Αποστολέας Θέμα: lidl  (Αναγνώστηκε 127947 φορές)

Hellfire

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: Quilt Maple
  • Αριθμός κατασκευών: ?
Απ: lidl
« Απάντηση #300 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 11:20:33 μμ »
Ο λόγος που υπάρχει αυτό το ελατήριο είναι ο εξής πολύ απλός.
Εάν τερματίσεις το κοπτικό μεσα στον άξονα και μετα πας να σφίξεις το κολετ , επειδη το τελευταιο εχει την τάση να πιέζει το κοπτικο αξονικά προς τα κατω  για να το συγκρατήσει, φαντασου ότι το κολετ είναι σαν μανιταρι, σφίγγοντας το παξιμάδι του το ιδιο το κολετ κλεινει και γραπώνει  το bit τραβώντας το ταυτόχρονα προς  τα κατω , κανε την κινηση με τα δάχτυλα σου για να καταλαβεις.
Εάν λοιπον το μπιτ είναι τοσο μεσα ώστε το πισω μερος του να τερματιζει, τοτε το κολετ δεν σφιγγει, με οση δυναμη και εάν βαλεις, αυτό είναι  επικίνδυνο  γιατι μπορει εκει που κοβεις ,το μπιτ σου να εξφενδονιστει  στις 20.000 στροφες το δευτερολεπτο.
Εάν δεν θες να κανεις χρηση , η εχεις χασει το ελατηριο, αυτό που πρεπει να κανεις, είναι αυτό που λεει ο Μetalicas , βαζεις το μπιτ μεσα μεχρι να τερματισει και το τραβας εξω το μισο του κολετ σου, π.χ για 8χιλ στα 4 , για 6 στα 3 κλπ.

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #301 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 01:26:28 πμ »

Εάν δεν θες να κανεις χρηση , η εχεις χασει το ελατηριο, αυτό που πρεπει να κανεις, είναι αυτό που λεει ο Μetalicas , βαζεις το μπιτ μεσα μεχρι να τερματισει και το τραβας εξω το μισο του κολετ σου, π.χ για 8χιλ στα 4 , για 6 στα 3 κλπ.

Νικο οχι ο metallicas δεν λεει κατι τετοιο.  Λεει αυτο που πρεπει, το κοπτικο να παταει τερμα μεσα και ετσι πρεπει. Οτιδοιποτε αλλο (οπως και το ελατηριο) ειναι εγκληματικο λαθος.

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #302 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 06:48:20 πμ »
 ::)

βρε που πατε και (μ)πλεκεται με τα μηχανηματα του βελζεβουλη...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #303 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 09:05:51 πμ »
Μάνο εχω την εντύπωση οτι έχει 8 χιλιοστά κόλετ...μήπως έβαλες κοπτικό πιο λεπτό? θεωρώ αδιανόητο να φεύγει bit από router...

1)  τα συγκεκριμένα κοπτικά τα είχε στην πρώτη αγορά προσφορά μαζί για το ίδιο ρούτερ (το πρώτο, ίδια μάρκα-μοντέλο), υποτίθεται ότι είναι "τα δικά του". Αυτά δεν τα άλλαξα προφανώς, τα ίδια βάζω.
2) το πρώτο ρούτερ δεν είχε ελατήριο. Το κοπτικό το έβαζα "μέσα" (δεν παίρνω κι όρκο ότι τερμάτιζε, πάντως ήταν πολύ περισσότερο από 4 χιλ.)
3) το ελατήριο το έβγαλα και συνέχισα τη δουλειά γιατί το σφίξιμο που είχα συνηθίσει στο πρώτο ρούτερ δεν αρκούσε, το κοπτικό ψιλο-έβγαινε (βάθαινε το κανάλι). Σταμάτησα και το έσφιξα περισσότερο, ξανάβγαινε και τελικά αφαίρεσα το ελατήριο. Όταν ξεβίδωσα το collet εντελώς για να το βγάλω, το bit πετάχτηκε.

Γιατρέ μου τι να κάνω ? (να πας να πάρεις makita χαχαχαχα)

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #304 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 09:33:51 πμ »

Νικο οχι ο metallicas δεν λεει κατι τετοιο.  Λεει αυτο που πρεπει, το κοπτικο να παταει τερμα μεσα και ετσι πρεπει. Οτιδοιποτε αλλο (οπως και το ελατηριο) ειναι εγκληματικο λαθος.
OXI Διαβαστε και καμια οδηγια. Το κοπτικο ΔΕΝ μπαινει τερμα μεσα. Απο το φτηνιαρικο σετ του κινεζου, το σετ που ειχε μεσα το parkside μεχρι τα ακριβα των 50€ το ενα bit , υπαρχει μια ενδειξη (μοιαζει με "Κ" ) που δειχνει το οριο που θα μπει το κοπτικο. Οτιδηποτε αλλο ειναι εκτος προδιαγραφων του κατασκευαστη.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #305 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 12:43:37 μμ »
Ναι Μανο και το δικο μου εχει ελατήριο . Εμενα δεν με προβληματισε... Ισα ισα που κραταει το bit οταν το βαζω ωστε να μην μπει πιο μεσα στο collet . Θα δεις οτι τα bit εχουν πανω στο στελεχος μια γραμμη ως οριο μεχρι ποσο μεσα πρεπει να μπουν. Περα της γραμμης ισως επιρρεαζει την αντοχη του. Φανταζομαι οτι χωρις ελατηριο αν προσεχεις την γραμμη δεν θα εχεις θεμα.

αδερφε θα σκοτωθείτε...το κοπτικό τέρμα μέσα....ΤΕΡΜΑ ΜΕΣΑ...Τ Ε Ρ Μ Α    Μ Ε Σ Α.....και αν δεν φτάνει το πόσο κατεβαίνει το ρούτερ και θες να σκάψεις πιο βαθιά ΠΑΡΕ ΑΛΛΟ ΚΟΠΤΙΚΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ....

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΧΧΙΛΕΑΣ.....................ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΛΟΙ.
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

john 2004

• Hero Member
« Απάντηση #306 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 12:47:33 μμ »

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΧΧΙΛΕΑΣ.....................ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΛΟΙ.

κατσε διαβασε και εσυ ρε... δεν ξερεις!

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #307 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 01:07:39 μμ »
Αφηστε τα ειρωνικα σχολια και RTFM που λενε και οι αμερικανοι. Μεχρι που μπαινει το bit μεσα στο collet το οριζει το ιδιο το Bit με σημαδι "Κ" πανω στο στελεχος, απο τον ιδιο κατασκευαστη. Ειναι ευδιακριτο στις φωτο και υπαρχει ως ενδειξη στο βιβλιο οδηγιων του κατασκευαστη, ακομη και ως ενδειξη ασφαλειας πισω απο την συσκευασια επώνυμων bit.

Οποιος θελει, παιζει με το κεφαλι του. Μην δινει συμβουλες που δεν ισχυουν ομως και παιζουν με το κεφαλι των αλλων...

Hellfire

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #308 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 04:08:46 μμ »

Γιαννη εχεις δικιο και ζητω συγνωμη για την παραφραση αυτον που ειπε ο Μetallicas,η διατυπωση μου ηταν λαθος.
Εάν δεν θες να κανεις χρηση , η εχεις χασει το ελατηριο, αυτό που πρεπει να κανεις, είναι αυτό που λεει ο Μetalicas , βαζεις το μπιτ μεσα μεχρι να τερματισει!ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΤΑ το τραβας εξω το μισο του κολετ σου, π.χ για 8χιλ στα 4 , για 6 στα 3 κλπ. και αυτος ειναι ο γενικος κανονας εαν επανω στο bit δεν υπαρχει σημαδι οπως λεει και ο φιλος Songless_bird.

Hellfire

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #309 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 04:14:14 μμ »
Ζαρκαδας εσυ με ποιους εισαι ? Με εμας η τους αλλους? {celebrate015}
Εδω ενα σχετικο βιντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=toe6d8MvxdA

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #310 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 05:25:10 μμ »
Παίδες εγω δεν ειρωνευτικα κανέναν...ακομα και το κοπτικο του parkside γραφει πανω μινιμουμ 22 χιλιοστα μέσα και ο κώλος του είναι 25 χιλιοστα όλος κι όλος...
Εχω τραβηξει απειρα ξύλα με άπειρα διαφορετικά κοπτικά....δεν έχω σπάσει ποτέ ούτε βίντι από κοπτικό  πόσο μάλλον να μου βγει...εγω το λεω για τους 2-3 φιλους που δεν ξαναείχαν ρούτερ γιατι εμας σαν παιδακια μας πηρε ο μπαμπας και ο παππους από το χέρι και μας έμαθε ενω καποιοι παλευουν μόνοι τους και τπυς αξιζουν ΧΙΛΙΑ μπραβο...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #311 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 05:37:40 μμ »
Οποιος θελει, παιζει με το κεφαλι του. Μην δινει συμβουλες που δεν ισχυουν ομως και παιζουν με το κεφαλι των αλλων...

ακομα και το βιβλιο του parkside γραφει μίνιμουμ 20 χιλιοστά μέσα...ΜΙΝΙΜΟΥΜ....μηπως διαβαζεις καπου για ρούτερ τοποθετημένο ανάποδα τα κοπτικά που ανέβασες που κανουν πορτακι φρεζα ειναι μονο για ρούτερ ανάποδα...το δείχνει και το σήμα που έχεις ανεβάσει...

και πες καλα εμένα δεν με πέρνεται στα σοβαρά 2η γενιά ξυλουργός...ένσημα ξυλουργου σε όλη την ενήλικη ζωή μου και πτυχίο ξυλουργού επιπλοποιού...ο Ζαρκάδας που είναι 3η γενιά ξυλουργός και τα τριπλά μου ένσημα και τις 100πλάσια εμπειρία δεν ξέρει κι αυτός...?

songless_bird

• Hero Member
« Απάντηση #312 στις: Νοεμβρίου 11, 2015, 07:46:19 μμ »
Το σηματάκι Κ το εχουν ολα τα bit ακόμη και του parkside. Θα ανεβάσω εικόνα απο τις οδηγίες ενός Bosch που εχω και δεν ειναι για επιτραπέζια χρηση.

songless_bird

• Hero Member
lidl
« Απάντηση #313 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 10:20:59 πμ »
Ορίστε και η φώτο. Το μικρό είναι Parkside το άλλο της bosch μαζί με το χαρτάκι που έχει η συσκευασία του. Και στα δύο υπάρχει το Κ και στις οδηγίες φαίνεται τι είναι αυτό το Κ.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2015, 10:33:02 πμ από songless_bird »

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #314 στις: Νοεμβρίου 12, 2015, 12:00:04 μμ »
νομίζω η τεκμηρίωση είναι σαφής. RTFM !!!

[ Invalid Attachment ]

songless αύριο έχει ο μικρός μάθημα, θα πάρω και το ρούτερ να δούμε ποιός το έχει πιο μεγάλο (το ελατήριο)

Tags: