Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.  (Αναγνώστηκε 37022 φορές)

Metallikas

• Hero Member
Απ: Κατασκευή μπαγλαμά από νέο μέλος-αρχάριο.
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 16, 2014, 02:21:32 μμ »
το ισόβενο είναι αυτό που λένε ακτινικά κομμένο (RIFT SAWN)

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 18, 2014, 12:38:37 μμ »
Τον κοιτάω,με κοιτάει.Είσαι μα....ς μου λέει.Γιατί του λέω.Γιατί είσαι κότα και με 6mm πάχος εγώ δεν τραγουδάω μου λέει.Τον σβερκώνω λοιπόν και εγώ τον σφίγγω γύρο γύρο με 5 βίδες και λέω.Η θα τραγουδήσεις η σε κάνω κουτάλα.Καλημέρα φίλοι δεν άντεξα με την αμφιβολία και τον κατέβασα στα 4mm γύρω γύρω και 5mm-6mm στον πάτο.Τα 6mm είναι στο σκάλισμα αλλά εκεί δεν είναι μια ευθεία-ομοιόμορφο, γιατί έχει τα χαράγματα του σχεδίου.Όμως για να πω την αλήθεια,όταν του ρίχνω σφαλιαρίτσες όπως στα καρπούζια νοιώθω ότι κουνιέται-τραντάζεται.Πράγμα που δεν συνέβαινε πρίν το κατεβάσω και άλλο.Δεν μπορώ να σας το περιγράψω κάπως αλλιώς.Τώρα ξανά μανά γυαλοχάρτισμα από την αρχή εσωτερικά.Ελπίζω μόνο να αντέξει ο ρόζος τόσο λεπτό που το έκανα.

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 18, 2014, 12:50:47 μμ »
Ωχ. μόλις είδα αυτό.εγώ το καμάρι, που θα κάνω εσωχή για να πατήσει;Μάλον πατάτα έκανα.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 18, 2014, 01:08:21 μμ »
Μην στεναχωριέσαι συνονόματε.
Μπορείς να βάλεις ένα παραπέτι 1-1,5 εκατοστά φάρδος και πάχους 2 χιλιοστών εσωτερικά, είτε μικρό (μόνο εκεί που θα μπεί το καμάρι), είτε γύρω γύρω σε όλη την επιφάνεια που θα ενισχύσει και το σκάφος και την κόλληση του καπακιού στο σκάφος. Σε αυτό το παραπέτι μπορείς να κάνεις και την πατούρα των καμαριών.
Εγώ θα σου πρότεινα σε όλο το μήκος μιας και δεν έχεις τάκο να βιδώσει πάνω του και η χορδιέρα.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 18, 2014, 01:28:03 μμ »
Ευχαριστώ ρε φίλε.Ο τάκος όμως που άφησα για την χορδιέρα δεν κάνει;Είναι 1cm πάχος.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 18, 2014, 03:36:33 μμ »
καλό θα είναι να ακολουθήσεις την συμβουλή του Δημήτρη...θα μπορέσεις και να βάλεις και άνετα ενα binding να κρύψεις την ένωση σκάφους καπακιού...βεβαια είπαμε...γνώμες...

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 18, 2014, 03:40:08 μμ »
Δημήτρη έχεις δίκιο αν είναι ένα εκατοστό. Λογικά αρκεί το πάχος στον τάκο.  Με ξεγέλασε η διάσταση στην φωτογραφία μιας και τον άφησες εξωτερικά και όχι εσωτερικά όπως θα το έκανα εγώ.
Εκτιμώ όμως πως το παραπέτι όμως καλό θα είναι να το βάλεις ούτως ή άλλως στα πλαϊνά.
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 18, 2014, 03:48:42 μμ »
Άν δεν επιρεάζεται ο ήχος,από το παραπέτι,να το βάλω.Metallika,τι είναι το binding;Άν ενοείς την φιγούρα γύρο από το καπάκι,δεν θα βάλω.θέλω να είναι σκέτο το καπάκι.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 18, 2014, 03:58:01 μμ »
είναι ενα φιλετάκι που μπαίνει γύρω γύρω να κρύψει την ένωση

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 18, 2014, 04:08:44 μμ »
Δημήτρη το φιλέτο περιμετρικά του καπακιού δεν έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο. Συνήθως γίνεται από πιο σκληρό ξύλο (ή συνθετικό υλικό) απ'ότι είναι το καπάκι (π.χ. έλατο) που είναι μαλακό ούτως ώστε να προστατεύει τυχόν φθορές. Μια ιδέα αν δεν θέλεις κάτι έντονο θα ήταν να γυρίσεις απλά φιλέτο από καστανιά που είναι το σκάφος και τα χρώματα του είναι σχετικά κοντά. Αλλιώς μπορείς να βάλεις κελεμπέκι που χρωματικά είναι πολύ κοντά στο έλατο. Ενδιάμεσα βάζεις και λεπτό φιλέτο από μαύρο καπλαμά για να δείχνει πιο όμορφα. Τα συνθετικά υλικά που βάζουνε εμένα δεν μου αρέσουν και προτιμώ το ξύλο. Μπορείς να βαλεις και σκούρο ξύλο (π.χ. καρυδιά) αν θες. Αισθητικά το αποτέλεσμα μου αρέσει καλύτερα απ'ότι σκέτο καπάκι.
Δημήτρης Σ.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 18, 2014, 04:10:53 μμ »
Δημήτρη το φιλέτο περιμετρικά του καπακιού δεν έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο. Συνήθως γίνεται από πιο σκληρό ξύλο (ή συνθετικό υλικό) απ'ότι είναι το καπάκι (π.χ. έλατο) που είναι μαλακό ούτως ώστε να προστατεύει τυχόν φθορές.

Και εκτός αυτού ποιός ξεγυρίζει καπάκι και δεν του κάνει πετάγματα?  :-X

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #86 στις: Αυγούστου 18, 2014, 04:24:29 μμ »
Όπα metallika.Τι ενοείς;

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 18, 2014, 04:27:00 μμ »
άμα δεν βάλεις binding πρέπει να αφήσεις λίγο αέρα στο καπάκι περιμετρικά και να το κατεβάσεις με το χέρι (γυαλόχαρτο και τα ρέστα)

Δημήτρης Καρακασιλιώτης

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #88 στις: Αυγούστου 18, 2014, 04:36:53 μμ »
Εντάξει,αυτό είχα ούτος η άλλος στο μυαλό μου.Έτσει είχα σκοπό να το κάνω.Απλός νόμιζα ότι πρέπει να προσέξω κάτι περισότερο για να μη μου πετάει-ξεκολάει συνέχεια το καπάκι.

kedros27(Χρήστος.Μ)

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: κέδρος
  • Αριθμός κατασκευών: 14
« Απάντηση #89 στις: Αυγούστου 18, 2014, 05:29:33 μμ »
Δημήτρη μια χαρά το έχεις πάει, βάλε απο μέσα πατούρα οπως σου είπαν τα παιδιά για να πατήσει καλά το καμάρι, δεν μου λες, εχεις οργανο που μετράς το πάχος; αυτό που είναι σαν τσιμπίδα;