Επαναλαμβανω το παραπανω ερωτημα μιας και δεν εχει απαντηθει!
Δημήτρη,
αν και δεν είμαι έμπειρος ούτε στην σχεδίαση ΑΝΕΜΟ, μετά την ερώτησή σου και πάντα με οδηγό τις αρχές που έχει βάλει ο Αναστ. Κουμαρτζής στο βιβλίο του γι' αυτά, προσπάθησα και σχεδίασα κάποια όργανα. Αυξομειώνοντας, έτσι για πλάκα, σε μικρή κλίμακα και σε χαρτί Α4, τις ακτίνες της βασικής και της δευτερεύουσας καμπύλης μπορώ να σου πω ότι πέτυχα σχεδόν όλα τα είδη που αναφέρεις εκτός την καμπάνα που δεν ξέρω και δεν μπορώ να φανταστώ τι είναι.
Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά θα έχουν καλό ή κακό ηχητικό αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον ως μορφή έχουν τα σχήματα που προανέφερες. Πιστεύω ότι κάποιες μικρές ή μεγάλες αισθητικές τροποποιήσεις και βελτιώσεις μπορούν πάντοτε να γίνουν.
Κάτι άλλο όμως. Για μας τους ερασιτέχνες (

) που δεν έχουμε τη δυνατότητα να ερευνούμε πολλές παραμέτρους (μία απ' αυτές είναι και το σχήμα), φτιάχνοντας πολλά όργανα κρατώντας και στατιστικά στοιχεία, καλό είναι να ακολουθούμε την πεπατημένη για πιο σίγουρο αποτέλεσμα.
Δεν λέω να μη δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο ή κάτι που μας "κατέβηκε" στο μυαλό. Αλλοίμονο. Συγκεκριμένο όμως.
Αλλά το να ψάχνουμε ένα τόσο μεγάλο πεδίο παραμέτρων όπως τα σχήματα των μπουζουκιών νομίζω είναι ωκεανός και τουλάχιστον για την ώρα δεν μας βγάζει πουθενά.
Αυτός νομίζω είναι και ο λόγος που, "ελαφρά τη καρδία", δεν σου απάντησε κάποιος φίλος.