Αποστολέας Θέμα: Τζουράς Πρώτη κατασκευή  (Αναγνώστηκε 17537 φορές)

Metallikas

• Hero Member
Απ: Τζουράς Πρώτη κατασκευή
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 07, 2015, 04:57:29 μμ »
Μπορώ να σου βγάλω από βδομάδα κάποια στιγμή ένα φιλέτο ξύλινο και ένα σετ καπάκι έλατο...καπλαμάδες εγώ βάζω του μισού χιλιοστού στο καράολο και το καπάκι...άλλοι βάζουν και λίγο πιο χοντρό στο καπάκι και μετά τρίβουν...λάθος δεν είναι απλά δεν έχω εγώ πιο χοντρούς...

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 07, 2015, 05:01:56 μμ »
Καλησπέρα φίλε,

και πως θα το στραβώσω (το φυλέτο) για να δέσει γύρω από το σκάφος στο πίσω μέρος?
τι κόστος έχει και που μπορώ να σε βρώ.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 07, 2015, 05:17:37 μμ »
εγώ θα έβαζα ένα φιλέτο ξύλινο πλάτος 2 χιλιοστά και πάχος όσο το καπάκι...θα το λυγίσεις εύκολα λίγο βρεγμένο και με πιστόλι θερμού αέρα...

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 07, 2015, 06:38:04 μμ »
όχι γύρω απο το καπάκι. Eννοώ το κομμάτι σαν αυτό στην φωτογραφία. (όχι προφανώς το ίδιο σχέδιο)
 [ Invalid Attachment ]

Επειδή είμαι καινούργιος στο φόρουμ όντως μπορώ να πάρω καπάκι από εσένα, εχεις κάποιο εργαστήριο.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 08, 2015, 12:43:43 πμ »
αυτό το φιλέτο δεν είναι ακριβως ξύλινο αλλά έχω κι από αυτά...εργαστήριο δεν έχω...έχει ξυλουργειο ο πατέρας μου και βγάζω άμα θέλω κάτι...όσο τα πήρα θα στα δώσω ρε συμφορουμιτη για εξυπηρέτηση να μην τρέχεις...φαντάσου το καπάκι 2 ευρώ

tzekos

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κεδρος
  • Αριθμός κατασκευών: δυο
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 08, 2015, 04:31:45 μμ »
 ;D ;D ;D φιλε μεταληκα δωσε διευθ,να ερθω με κατι φιλαρακια να κοψουμε κατι μαδερια μοσχομυριστα,και να γουσταρουμε,εγω θα φερω εκτος απο τη ρακι,και 5-6 κορμους μισο μετρο διαμετρο ο καθενας ,,αφου υπαρχει επαγγελματικη κορδελα θα γουσταρουμε,,ε ?? τι λες?? ;D ;D ;D

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 22, 2015, 07:49:45 μμ »
λοιπον παιδιά,

απο που να αρχίσω σας αρχάριος έχω κάνει διάφορα λάθη αλλά νομίζω σώζεται. Είανι και η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ εργαλείο διαφορετικό απο πληκτρολόγιο  ;D

Εχω κάνει τα εξής
1)Τρίψημο για φέρω στα ίσα το σκάφος και άνοιγμα μόρσου. αυτό δεν το έκανα τελικά καλά γιατί δεν ερχεται ακριβώς με το μάνικο και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω τώρα. Να προχωρήσω στην κόλληση με κόλλα

2) τριβείο γύρω γύρο απο το σκάφος
3) συγκόληση ξύλων μάνικου και κόλλημα κάραουλα. και εδώ έκανα λάθος γιατι με το τριβείο έφαγα περισσότερο το ξύλο του καράουλα και εχει κλήση δείτε την εικόνα. Αυτό πως το διορθώνω??? [ Invalid Attachment ]  
4) έχω κολλήσει και τα δύο μέρη απο το καπάκι χωρίς να έχω κάνει όμως τα καμάρια απλα έχω κόψει το περίγραμμα με λίγο αέρα δεξιά και αριστερά.

Ερωτήσεις
1) σχετικά μετα λάθη που έχω κάνει είναι μοιραία?
2) Πώς να προχωρήσω με την κόλληση σκάφους μανικα?
3) έχετε πληροφορίες σχετικά με το μέτρημα και τα σημεία που πρέπει να βάλω τα καμάρια και την τρύπα.

Ευχαριστώ για την βοηθειά σας!!

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 22, 2015, 08:31:19 μμ »
σε πέρνω τηλ...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 22, 2015, 08:48:22 μμ »
Δεν μου το σήκωσες αδερφέ και θα υποστείς το μαρτύριο του διαβάσματος...

όταν λές το μόρσο δεν είναι καλό τι εννοείς? αν δεν μπαίνει το μανίκι ράσπα λίμα γυαλόχαρτο...αν κολυμπάει χώσε καπλαμά ενδιάμεσα και κόλλα το (αν ήταν έπιπλο θα σου έλεγα βάλε κόλλα πολυουρεθάνης αλλά δεν είναι)

η κλίση που έχεις δώσει στο καράολο είναι πάρα πολύ μεγάλη (με το μοιρογνωμόνιο την βγάζω 30 μοίρες, πέσε στην μισή) το ίδιο μετά κόψε και το καράολο απλά δεν μην το σκίσεις το καράολο και βγει πολύ μικρό και περισσεύουν τα κλειδιά. Άμα δεν έχεις κολλήσει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα φέρε να τα κόψουμε στη γωνιάστρα να μην παιδεύεσαι...

Χωρίζει το σκάφος στα τρια...προκύπτουν δυο σημεία στο πίσω βάζεις τον καβαλάρη και στο μπροστά το κέντρο της τρύπας....

Καμάρια... εγώ θα έβαζα ένα 3-4 πόντους μπροστά από τον καβαλάρη και τα άλλα κανα πόντο άντε ενάμιση πάνω και κάτω από την τρύπα...

Ελπίζω να μην ξεσπάσει καμία θύελλα από αυτά που λέω αλλά εγώ αυτά θα έκανα

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 22, 2015, 10:02:54 μμ »
........αν ήταν έπιπλο θα σου έλεγα βάλε κόλλα πολυουρεθάνης........
Κολλά δυνατά και καλύπτει τα πάντα δεν αφήνει κενά ....... γενικός beton admen, αυτή και μόνο, για μια δυνατή ακλόνητη ενωση
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 22, 2015, 10:10:53 μμ »
εγώ είπα να μην την βάλει γιατι επικρατεί μια λογική στα όργανα να μην είναι ΤΡΑΓΙΚΑ δύσκολο να αφαιρεθεί κάτι απο πάνω τους...πάντως άμα είναι για να κολλήσεις μόνο ένα μόρσο μην πας να πάρεις τζονι γιατι εχει καμια δεκαρια ευρω το μικρο μπουκάλι...έλα να το κολλήσουμε στον πατέρα μου

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 22, 2015, 10:57:25 μμ »
ελα ρε φίλε,
είδα την κλήση αλλα μόλις τώρα κοιμήθηκε ο μικρός ήμουν στο τρέξιμο. θα σε παρω αύριο το πρωί να τα πούμε.

Δεν είναι ότι κολυμπάει ο μόρσος αλλα νομίζω είναι αρκετά χαλαρός. θα κάνω αυτό που είπες.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 22, 2015, 11:31:55 μμ »
αύριο 8 με 12 δίνω σχέδιο...μετά δικός σου

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 23, 2015, 12:20:53 πμ »
ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΛΙΓΟ ΚΑΚΟΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ? ΘΑ ΕΛΥΝΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

johnykaralis

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 23, 2015, 07:01:54 πμ »
Ωχ!! το έχασα αυτό! και το είχα στο νού μου αλλα με τόσα στο μυαλό μου το ξέχασα!!
ΚΡΙΜΑ!!!

Tags: τζουρας