Αποστολέας Θέμα: Γνωμες για κατασκευη μπασου  (Αναγνώστηκε 23162 φορές)

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
Απ: Γνωμες για κατασκευη μπασου
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 01, 2015, 04:55:54 μμ »
Κατι ακομα.Επειδη κανω p-bass και το headstock δεν εχει κληση,αλλα κανει "σκαλοπατι" προς τα κατω,ποσο πιο κατω πρεπει να ειναι απο την επιφανια της ταστιερας; η εχω το δικαιομα επιλογης "οσο βγει" χωρις περετερω θεματα-προβληματα..;

Το πάχος ειναι 21χιλ το μπράτσο στο σημείο που βιδώνει στο σώμα συν 6-7 για ταστιέρα σύνολο 28
Η κλειδιέρα συνήθως ειναι 13χιλ άρα η διαφορά τους που ζητάς 15χιλ ;D

saved

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 3
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 01, 2015, 08:25:12 μμ »
Φιλε μου Νασο εισαι κατατοπιστικοτατος-αναλιτικοτατος.
Πιστευω πως και αυτο το πινακακι με τις διαστασεις http://www.ibanez.co.jp/products/eb_page15.php?year=2015&area_id=3&cat_id=2&series_id=67&data_id=297&color=CL01 θα με βοηθισει ηλες να με μπερδεψει σχετικα με το ποσο να μαζευει το μανικι καθος απομακρινετε απο το σωμα?
Κατι ακομα,επειδη ναι μεν θα ειναι πρεσιζιον,αλλα λεω να βαλω για τοπ κανα burl ξυλο αν βρω,και να μην εχει πικγκαρντ.Η διαφορα ταστιερας-τοπ ποσο πρεπει να ειναι?να συμιωθει οτι μαγνητης θα μπει τουτος http://www.dimarzio.com/pickups/bass/standard-bass/will-power-neck

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 03, 2015, 12:34:21 μμ »
Εσκαψα ενα μερος απο το καναλι του τρας ροντ.Ειχα καιρω να μυρισω το αρωμα ξυλου που δουλευετε κ γουσταρα ξανα.πρεπει ομως πρωτα να χαραξω την κλειδιερα για να ξερω που ειμαι και που πατω..αναμενετε φωτο συντομα με το μανικι τελιομενο

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 04, 2015, 08:21:09 μμ »
Το σκάψιμο στο  neck pocket ειναι 17 Χίλ  όποτε η ταστιέρα εξέχει από το μπράτσο 10-11 Χίλ.
Μια χαρά ειναι οι διαστάσεις του μπρατσου που δίνει η Ibanez ακολούθησε το {music007}

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 26, 2015, 11:10:47 μμ »
Παιδες,το προτζεκτ εχει περπατισει αρκετα,δεν βαζω φωτο γιατι δουλευω βραδινες κυριως ωρες και δεν βγαινουν καλα.Οταν τελειωσω θα κανω μια σπεσιαλ παρουσιαση.Το σκαφος ειναι σχεδον ετοιμο,θελει μονο ενα τοπ και σκαψιμο για λαιμο-μαγνητες-ηλεκτρικα,το μπρατσο ειναι και αυτο σχεδον ετοιμο με βαρος περιπου ενα κιλο,θελει να κοληθει ταστιερα-καβαλαρης και να περαστουν τα κλειδια,ομως εχω θεμα με την ταστιερα.Εχω ταστα Νο 0.5 και δεν εχω πριονι για να κοψω τα αυλακια.Υπαρχει κανας τροπος να το κανω εκτως απο το να αγορασω ταστοπριονο?

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 02, 2015, 09:34:55 μμ »
Θα προσπαθησω αυριο να βαλω φωτο.Λοιπον.Το σωμα ειναι σχεδον ετοιμο,θελει μονο καλη μελετη για να κοπει εκει που θα μπει νεκ(να ειναι ολοισια κομμενο)-μαγνητες-ποτενσιομετρα,το τοπ απο abura ηρθε σημερα,και το περιμενα με πιο εντονα νερα,αλλα πιστευω πως το τελικο αποτελεσμα με το λουστρο θα τα αναδειξει,το νεκ ειναι σχεδον τελειως ετοιμο,μολις κολλησα τις βεργες καρμπον,το χεντστοκ εχει το σχημα του κανονικα,και οι τρυπες για τα κουρδιστιρια ειναι ετοιμες,η ταστιερα ειναι χαραγμενη-κομμενη για 0.6 ταστα το οποια φαινετε οτι θα μπουν αρκετα σφινωτα,και το αυλακι για το κοκαλο του καβαλαρι ειναι ετοιμο.Λιγο σαν σκοτομενο φιδι βεβαια,αλλα ζωη σε μας..

