Φίλε artiu σε ευχαριστώ πολύ.
Τώρα για αυτό που μου λες, θα εννοείς τα επίπεδα που φαίνονται στην παρακάτω φωτό. Δηλαδή τα επίπεδα που ουσιαστικά κόβουν το καλούπι σε ντούγιες, όχι επίπεδο ντούγας. Δεν μπορώ να σου δώσω απάντηση γιατί δεν βρίσκω κάτι που μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στην συγκεκριμένη διαδικασία. Πρόσεξε ότι όταν επιλέξεις surface>plane>3 points και πλησιάζεις το σημείο που θέλεις να επιλέξεις ως ένα από τα τρία, σου εμφανίζει στο σημείο ένα σταυρόνημα με κέντρο που φωτίζεται. Τότε τσεκάρεις με το ποντίκι και έχεις επιλέξει το σωστό σημείο. Αν δεν στο παρουσιάσει τότε κατά 99,90% θα επιλέξεις λάθος σημείο. Τώρα πότε δεν παρουσιάζεται αυτό το σταυρόνημα. Π.Χ. θέλεις να τσεκάρεις κάποιο σημείο μιας ευθείας που είναι ενιαία. Σε αυτή την περίπτωση αποκλείεται (με αυτά που ξέρω, πιθανόν ένας έμπειρος γνώστης του προγράμματος να ξέρει να μας πει τρόπο) να τσεκάρεις αυτό το σημείο. Σε τέτοια περίπτωση, προσωπικά αυτή την ενιαία ευθεία την κάνω δύο κομμάτια ( με την διαδικασία split εργαλείο που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης) και την διακόπτω ακριβώς στο σημείο που θέλω να τσεκάρω. Τότε αν πλησιάσω το ποντίκι στο σημείο ένωσης των δύο ευθειών που κάνουν την αρχική ενιαία, σημείο που εγώ δημιούργησα με το split για να εξυπηρετηθώ, παρουσιάζεται το σταυρόνημα. Στην περίπτωση όμως που συζητάμε δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, δεδομένου ότι τα τρία σημεία που χρησιμοποιούμε είναι σημεία όπου συναντιούνται δύο ή περισσότερες ανεξάρτητες ευθείες. Ισως αν έφτιαχνες ένα βιντεάκι όπως αυτά που έχω βάλει στο θέμα να μπορούσα να δω τι συμβαίνει.