Αποστολέας Θέμα: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Μάιος 2015  (Αναγνώστηκε 35696 φορές)

KOSTAS7

• Hero Member
Απ: Φωτογραφίες και Βίντεο ἀπὸ Ἐργαστήρια : Μάιος 2015
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 30, 2015, 09:13:43 πμ »
εγω ειμαι ετοιμος...
εγω σου εχω πει τι θα ηθελα να δω

KOSTAS7

• Hero Member
« Απάντηση #121 στις: Μαΐου 30, 2015, 09:21:53 πμ »
ειπα να σε τρεξω λιγο αλλα δεν τσιμπας

ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΓΧΩΝΕΙΣ!
ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!
ασε τον χρονο να κυλα, να πεταμε σκαρπελα στην χωρα του τζακ του ντανιελς...

Στελιο αυτο που κανει και με τον τροπο που το κανεις μετραει για δεκα ναι στον τζακ ναι και στα σκαρπελα

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #122 στις: Μαΐου 31, 2015, 01:54:10 πμ »
Κάτι παλεύω και εγω ;)

Θάνο μπράβο, πολύ καλό!
περιμετρικά τι έχεις κάνει ? έχεις κάποιου είδους ξύλο απ' ό,τι βλέπω αλλά δεν καταλαβαίνω καλά από τη φωτό, το χρώμα μπερδεύεται λίγο με το φόντο

Εδώ και ένα μήνα περίπου έχω τελειώσει κι  εγώ το τζουρά σταγόνα που είχα ξεκινήσει. Με αρκετή καθυστέρηση ακολουθούν μερικές φωτογραφίες.

εντυπωσιακό Γιώργο! πολύ δουλειά.

@ Δημήτρη (sakkalis) τι όργανο είναι αυτό με το κυλινδρικό σκάφος ?

Μπαγλαμάς είναι αλλά ιδόρυθμος Μάνο. Ζήλεψα και εγώ τα cigar box που είδα εδω μέσα και έτσι όταν έπεσε στα χέρια ένα ωραίο κουτί από λουκούμια είπα να φτιάξω και εγώ το δικό μου αντίστοιχο (loukoum box). Το κουτί ήταν ωραίο σε εμφάνιση και το φύλαγα κανά δυο χρόνια αλλά δεν είναι τελικά από μασιφ ξύλο γεγονός που ανακάλυψα όταν άρχισα να το επεξεργάζομαι. Χαλάστηκα άσχημα και δεν είχα κέφι να το προχωρήσω έτσι το άφησα με πολλές ατέλειες και μιας και δεν μου έδινε το περιθώριο λόγω φτηνή κατασκευής. έλα όμως που το καπάκι παρόλο που είναι κόντρα πλακέ έχει φωνή πολύ δυνατή που φαινόντανε πριν ακόμα το επεξεργαστώ. Έτσι προχώρησα μεχρι τέλους και πιστεύω να το φέρω στην έκθεση. Ανεβάζω και ένα βιντεάκι που φαίνεται η διαφορά σε σχέση με το μπαγλαμαδάκι από καρύδα που δούλευα ταυτόχρονα και το καπάκι του είναι από έλατο. 
Δεν το έγραψα σε βίντεο αλλά ο ήχος ήταν πιθο δυνατός και από το τζουραμπγλαμά που είχε και πιο μεγάλο ηχείο από τον μπαγλαμά.
https://www.youtube.com/watch?v=cLSBHjL7ExU
Όπως είπα και πιο πριν στο τόπικ θα ανεβάσω πλήρη περιγραφή μόλις τελειώσει.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #123 στις: Μαΐου 31, 2015, 02:25:21 πμ »
https://www.youtube.com/watch?v=PMdddslIXvg
Να και ένα βιντεάκι με τον τζουρομπγαλαμά μετά την επισκευή (λέπτυμα μπράτσου) και αλλαγή του κόκκαλου στους δυο καβαλάρηδες από συνθετικό υλικό σε φυσικό κόκκαλο. Ενθουσιάστηκα με τον ήχο που σε σχέση με πριν δυνάμωσε και καθάρισε με το φυσικό κόκκαλο. Πολύ καλύτερο. Δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω συνθετικό υλικό ξανά τουλάχιστον για αυτού του είδους τα όργανα. Το σετάρισμα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί μιας και θέλω να παίξει λίγο το όργανο να το δω πως πάει. Για τον λόγο αυτό άφησα τις παλιές και ξεχαρβαλωμένες χορδές που είναι για αλλαγή και τρίζουν αλλά παρόλα αυτά ο ήχος μου άρεσε. Ο καβαλάρης ήταν ο ίδιος (από παλίσανδρο) αλλάχθηκε όμως το κόκκαλο. [/size][/font]Πρέπει να σημειώσουμε πως στην μετατροπή το ελάφρυνα ελάχιστα. Τα χαράγματα στα κόκκαλα είναι σχετικά βαθιά γιατί μιας και οι χορδές είναι χαλαρές με δυνατό παίξιμο πριν μου βγαίνανε από την θέση τους αλλά όμως ο ήχος δεν κόβει καθόλου.
Οι χορδές τουλάχιστον για την αρχή είναι ψηλά αλλα δεν είναι σκληρές. Μια και οι χορδές είναι πιο χαλαρές νομίζω ότι τελικά μάλλον καλύτερα.
οι χορδές μπουζουκιού και το κούρδισμα ΡΕ ΛΑ ΡΕ. Κλίμακα 52 εκ.

Το βιντεάκι είναι πολύ πρόχειρο - με το κινητό. Μόλις ολοκληθεί το σετάρισμα θα ανεβάσω ένα πιο καλό. Δυστυχώς μου τρίζει ένα τάστο που το έχω παραπάρει στην μπουργάνα αλλά βαριέμαι σαν το διάολο να το ξαναβάλω στο πάγκο για αυτό.
Την αρχική παρουσίαση την είχα κάνει εδώ:
http://www.luthier.gr/index.php?topic=1105.msg18410#msg18410

Συμπέρασμα (κοινότυπο βέβαια αλλά...): Ο καβαλάρης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο τελικά!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2015, 02:38:59 πμ από sakkalis »
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Tags: