Αποστολέας Θέμα: lidl  (Αναγνώστηκε 128003 φορές)

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
Απ: lidl
« Απάντηση #285 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 04:07:01 μμ »
το πριόνι πάντως έχει 2 λάμες
καλό μου φάνηκε στην χρήση, γρήγορο.
τα σκαρπέλα αν και μεγάλα και ακονισμένα δεν με εντυπωσίασαν στην χρήση.

με το δραπανοκατσάβιδο που έχει ξέρει κανείς αν μπορείς να πετύχεις πολύ αργές στροφές ή γκαζώνει κατευθείαν;

takeda

• Newbie
  • *
« Απάντηση #286 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 06:38:04 μμ »
ειχα παρει το δραπανοκατσαβιδο στην προηγουμενη προσφορα (με 18 βολτ) μπαταρια

εχε πολυ πολυ δυσκολο χειρισμο στο softstart δεν ξερω αν το αλλαξανε

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #287 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 09:18:57 μμ »
το πριόνι πάντως έχει 2 λάμες
καλό μου φάνηκε στην χρήση, γρήγορο.

με το δραπανοκατσάβιδο που έχει ξέρει κανείς αν μπορείς να πετύχεις πολύ αργές στροφές ή γκαζώνει κατευθείαν;
Ξεκινάει από πολύ αργά με καλή διαβάθμιση
Το πριονάκι  εξαιρετικό!

Silvestro

• Moderator
  • Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: #99
  • Περιοχή: Ελληνικό
« Απάντηση #288 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 09:26:21 μμ »
για ταστα κανει;

αντε με ψησατε...

θα γινου κι υβροπαιους τωρ' με του πριον...
τιποτε καλυτερο απο μια κιθαρα.
εκτος ισως απο δυο...

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #289 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 09:46:57 μμ »
για ταστα κανει;

αντε με ψησατε...

θα γινου κι υβροπαιους τωρ' με του πριον...
Χοχο. Μπηκα αν ρωτησω ακριβως το ιδιο. Το πηρα το πριονακι ετσι κι αλλιως. Με το παχυμετρο μετραω το παχος της λαμας κοντα στα 0,4 . Δεν ξερω αν κανει για ταστα κιθαρας , αλλα με ενα οδηγο θα κανει λεπτες κοπες.

sakkalis

• Moderator
  • Hero Member
« Απάντηση #290 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 12:09:09 πμ »
Πήρα και γω. Το δοκίμασα σε μουριά στα σόκορα. Κόβει καλά αλλά η λάμα είναι λεπτή και λυγίζει. [/size] Για κοπή ακριβείας θέλει έναν όδηγό όπως λένε και οι υπόλοιποι και θα κόβει μια χαρά. Πάντως εγώ πήρα δύο μιας και γενικά είμαι ευχαριστημένος με τα πριόνια που κατά καιρούς έχω πάρει.Πολύ παλιά (2006-7;) είχα πάρει και κάτι άλλα ''γιαπωνέζικα'' που είχε, μεγαλύτερα αρκετά, με αποσπώμενη λάμα.  Αν θυμάμαι καλά με την ξύλινη λαβή 3,5 ευρώ - 5,5 ευρώ με την πλαστική. Είχα πάρει 5 με (4 με ξύλινη και ένα με πλαστική). Τα δύο τα χάρισα, το ένα το έχω στο αμάξι άμα τύχει κανά ξύλο και δουλεύω στο εργαστήριο ακόμα αυτό με την πλαστική λαβή. Το 5ο που περίσσεψε το έχω για ανταλλακτικό όταν χαλάσει η λάμα που έχω σε αυτό με την πλαστική λαβή αλλά αυτό κόβει ακόμα μια χαρά. Είναι άπαιχτα.
Παραφυλάω μην ξανατύχει, αλλά οι κερατάδες δεν τα ξαναφέρανε.[/font]
Δημήτρης Σ.

''Το όνειρο που σ’ έφερε μια μέρα ως εδώ, σήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνει.
Μια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανό, το ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλιτώνει.''

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
  • Αριθμός κατασκευών: -
« Απάντηση #291 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 09:11:58 πμ »
καλημέρα!
παιδιά να αλλάξω κουβέντα, αλλά μιας και αφορά αγορά από το lidl, είπα να το γράψω εδώ

πρόκειται για το ρούτερ της Parkside που έχουν πολλοί φίλοι εδώ. Το είχα πάρει εδώ και δυο - δυόμιση χρόνια. Κάποια στιγμή έσπασε η σκανδάλη, το έστειλα πίσω και αντικατέστησαν όλο το μηχάνημα (εντός εγγύησης), όλα καλά από αυτήν την άποψη - και ταχύτατοι.

