Αποστολέας Θέμα: Κλασικη Κιθαρα #8 (Hauser-Bouchet bridge bar)  (Αναγνώστηκε 47801 φορές)

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
Απ: Κλασικη Κιθαρα #8 (Hauser-Bouchet bridge bar)
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 27, 2013, 02:51:10 μμ »
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.........................ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

Πλιακώνης Κωνσταντίνος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Καρυδια
  • Αριθμός κατασκευών: κανενα
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 27, 2013, 03:19:52 μμ »
steliosguitar συγχαρητήρια για την κατασκευή σου, η ροζέτα πανέμορφη και δουλειά για φυλακισμένους όπως λέτε και παραπάνω, λύσε μου μια απορία ολα καλα, αλλά τα μοτίβα πως τα έκοψες τόσο ψιλά που ειναι και σόκορα κιόλας δεν σου έσπασαν; ::)   :o 
...............Τώρα δεν πουλάω τρέλα άλλαξα γνώμη.....

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 27, 2013, 04:13:19 μμ »
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.........................ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΙ

με τουβλακια δεν επαιζες μικρος?

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 27, 2013, 05:22:04 μμ »

Σταύρος

• Newbie
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 08:18:54 μμ »
Να ρωτήσω κάτι; πως καταλαβαίνουμε που θα είναι τα μπάσα στο καπάκι; επίσης αυτό το εργαλείο με τα μπαστουνάκια που κρατάνε τα καμάρια του καπακιού στη φωτο είναι ιδιοκατασκευή; γιατί το έχω δει σε πολλά βίντεο αλλά δεν έχω καταλάβει. εγώ στα καμάρια άμα δεν μπορώ να το πιάσω βάζω ένα ξύλο που τα πιάνει όλα και το σφίγγω από κάθε πλευρά με ένα σφιγκτήρα.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #93
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 31, 2013, 08:21:09 πμ »
Κωνσταντινε, τα εκοψα προσεχτικα με το πιο λεπτο μου πριονι (οχι βεβαια οτι ειναι και της προκοπης, αλλα ειναι το πιο καλο μου), 68 κομματακια χρειαστηκαν, αλλα "χαλασα" και γυρω στα 10-12 απο οχι καλη κοπη...

ναι βρε Θανο, σου βγαινουν τα ματια, κοντρα με την μανα μου που κανει πλεξιμο!
Βεβαια αναρωτιεμαι κ αν αξιζε το κοπο, γιατι μου βγηκαν τα χερια επι 2 βδομαδες (δεν εχω τα ηλεκτρικα εργαλεια...) ή να αγορασω μια ετοιμη με 5 γιουρο απ΄τον κινεζο οπως μου ειχε πει παλαιοτερα μελος του φορουμ... "ας οψετε" η δημιουργικη χαρα...

Σταυρο δεν καταλαβαινω τι εννοεις που θα ειναι τα μπασα... εννοεις μηπως οτι πριν την διαμορφωση των ακτινων, πια πλευρα θα θελησεις να βαλεις σε αυτην την μερια;
αν ναι εξαρταται απ'τον καθενα (υποκειμενικο, και αναλογα του ξυλου...) αφου στις κιθαρες ειναι bookmatched, οι περισσοτεροι διαλεγουν τα στενα νερα στην μεση και τα φαρδια στις ακρες...(αυτο κανω εγω)

Αν ειναι ενα το κομματι (λιγο πιο συνηθες στις ρομαντικες κιθαρες, αλλα και αυτο σπανιο αναλογικα στο ποσες φτιαχνονται με 2 καπακια), τα φαρδια νερα στα μπασα
http://www.earlyromanticguitar.com/

μετα την κολληση, αν ειναι ισομετρικο το σχεδιο οπως το δικο μου, μερικοι απ'οτι εχω δει, το χτυπανε, και η μερια που θα δωσει τις πιο πολλες συχνοτητες την τοποθετουν στα καντινια, σε αντιδιαστολη με την μερια των μπασων που λεπταινουν περισσοτερο το ξυλο περιμετρικως εκ των προτερων (πριν κουμπωθουν πλατη-πλαϊνα) για να εχει "καλλιτερη" αναρτηση το καπακι ...

ναι ειναι το κατω ξυλο (στρογγυλο) απ'τις κρεμαστρες, χαλασα καμια 10 με κυνηγαει η γυναικα μου. στις ακρες εχω κολλησει φελο, μην τραυματιστουν οι λεπτες ακτινες, γιατι ακολουθησα σ'αυτην την κιθαρα την μεθοδο με τα διαμορφωμενα καμαρια-ακτινες ΠΡΙΝ την κολληση... και ειναι πιο καλα και πιο καθαρα...(για μενα) απ΄το να τα κολησω, και να τα διαμορφωσω μετα, οπως εκανα μεχρι τωρα...

ειναι λαθος (για μενα) να τα πιανεις ολα, γιατι εστω μια να ειναι ελαχιστα πιο μικρη (κοντη) θα της ασκηθει λιγοτερη πιεση, με αποτελεσμα η κολληση να μην ειναι οπως στις αλλες ακτινες...
ασε που οι 2 ακριανες θα ειναι αυτες που παιρνουν ολο το σφιξιμο λογω σφικτηρων, κ οι ακριανες θα πλεουν...

