επανέρχομαι: αν και δουλειά άρχισε τον περασμένο μήνα, δίσταζα να βάλω φωτογραφίες μην τυχόν συνέβαινε κάποιο σοβαρό "ατύχημα" που θα ματαίωνε την κατασκευή, αλλά δείχνει να πηγαίνει καλά ως εδώ.
Όλα τα ξύλα προέρχονται από φύρες που είχα κρατήσει από την κατασκευή του σπιτιού: σκάφος, καράολας και κόντρα στο μανίκι από δοκάρια πέργκολας (καστανιά), μάνικο από σπασμένο στειλιάρι (οξιά), η ταστιέρα που φαίνεται είναι από ένα σπασμένο παιδικό παιχνίδι, το ξύλο μου είναι άγνωστο. Τελικά έβαλα άλλη από περισσέματα από ένα τραπέζι (νιαγκόν). Το καπάκι και το εξωτερικό φιλέτο από τον Σοφιανό.
στο πρώτο καπάκι ατύχησα, το έκοψα πολύ βαθειά για το φιλέτο κι έβλεπα μέσα στο σκάφος.
Έκανα δεύτερο καπάκι και χρησιμοποίησα άλλο εργαλείο (μια βίδα τροχισμένη σε ξύλο)
[ Invalid Attachment ] [ Invalid Attachment ]
[ Invalid Attachment ]
έχω φτάσει αισίως στο πέρασμα των τάστων, αν βγάλει αξιοπρεπή ήχο ίσως ασχοληθώ περαιτέρω και με την "διακόσμηση".
Θα προσπαθήσω να φτιάξω μικρότερο καπάκι στον χορδοκράτη, τα βρίσκω πολύ μεγάλα τα έτοιμα.
Παρεμπιπτόντως, γνωρίζει κανείς κάνένα κόλπο να κοντύνουν τα αξονάκια των κλειδιών ? (εκτός από το καπάκι είνα και "ατύχημα" στον καράολα, λόγω στραβής κόλλησης του μείωσα το πλάτος και περισσεύουν τα αξονάκια)
Αυτά προς το παρόν.
Εννοείται ότι έχω ήδη αρχίσει δεύτερη κατασκευή. Γλυκάθηκα.