Χτες το έβγαλα (πρώτη φορά από την αλλαγή) να κάνω μια ψιλοδουλειά, και είδα ότι έχει ένα ελατηριάκι κάτω από το colet, που ζμπρώχνει το bit προς τα έξω. Το παλιό δεν το είχε. Δεν με βόλεψε καθόλου (αγανάκτησα να βιδώσω, ψιλοέβγαινε παρόλο που το έσφιξα πολύ, σε σημείο να βάλω μοχλό για να το λύσω, μην κάνω κι άλλη ζημιά σκέφτομαι).
Τελικά το έβγαλα (το ελατήριο) και έκανα τη δουλειά μου χωρίς αυτό. Με πολύ άγχος όμως, δεν θέλω να ξεφύγει κανένα bit.
Επειδή δεν είχα - ούτε έχω πιάσει στα χέρια άλλο ρούτερ ποτέ , κανονικά πρέπει να έχει το ελατήριο ? απορώ γιατί το πρώτο δεν το είχε. Κυρίως με ενδιαφέρει η ασφάλεια.

songless_bird

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ειναι τρέλα η Cedrela
  • Αριθμός κατασκευών: Μια καλή και μια κουτσή κιθάρα
« Απάντηση #292 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 09:28:18 πμ »
Ναι Μανο και το δικο μου εχει ελατήριο . Εμενα δεν με προβληματισε... Ισα ισα που κραταει το bit οταν το βαζω ωστε να μην μπει πιο μεσα στο collet . Θα δεις οτι τα bit εχουν πανω στο στελεχος μια γραμμη ως οριο μεχρι ποσο μεσα πρεπει να μπουν. Περα της γραμμης ισως επιρρεαζει την αντοχη του. Φανταζομαι οτι χωρις ελατηριο αν προσεχεις την γραμμη δεν θα εχεις θεμα.

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #293 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 10:16:44 πμ »
Δημήτρη καλημέρα.
Ίσως στο δικό μου να ήταν βαλμένο λάθος ή να είναι περισσότερο σκληρό το ελατήριο.
Το ξέρω για το "βάθος στερέωσης", αλλά αυτό ήτνα υπερβολικό, το Bit δεν έμπαινε (το "πετούσε" έξω και ήθελε τρίτο χέρι να το κρατάς ή να έχεις το ρούτερ κάθετο να πιέζει με το βάρος του να ελευθερώσεις ένα χέρι, αλλά με κάθετο το ρούτερ θέλει λίγο φακιρική να βάλεις το κλειδί).
Όταν δε πήγα να βγάλω το bit, μόλις χαλάρωσε η βίδα το bit πετάχτηκε 1,5-2 μ. απέναντι. Υπερβολική μου φάνηκε αυτή η τάση.

άσχετος

• Jr. Member
  • **
  • Αγαπημένο ξύλο: γκορτσιά
« Απάντηση #294 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 11:08:12 πμ »
...μόλις χαλάρωσε η βίδα το bit πετάχτηκε ...

Μάλλον γι αυτό υπάρχει το ελατήριο. Στο δικό μου το ρούτερ (μάρκας μπάντζετ) μερικές φορές, μετά από τη χρήση, σφηνώνει το κοπτικό, και πρέπει να το χτυπήσεις ελαφρά, για να ξεκολλήσει, και να βγει.
Αλλά όπως είπες και εσύ, ίσως να ήταν υπερβολικά δυνατό.

Απ' ότι έχω καταλάβει, όταν η εγγύηση της Λιντλ αντικαθιστά ένα ελαττωματικό μηχάνημα με ένα καινούριο, αυτό το καινούργιο είναι από τα διαλογής της Γερμανίας. Θα έχει κάποιο προβληματάκι, κανένα σπασμένο πλαστικό, κάτι βαλμένο στραβά, κλπ.

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #295 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 11:52:33 πμ »

Όταν δε πήγα να βγάλω το bit, μόλις χαλάρωσε η βίδα το bit πετάχτηκε 1,5-2 μ. απέναντι. Υπερβολική μου φάνηκε αυτή η τάση.
ειναι το μονο ρουτερ που βλεπω να εχει ελατηριο γιατι εχουμε το ιδιο
αλλα να εχει τετοια δυναμη να σου καρφωσει το bit στο ματι ειναι ανεπιτρεπτο μηπως ειναι αλλο απο το κανονικο
δουλευει και χωρις αυτο

Μάνος Τουρπάλης

• Hero Member
« Απάντηση #296 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 12:02:30 μμ »
αλλα να εχει τετοια δυναμη να σου καρφωσει το bit στο ματι ειναι ανεπιτρεπτο μηπως ειναι αλλο απο το κανονικο

ε, ναι, γι αυτό άνοιξα θέμα... το φοβόμουν και είχα πλάγια το ρούτερ και να 'δείχνει" αλλού, και πετάχτηκε οριζόντια στην πόρτα. Είμαι πλέον πολύ προσεκτικός με αυτά τα %^&* μηχανήματα (γιατί την έχω κάνει βέβαια την μεγαλειώδη βλακεία μου και έσκασε μια πλάνη ερασιτεχνική στα μούτρα μου, ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα αλλά από τότε... "διπλή καπότα μ' αλουμινόχαρτο" που έλεγε ένας φίλος  ;D  )

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #297 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 03:09:10 μμ »
μιας και όλοι έχουμε αυτό το ρούτερ...
στο δικό μου από ότι θυμάμαι το ελατήριο δεν 'έχει μεγάλη δύναμη
και μάλιστα θυμάμαι είχα ανησυχήσει μια φορά που έπεσε και δεν το έβρισκα διότι ήταν χρήσιμο στο να βάζει το κολέτ στην σωστή θέση

........
το κοίταξα τώρα ώστε να μιλήσω με σιγουριά...
το ελατήριο έχει δύναμη ίσα ίσα ώστε να επαναφέρει το collet στην θέση του (μετακίνηση 1 cm)
οπότε σίγουρα το ελατήριο που έχεις είναι ακατάλληλο.

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #298 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 03:43:26 μμ »
καλημέρα!
παιδιά να αλλάξω κουβέντα, αλλά μιας και αφορά αγορά από το lidl, είπα να το γράψω εδώ

πρόκειται για το ρούτερ της Parkside που έχουν πολλοί φίλοι εδώ. Το είχα πάρει εδώ και δυο - δυόμιση χρόνια. Κάποια στιγμή έσπασε η σκανδάλη, το έστειλα πίσω και αντικατέστησαν όλο το μηχάνημα (εντός εγγύησης), όλα καλά από αυτήν την άποψη - και ταχύτατοι.

Χτες το έβγαλα (πρώτη φορά από την αλλαγή) να κάνω μια ψιλοδουλειά, και είδα ότι έχει ένα ελατηριάκι κάτω από το colet, που ζμπρώχνει το bit προς τα έξω. Το παλιό δεν το είχε. Δεν με βόλεψε καθόλου (αγανάκτησα να βιδώσω, ψιλοέβγαινε παρόλο που το έσφιξα πολύ, σε σημείο να βάλω μοχλό για να το λύσω, μην κάνω κι άλλη ζημιά σκέφτομαι).
Τελικά το έβγαλα (το ελατήριο) και έκανα τη δουλειά μου χωρίς αυτό. Με πολύ άγχος όμως, δεν θέλω να ξεφύγει κανένα bit.
Επειδή δεν είχα - ούτε έχω πιάσει στα χέρια άλλο ρούτερ ποτέ , κανονικά πρέπει να έχει το ελατήριο ? απορώ γιατί το πρώτο δεν το είχε. Κυρίως με ενδιαφέρει η ασφάλεια.

Μάνο εχω την εντύπωση οτι έχει 8 χιλιοστά κόλετ...μήπως έβαλες κοπτικό πιο λεπτό? θεωρώ αδιανόητο να φεύγει bit από router...

Metallikas

• Hero Member
« Απάντηση #299 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 03:46:32 μμ »
Ναι Μανο και το δικο μου εχει ελατήριο . Εμενα δεν με προβληματισε... Ισα ισα που κραταει το bit οταν το βαζω ωστε να μην μπει πιο μεσα στο collet . Θα δεις οτι τα bit εχουν πανω στο στελεχος μια γραμμη ως οριο μεχρι ποσο μεσα πρεπει να μπουν. Περα της γραμμης ισως επιρρεαζει την αντοχη του. Φανταζομαι οτι χωρις ελατηριο αν προσεχεις την γραμμη δεν θα εχεις θεμα.

αδερφε θα σκοτωθείτε...το κοπτικό τέρμα μέσα....ΤΕΡΜΑ ΜΕΣΑ...Τ Ε Ρ Μ Α    Μ Ε Σ Α.....και αν δεν φτάνει το πόσο κατεβαίνει το ρούτερ και θες να σκάψεις πιο βαθιά ΠΑΡΕ ΑΛΛΟ ΚΟΠΤΙΚΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥ....

Tags: