.

απο κερι δεν ξερω, αλλα μολις εγραψες την μαγικη λεξη.  τα παντα τα δοκιμαζουμε πρωτα σε ενα ρεταλακι πριν τα εφαρμοσουμε.

και επειδη σε βλεπω και πορονεσαι....... να σου φερω το παπι που καιει λαδια τεσσερα χρονια τωρα και δεν παει μια, να του αλλαξεις κυλινδροπιστονα και ελατηρια? Αυτο μπορεις να το κανεις και σε μια μερα αν θες, και ειμαι σιγουρος οτι θα βγαζει καλο ηχο....       
πλακα κανω ε

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #99 στις: Αυγούστου 01, 2015, 06:22:47 μμ »
πλάκα πλάκα μπρω να στο κάνω...αχαχαχ και σε μίσή μέρα!!και θα ακουγετε πολύ καλά!και θα πηγαίνει τραίνο μετα αχχαχ!

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #100 στις: Αυγούστου 01, 2015, 06:26:36 μμ »
Λοιπον επι του θέματος πήγα σπίτι και έκανα μετρήσεις!
η αποσταση που εχει η προεκταση της ταστιερας στο σημειο που θα μπει ο καβαλάρης ειναι 1,4cm δηλαδή αν βάλω καβαλάρη 1,4 οι χορδες ισα που θα ακουμπάνε τα ταστα αν της πατήσω στο 1ο τάστο..
δέν μετρησα ποσο είναι απο την χορδιέρα...πφφ ξεχασα
ανεβαινει φώτο σε λιγο

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #101 στις: Αυγούστου 01, 2015, 06:43:54 μμ »
και φωτο

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #102 στις: Αυγούστου 01, 2015, 06:48:39 μμ »
εκανα και δωκιμη με το κερί.
στην 1η φωτο απλα το εσταξα πάνω στο μαυρο.στην 2η εξυσα το μαυρο και εριξα μεσα τριματα κερι και τα ελιωσα με το κολλητιρι.
και στης 2 περιπτώσεις πότισε λιγάκι το κερί αλλα δεν εινα απαρέτητα κακό.Αν αντι για κολλητιρι λιώσω το κερι με κάτι λιγοτερο καυτο το κερί θα κάτσει ομορφα χωρις να ποτησει θα κάνω κιάλες δοκιμές.

Ανεβηκε λάθος φώτο μην δινετε σιμασια στην 1η ακυρο ετσι κ αλιως με το μαυρο πάτο δεν ηταν τοσο κοκκινο οσο μαυρο.

mastoras007

• Full Member
  • Ολα γίνονται..
« Απάντηση #103 στις: Αυγούστου 01, 2015, 07:32:52 μμ »
διαβασα αυτο εδώ το θέμα και απ'οτι κατάλαβα είμαι οριακά μέσα στα όρια.. θα βάλω τάστα 0,5mm οποτε δέν θα πάει πολύ ψηλα ο καβαλάρης.
http://www.luthier.gr/index.php?topic=43.0 
ο καβαλάρης θα έχει υψος περίπου 1,65 cm είναι πολύ?άσε που μπορεί μόλις κουρδίσω (πρώτα ο θεος) μετα απο κάποιοες μέρες να σφίξουν τα ξύλα και να έρθει απο μόνο του κάνα χιλιοστο ποιο χαμιλά οπότε να χαμηλόσω το καβαλάρη.

tsipis

• Sr. Member
« Απάντηση #104 στις: Αυγούστου 01, 2015, 08:19:26 μμ »

8 μήνες?wtf

Ξεκινησα το οργανο απο το μηδεν δεν ειχα αλλη κατασκευη στο ενεργητικο μου οποτε χαλασα τουλαχιστον 7-8 φορες το σκαφος γιατι δεν εστρωνε σωστα επειτα επαναλαμβανομενα λαθη και ραβε ξηλωνε σε ολη την διαρκεισ της κατασκευης....καταλαβαινεις τι εγινε!
Τωρα στην φωτο που δειχνεις το κενο μεταξυ ταστιερας και καπακιου επιμενω οτι εχεις προβλημα κανονικα θα επρεπε να παταει η ταστιερα σε ολο το μηκος της. Δεν ειναι μονο θεμα υψους καβαλαρη η ταστιερα θα σου  κανει καμπυλη στ συγκεκριμενο σημειο ακομα και αν δεχθουμε οτι 17χιλ καβαλαρης ειναι ανεκτο υψος το οργανο θα ειναι δυσκολοπαικτο στα πισω ταστα. Αυτο εγινε γιατι εδωσες παραπανω κλιση στο μανικι απο οσο επρεπε. Πρεπει να περιμενεις να ακουσεις την γνωμη των εμπειροτερων για το θεμα. Εγω εγραψα ηδη τι εκανα οταν ειχα το ιδιο προβλημα , ξηλωσσ το μανικι και το ξσνακολησα σωστα αφου μετρησα 50 φορες.
ΟΣΟΝ ΖΗΣ ΦΑΙΝΟΥ, ΜΗΔΕΝ ΟΛΩΣ ΣΥ ΛΥΠΟΥ. ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΟΝ ΕΣΤΙ ΤΟ ΖΗΝ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

Tags: