Έχω μια ερώτηση για το αν είναι δυνατή η διόρθωση αστοχίας σε κόλληση των τμημάτων του μπράτσου (σε μπουζούκι):
Πριν από μέρες κόλλησα (με titebond) τα μέρη (ανιγκρέ με κόντρες παλίσανδρο και κελεμπέκι). Κολλάω με σφιγκτήρες πάνω στον πάγκο, συνήθως πιάνοντας στον σιδερένιο σκελετό, σ΄αυτήν την περίπτωση όμως δεν θυμάμαι που "'έπιασα".
Άφησα τα κομμάτια σφιγμένα δυο τρεις μέρες, μετά τα έλυσα για άλλες τρεις. Προχτες πήγα να φτιάξω το αρσενικό μόρσο και διαπίστωσα ότι υπήρχε έντονη καμπύλωση (1-1,5 χλστ. βέλος στα 50 εκ., θα έβγαζε μάτι αν διαμορφωνόταν η εγκάρσια καμπύλη).
Δεν είμαι σίγουρος για ποιον λόγο συνέβη, όπως είπα δεν θυμάμαι αν "έπιασα" στον σκελετό. Μπορεί να έπιασα στο MDF, μπορεί να είχαν τάσεις τα ξύλα (το ανιγκρέ είναι 8 ετών, τις κόντρες τις πήρα την προηγούμενη) αλλά μάλλον κάτι λάθος έκανα εγώ.
Μετά από ώριμη σκέψη

, έβαλα το μπράτσο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά να μαλακώσουν οι κόλλες.
Κατόπιν (δεν το σέρβιρα με πατάτες, αντιθέτως) ... το ξανάπιασα σε μεταλλικό σωλήνα, αρχικά με αποστάτες στις άκρες και μετά όπως βλέπετε στην φωτό.
Η καμπύλη διορθώθηκε, δυο μέρες δεν έχει μεταβληθεί, το ερώτημα είναι αν θα αντέξει και στο μέλλον (τρίχορδο, κλίμακα 68, τάσεις κατά getit περίπου 50 κιλά.)
τι λέτε ?
[ Invalid Attachment ]