Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Pickups  (Αναγνώστηκε 17516 φορές)

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
Κατασκευή Pickups
« στις: Απριλίου 08, 2013, 07:55:25 μμ »
βρήκα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα ....... για αγγλομαθείς......"ηλεκτρικους".......
πρωτο
http://www.4shared.com/get/K_iMppAZ/Guitar_Electronics_for_Musicia.html;jsessionid=2184DBB91F7D16166711B5ABDC446EC6.dc516
δευτερο
http://main.sliberty.com/ftproot/ABF/References/Pickup%20Winding%20-%20Jason%20Lollar.pdf
λινκ για 8 χορδο πικαπ.....με αίσιο τέλος.....(σπανίζει)
http://music-electronics-forum.com/t12842/
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Sforzando

• Hero Member
  • Για την υπέροχη τέχνη της Οργανοποιίας!!!
    • LUTHIER SCHOOL
Απ: Κατασκευή Pickups
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 09, 2013, 10:28:48 πμ »
Πολύ χρήσιμα φίλε, ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 09, 2013, 11:19:00 μμ »
Πάρα πολύ χρήσιμο!!!Μιας και ετοιμάζομαι να φτιάξω και γω τους δικούς μου.... ;D

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 10, 2013, 08:11:28 πμ »
οποιος βρεί σύρμα 0,06-0,05 mm εντος ελλάδος... ;D ;D....ή τουλάχιστον εντός ευρώπης (ebay-uk).....σε ποσότητες "κιλου" - "μισόκιλου"  ας ενημερώσει.......βρήκα 0,07mm εντός ελλάδος αλλά σε 10κιλη μπομπίνα........αν γίνω Seymour Duncan θα το πάρω ;D

προς το παρόν ξετυλίγω υπάρχοντα humbucker της πλάκας.......με το χεράκι......μη βαράτε ....ήσυχα.....
400 στροφές τη μέρα (μισή ωρίτσα) Χ 15 μέρες = περίπου 6000 στροφές.....και το βγάλαμε το συρματάκι μας.....
αν αντέξει η μόνωση όλη αυτή τη διαδικασία θα φανεί στο τέλος........εκ του αποτελέσματος.

άλλωστε ......."πολύ δουλειά....πολύ χαρά" είναι το πιστεύω μας. ;D ;D ;D
.....νομίζω arbeit macht frei το έλεγαν παλιότερα... :o
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 10, 2013, 10:59:56 πμ »
κάτι τέτοιο έγραφα χτες το βράδυ άλλα το έσβησα καταλάθος  :D σε κάποια φάση το μελετούσα και εγώ αλλά ξενέρωσα με το καλώδιο .AWG 42 Ίσως το χρησιμοποιούν σε κάποια βιοτεχνία στην Ελλάδα. (Πήγα να γράψω βιομηχανία χεχεχέ)Κάτι είχα διαβάσει ότι χρησιμοποιείται μοτέρ αυτοκίνητου ή κάτι τέτοιο .Πάντως πραγματικά δεν συμφέρει εκτός αν πρόκειται για όργανο που θα πωληθεί αφού με τα λεφτά να παραγγείλεις καλώδιο από το ebay παίρνεις μια χαρά pickups  που θα δουλεύουν.... πάντως από μαγνήτες δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς μπορείς να τους βάλεις με διάφορους τρόπους , διάφορα είδη με διάφορα σχήματα....όλο κάτι θα βρεθεί.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 10, 2013, 03:32:17 μμ »
Εγώ το σίρμα που έχω πάρει το πήρα απ το βιομηχανικό πάρκο στα χανιά,αλλά δεν ξέρω αν θα ξαναβρώ εκεί γιατί απ'ότι φαίνεται δεν το βουλεύουν και πολύ.
Insect θα διαφωνίσω μαζί σου όσον αφορά το κόστος,ένα ζευγάρι καλό(σχετικό είναι βέβαια αυτό μιας και πρόκειτε για ήχο)μπορεί αν φτάσει και 200 ευρό ή και παραπάνω.Εγώ αυτοί που κοιτούσα είχαν περίπου 90 ευρό ο ένας και έτσι απόφάσισα να φτιάξω δικούς μου,τώρα βέβαια είμαι ακόμα στην κατασκευή του περιστροφέα για να τυλίγω τα πηνία.
Όσον αφορά το καλώδιο αυτόν εδώ τον βρήκα πιο φθηνό απ τους άλλους
http://stores.ebay.com/Brocotts_Magnet---Winding-Wire_W0QQLHQ5fSellerWithStoreZ1QQLHQ5fTitleDescZ1QQ_fsubZ11474544QQ_sasiZ1QQ_sidZ167189481QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Πάντως αν είναι να παραγγείλει κάποιος ας μου στείλε pm να κανονίσουμε να πάρουμε μαζί,εφόσον γίνεται απόστολή σε διαφορετικές διευθύνσεις.

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 10, 2013, 04:21:19 μμ »
Είχα ψωνίσει απ αυτόν σύρμα για να φτιάξω καλώδιο ηχείων και ήταν αρκετά καλής ποιότητας.

http://www.ebay.com/itm/Magnet-Wire-42-AWG-Gauge-Enameled-Copper-1lb-155C-48841ft-Magnetic-Coil-Winding-/261086012537

Για πιο επώνυμο, δυστυχώς από belden βρίσκω μόνο μέχρι 38awg και αυτό σε μπομπίνα των 650 μέτρων...