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 05, 2015, 01:35:46 μμ »
Ηδου οι καρμπονοβεργες,και η ταστιερα που κολλαει

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 11, 2015, 03:31:38 μμ »
Παιδες καλυσπερα.Ποσο χοντρες πρεπει να ειναι οι βιδες που ενωνουν σωμα-μανικι;
επισεις πρεπει στο σωμα να κανω πιο φαρδια τρυπα που να μην πιασουν τα πασα και να πιασουν μονο στο μανικι για να το τραβανε καλυτερα η δεν εχει σημασια;

mikerory

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: maple
  • Αριθμός κατασκευών: 7
  • Περιοχή: Εξάρχεια
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 11, 2015, 05:53:50 μμ »
Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, εγώ θα το έκανα έτσι. Να περνάει τελείως η βίδα (οχι βιδωτα) απο το σωμα, έτσι σφίγγει καλά σώμα και μπράτσο. Αν σε παίρνει στο πάχος βάζεις και μούφες (threaded inserts).
Πάχος βίδας δε ξέρω τι συνηθίζεται στα μπράτσα, αλλά όσο πιο χοντρό, τόσο καλύτερα.

ΥΓ. Το πράγμα πηγαίνει γαμώ...
Μέτρα μία και κόψε δέκα

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 11, 2015, 08:34:55 μμ »
Παιδες καλυσπερα.Ποσο χοντρες πρεπει να ειναι οι βιδες που ενωνουν σωμα-μανικι;
επισεις πρεπει στο σωμα να κανω πιο φαρδια τρυπα που να μην πιασουν τα πασα και να πιασουν μονο στο μανικι για να το τραβανε καλυτερα η δεν εχει σημασια;
Οι βίδες τύπου fender ειναι 3,5 - 4 Χίλ.
Όπως ήδη σου απαντήθηκε ναι να κανείς τρύπα πιο φαρδιά να σφύγγει καλύτερα

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 11, 2015, 11:01:29 μμ »
Ευχαριστω πολυ παιδια.Δεν εμεινε πολυ δουλεια,απλα δεν εχω τους μαγνητες και πρεπει να κανω μια παυση προκημενου να μην κανω πατατα

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #86 στις: Ιανουαρίου 01, 2016, 07:30:00 μμ »
Χρονια πολλα και ενα διμιουργικο 2016 και καλυτερο σε καθε τομεα απο το 2015.Εμεινε να ετοιμασω την εισωδο για το βισμα και να προετοιμασω τα τοπ και να τα κολησω,και τελος λουστρα.Βεβαια εχει ετοιμασει ο Νικος (rat pedals) το κυκλωμα και το περιμενω.Η ερωτηση που θελω να κανω ειναι,επειδη τον χορδοστατη (headstock)θελω να τον βαψω μαυρο και να γιαλιζει,τι μπογια να βαλω;θα θελει και τριψιμο για να γιαλισει;καποθα σιγκεκριμενη διαδικασια;

Νάσος

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Ιανουαρίου 02, 2016, 12:08:07 πμ »
Μπορείς να βάλεις ένα μαύρο βερνίκι και από πάνω το διαφανές βερνίκι που θα βάλεις και στο υπόλοιπο όργανο

saved

• Sr. Member
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 02, 2016, 12:14:00 πμ »
Οκ.Το βερνικι το διαφανες που εχω ειναι αν καταλαβα καλα 2 συστατικων και πρωτα ανακατεβω και περναω το Α,τριβω (2 φορες) και μετα το ανακατεβω και περναω το Β.
Ειναι καλα αυτα?ενας φιλος που πουλαει υλικα επιπλοποιιας μου το εδωσε.Δεν πιστευω να μου πουλισε παραμυθι..ε?

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 02, 2016, 07:32:22 πμ »
οχι, ανακατευεις μια ποσοτητα απο το α με αυτο του β (συνηθως βαζεις ενα μερος απο α, μισο β, και αφου ανακατευεις καλα αφηνεις ενα δεκαλεπτο περιπου να πολυμεριστη- βλεπε οδηγειες στην ετικετα, η αν δεν εχει μπες στο σαϊτ της εταιριας να δεις οδηγιες.
το α ειναι το βερνικι, και το β το βιαγκρα του...

προσεχε μην κανεις αυτο που ειπες!
(εκτος απο την περιπτωση που σου εδωσε δυο μπουκαλια, σηλερ με βερνικι, και σου εγραψε απο πανω α-β, και σου ειπε: περασε πρωτα απο το α και μετα το βου... αν και δεν νομιζω, ειναι ακραιο)
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Tags: