Αποστολέας Θέμα: Τζουράς Πρώτη κατασκευή  (Αναγνώστηκε 17535 φορές)

Metallikas

• Hero Member
Απ: Τζουράς Πρώτη κατασκευή
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 23, 2015, 07:57:34 πμ »
ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΛΙΓΟ ΚΑΚΟΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ? ΘΑ ΕΛΥΝΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ.

βρε πες 2 κουβέντες του ανθρώπου που κοιτάς να γκρινιάξεις?

Ωχ!! το έχασα αυτό! και το είχα στο νού μου αλλα με τόσα στο μυαλό μου το ξέχασα!!
ΚΡΙΜΑ!!!

ωχ...τι εννοείται? εγίνε η έκθεση? και την έχασα? ;)

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 25, 2015, 09:12:42 μμ »
Αχιλλέα έχεις δίκιο όντως η pu σαν κολλά ειναι δύσκολη, αλλά βέβαια έχει και αυτή τον τροπο της για να νικηθεί, άμα μας δημιουργήσει πρόβλημα με ασετον λήνεις οποία σύνδεση θες
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 25, 2015, 10:09:12 μμ »
καλά εννοείται αλλά χαλάς και τα βερνίκια τα χαλάς όλα...εγώ αν είχα κάνει λάθος σε μόρσο θα την έβαζα την πολυουρεθανης αλλα οι αρχι-μαστοροι θα εκραζαν

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 25, 2015, 10:39:02 μμ »
ενα οργανο πρεπει να ειναι επισκευασιμο.  Γιαυτο και δεν χρησιμοποιουνται τετοιες κολλες.
Εκτος........ απο το μορσο!   γιατι αν ειναι η ζημια τετοια που πρεπει  να αφαιρεθει το μανικι, το σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να ξαναχρησιμοποιηθει το ιδιο μανικι!   το κοβεις και ξανανοιγεις θυλικο μορσο.  Το μονο λογο που μπορει να σου πει καποιος οτι δεν κανει, ειναι για το θεμα μεταδοσης του ηχου.  Αλλα τι να την κανω την ψαροκολλα αν ειναι να μου βαζεις βιδα!

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 26, 2015, 03:19:50 μμ »
κοίτα...σε σχέση με μια αλοιφατική κόλλα τύπου titebond μια κόλλα πολυουρεθάνης είναι πολυ πιο πορώδεις...άρα ούτε θέμα μετάδοσης ήχου υπάρχει...τώρα ο καθένας κάνει ότι θέλει...

άμα έχει βάλει ο άλλος το γαμάτο καπάκι με τις γαμάτες θέσεις στα καμάρια και σωστό σετάρισμα εε λογικά θα παίξει...δεν νομίζω να επηρεάζει η κόλλα στο μόρσο...εγώ μόνο στο καπάκι δεν θα έβαζα τέτοια κόλλα...

σε όλα τα άλλα ΑΑΑΑΝ υπήρχε λόγος θα το έκανα άνετα...

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 27, 2015, 02:26:52 μμ »
Μου αρέσει που συζητάμε το θέμα αυτό, αν και χαλάμε το θέμα του φίλου μας μαστροjohnykaralis πιστευω πως μόνο στο μόρσο είναι καλή περίπτωση για αλλου λίγο επίφοβα, και αυτό μόνο στο θέμα του λυσίματος, όπως επίσης με οποιαδήποτε κόλλα και να κολλησουμε, όταν θα κάνουμε επισκευή λουστράρισμα δεν θα το αποφευγουμε.
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 12, 2015, 11:50:08 πμ »
hello guys,

έχω προχωρήσει αρκετά τελειώνω το καπάκι τώρα. έχω σκάψει με dremel το καπάκι και έχω και καπλαμά απο τριανταφυλιά. θέλω να τοποθετήσω ένα σχεδιάκι μέσα στο καπλαμά αλλα μάλλον δεν έχω το κατάλληλο εργαλείο. Χρειάζομαι πριονάκι χειροτεχνίας απο ότι κατάλαβα και με λαμάκι δύο κατευθύνσεων.
έχετε ιδέα που θα βρώ?
έχω ρωτήσει διάφορα καταστήματα αλλα δεν μπορώ να βρώ.
Επίσης αν έχετε καμια χρήσιμη πληροφορία για την τοποθέτησης και δημιουργία της ξύλινης φιγούρας ευπρόσδεκτη.