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2013, 08:31:48 πμ από steliosguitar »
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 31, 2013, 08:39:42 πμ »
δες και εδώ

Insect, απο μια κιθαρα του Connor που εχω ακουσει (NAXOS 8.572916 με Rafael Aguirre)-(Φανταστικο cd-θεαματικο παιξιμο- ωραιο προγραμμα πλην 2 κομματιων του Debussy)
ειναι κατι παραπανω απο πολυ πολυ πολυ καλη...
Βεβαια και η τιμη απ'οτι ξερω, ειναι αναλογη (πολυ πολυ προς τα πανω!)
εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 03:47:32 μμ »
Μετα απο αρκετο καιρο, ασχοληθηκα κ εγω με το να τελειωσω τις ακτινες στο καπακι...

την bridge bar ομως την ξηλωσα, κ εβαλα αλλο καλυτερο καμαρι, με πιο πυκνα νερα, κ χωρις καμαρες, γιατι κατι δεν μου ακουγοτανε καλα οταν το χτυπουσα... φωτο απο αυτο αυριο...

εκοψα κ ολα τα kerfing που θα χρειαστουνε (κελεμπεκι, 16χιλ Χ 5χιλ) περιπου 65 η καθε πλευρα Χ 4, 260 το συνολον...

[ Invalid Attachment ]  

εκτος ισως απο δυο...

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 09:39:00 πμ »
Ετοιμη κ η bridge bar!
χωρις κενα... τελικα δεν ηταν καθολου δυσκολο να βγαλω την παλια, το εκανα σιγα-σιγα με το σκαρπελακι...
τωρα "ακουγεται" καλυτερα... ή ετσι τουλαχιστον νομιζω!

εκτος ισως απο δυο...

Ανδρέου Δημ.

• Hero Member
    • Κατασκευες
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 10:13:12 πμ »
Μπραβο Στελιο!!!!!!!! Πεντακαθαρη δουλεια~!!!!!

Τα Kerfing θα τα κολησεις κομματι-κομματι;

Nikolas Fereos

• Hero Member
  • Όλα διορθώνονται.....
  • Αγαπημένο ξύλο: μουριά
  • Αριθμός κατασκευών: ουκ εστιν αριθμός
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 10:49:31 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά Στέλιο έχεις κάνει μέχρι στιγμής ,άψογο το καπάκι!  Σ'αυτο το σχέδιο η bridge bar βρίσκεται ακριβώς κάτω απο το κοκκαλάκι του καβαλάρη, λίγο πιο μπροστά ή λίγο πιο πίσω;

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 11:38:22 πμ »
Μπράβο Στέλιο φτιάχνε εσύ να μας δώσεις τις λύσεις ...έτοιμες ;D

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 07:47:55 μμ »
άσχετο..........το "kerfing" το είδα μεταφρασμένο πρώτη φορά στο σαιτ του σοφιανού ..... το λέει "πατούρα"..
...δεν είδα κάτι άλλο στα ελληνικά................πρόοδος κύριοι....

επι του προκειμένου ..... η γεφυρό-μπαρα(?)   κολιέται στις ακτίνες ;; (μέσα στις καμπύλες που άνοιξες)....ή πρέπει οι ακτίνες να είναι "ελεύθερες" .... να μήν "σφηνώνουν" απο "κάτω απ΄τη μπάρα" ;;;

ωραία μέρα το σάββατο....... :-[ :-[ :-[
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

ΡΕΜΠΕΤΗΣ

• Hero Member
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 01, 2014, 09:28:06 μμ »
Μπράβο Στέλιο, όμορφη και νοικοκυρεμένη δουλειά. Καλή συνέχεια.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 07:23:39 πμ »
Παιδια ευχαριστω!
Ναι, τα kerfing κομματι-κομματι... με αποσταση μεταξυ τους ομως αυτη την φορα, στα 0.3-0.4χιλ, και οχι ενωμενα οπως στην προηγουμενη κιθαρα... παντως μπουλακο το εψαξα κ εγω, εχεις δικιο ολοι kerfing το λενε, μονο το ταρ παλαιοτερα οταν εβγαινε, τα ελεγε "ενισχυτικες λωριδες ξυλου"
Νικολα, η bridge bar, η οπως σωστα λες μπουλακο γεφυρομπαρα (ή γεφυροκαμαρι), ειναι ακριβως κατω απ'το κοκκαλο...
την ειχα φτιαξει με μεγαλυτερες καμαρες, οπου οι ακτινες ηταν "ελευθερες", αλλα την ξηλωσα κ εβαλα
με καμαρα που χωρα ισα-ισα η ακτινα, ωστε να εφαπτεται πληρως με αυτες, και το καπακι να δονειται σαν ενα "συστημα", κ οχι σαν επιμερους πολλα... (δες κ 3 φωτο πιο πανω)
τουλαχιστον με το αυτι και το tap tuning, με τον 2ο τροπο ακουω την θεμελιωδη συχνοτητα με πιο μεγαλη ενταση αλλα κ διαρκεια...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 02, 2014, 08:57:23 πμ από steliosguitar »
εκτος ισως απο δυο...