(metalika θα σε πάρω σήμερα να μιλήσουμε)

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 12, 2015, 01:17:36 μμ »
εγώ χρησιμοποιώ λάμα να κόβει προς τα κάτω αλλά αυτό με τις δυο κατευθυνσεις που λες ενδιαφέρον ακούγεται (δεν ξέρω μόνο μην πετάει κομμάτι)

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
  • Αριθμός κατασκευών: -
  • Περιοχή: Αθήνα.
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 12, 2015, 04:25:06 μμ »
Υπάρχουν λάμες για πριονάκια χρυσοχοίας πλάκε, που είναι για μέταλλα(σαν και μένα)και με αυτά κόβουν και σεντέφια και κόκαλά,να σαν και αυτάhttp://www.chryssot.gr/index.php/products/catalog/category/ergaleia-heiros---pagkoi/seges-(prionakia)-kai-skeleta-segon/123-seges-(prionakia)
Υπάρχουν και πριονάκια που είναι μόνο για ξύλο πλακέ και υπάρχουν και τα στρογγυλά που κόβουν από όλες τις κατευθύνσεις,πρωσωπικά τα στρογγυλά τα έχω ψιλοδουλέψει λίγο και τα παράτησα γιατί δέν τα γούσταρα,μάλλον μόνο τα πλακέ κάνουν για φιγούρες.
Κατασκευή φιγούρας εδώhttps://www.youtube.com/watch?v=6p_y9nRhbc0&feature=youtu.beαπό τον Βαγγέλη τον καλιτέχνη.
Είμαι Βασιλιάς στα βράχια,
Στις δροσές και στα φεγγάρια.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
  • Αγαπημένο ξύλο: απελέκητο...
  • Περιοχή: Άλιμος - Κυπαρίσσι Λακωνίας
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 12, 2015, 04:32:29 μμ »
Λιγκωνης στου ψυρη. Αριστοφάνους 8
140 πριονακια 15 ευρω. Πριν δυο χρονια αυτο. Φανταζομαι οτι δε θα εχει αλλαξει κατι τραγικα. Εχει παρα πολλα ειδη. 210-3218630

Οχι στρογγυλα για φιγουρες. Μιας κατευθυνσης και οσο πιο λεπτα. Οτι εγραψε ο νικος δηλαδη
Εγω και ο Ζοζέφ.
https://georgalasg.wordpress.com/

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 12, 2015, 04:34:59 μμ »
1,5 ευρώ τα 10 έχουν γιατί να πάρει ο άνθρωπος 140 πριόνια...άσε που θα του δώσουμε 2 να κάνει την δουλεια του...

Popeye

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Τα ιδιαίτερα και ταυτόχρονα απλά και όμορφα που μπορούμε να βρούμε και στον μαχαλά μας.
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 12, 2015, 04:46:29 μμ »
Αχιλέα μιάς και είναι στην αρχή ο Άνθρωπος θα του χρειαστούνε μπόλικα γιατί σπάνε τα άτιμα και όσο πιό λεπτά τόσο πιο επικύνδινα είναι να σπάσουν.
Γεωργάλα τα πριονάκια που λές είναι για μέταλλο ή για ξύλο.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 12, 2015, 04:47:09 μμ »
Σωστος ο μεταλλικας
Εγω πηρα για τα επομενα 20 χρονια. ;D
Εδωσα και σε δυο φιλους....
Αν δε προσεξεις σπανε σχετικα ευκολα . 
Δυστυχως τα εχω μεσα σε κουτες και δεν εχω ιδεα που. Ακομα δεν εχω ασχοληθει με το εργαστηριο μετα την μετακομιση. (Ηρθα Αθηνα  :'( )
Οποτε δε μπορω να εξυπηρετησω τουλαχιστον αμεσα... :-[
Εγω και ο Ζοζέφ.

georgalasg

• Hero Member
    • παρουσίαση κατασκευών
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 12, 2015, 04:49:42 μμ »
Νικο γραφαμε μαζι. Για ξυλο ηταν. Αλλα πρεπει να εχει απ' ολα. Δυο φορες που πηγα μετα την αγορα για να εξυπηρετησω φιλο με διαφορετικα πριονακια ηταν κλειστα. Αλλα ηταν σαββατο.
Εγω και ο Ζοζέφ.

Popeye

• Hero Member
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 12, 2015, 04:54:18 μμ »
Θα το κοιτάξω το μαγαζί,ευχαριστώ.

Tags: τζουρας