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 10, 2013, 04:36:44 μμ »
Πολύ καλό φαίνεται και αυτό,είναι και πολύ...14.887 μέτρα,αν πεις ότι μία περιστοφή είναι περίπου 10 εκατοστά τότε βγάζεις κοντά 24 πηνία με 6000 στροφές το καθένα.

Δημήτρης Κ

• Full Member
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 10, 2013, 04:49:44 μμ »
Απλά έχει τσιμπημένα μεταφορικά

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 10, 2013, 04:52:56 μμ »
Έχει ναι,αλλά αν τα δεις αναλογικά με τον άλλο από αγγλία ίδια τίμες βγαίνουν.Η κόκκινη επίστρωση στο σύρμα τί υλικό είναι?Έχω δει και άλλα με καφέ σκούρο και μωβ νομίζω.

Δημήτρης Κ

• Full Member
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 10, 2013, 04:59:19 μμ »
Enamel Type:

Base Coat - Polyurethane

Overcoat - Polyamide

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 10, 2013, 05:39:53 μμ »
Εγώ το σίρμα που έχω πάρει το πήρα απ το βιομηχανικό πάρκο στα χανιά,αλλά δεν ξέρω αν θα ξαναβρώ εκεί γιατί απ'ότι φαίνεται δεν το βουλεύουν και πολύ.

Γιάννη και εγώ Χανιώτης είμαι ,που περίπου στο βιομηχανικό πάρκο το είχες βρει? σε περίπτωση που μου χρειαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον....

Νάσος

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Παλίσανδρος / Bumbiga
  • Αριθμός κατασκευών: 9
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 10, 2013, 08:46:07 μμ »
Μη μασάτε πάντως αν θες να φτιάξεις μαγνήτη custom αξίζει το κόπο αλλιώς και με 15 -20 ευρώ παίρνεις κινέζικο άψογο!

BOULIS13

• Hero Member
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:07:54 μμ »
Insect θα διαφωνίσω μαζί σου όσον αφορά το κόστος,ένα ζευγάρι καλό(σχετικό είναι βέβαια αυτό μιας και πρόκειτε για ήχο)μπορεί αν φτάσει και 200 ευρό ή και παραπάνω.Εγώ αυτοί που κοιτούσα είχαν περίπου 90 ευρό ο ένας και έτσι απόφάσισα να φτιάξω δικούς μου,τώρα βέβαια είμαι ακόμα στην κατασκευή του περιστροφέα για να τυλίγω τα πηνία.
Όσον αφορά το καλώδιο αυτόν εδώ τον βρήκα πιο φθηνό απ τους άλλους
http://stores.ebay.com/Brocotts_Magnet---Winding-Wire_W0QQLHQ5fSellerWithStoreZ1QQLHQ5fTitleDescZ1QQ_fsubZ11474544QQ_sasiZ1QQ_sidZ167189481QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Πάντως αν είναι να παραγγείλει κάποιος ας μου στείλε pm να κανονίσουμε να πάρουμε μαζί,εφόσον γίνεται απόστολή σε διαφορετικές διευθύνσεις.

ευχαριστώ πολύ ...... δεν τον είδα τον άγγλο.....όλο αμερικανάκια μου έβγαζε το bay......
γιατί το ψάχνετε ρε παίδες ..... ο παραπάνω είναι αγγλία....δίνει 1οο γραμμαρια awg42 με 10 ευρούλια σύνολικά .....(πιστεύω να βλεπω καλά).....μιά χαρά είναι για πρώτη δοκιμή.......αν πάει καλά βλέπουμε.....

εγώ προς το παρόν ξετυλίγω με ταχύτητα 1000 στροφές σε 42 λεπτά...έχει και χρονόμετρο η πατέντα....

κομμάτια απο παλιό video (άξονας ρουλεμανάτος) ..... φούρνο μικροκυμάτων , και χειροκίνητο τροχό ακονίσματος (η πέτρα έφυγε)...
.......μετρητής στροφών απο stepper (εκείνο το ηλίθιο όργανο γυμναστικής που χοροπηδάς επάνω του)...
.....έχει έναν αισθητήρα που ανιχνεύει τα μαγνητάκια που φαίνονται κολλημένα στη βίδα (2 φωτό)...και προσθέτει +1 σε κάθε γύρισμα.....μετράει και χρόνο ..... κάπως χρήσιμο.....καθώς και θερμίδες.....για όσους έχουν κιλά παραπάνω....

....για 10 ευρά δεν αξίζει το ξετύλιγμα βέβαια ..... αλλά ήταν μιά καλή δοκιμή της πατέντας......μετά θα δοκιμάσω και το τύλιγμα.....και στη συνέχεια βλέπουμε για σύρμα καινούργιο.

η σκούρη μόνωση (που κοκκινίζει) είναι προς αποφυγήν......είναι "βερνίκι" (enameled) και σπάει όταν ψιλοζοριστεί
το ανοικτό χρώμα είναι πολυουρεθάνη .....διαφόρων ειδών.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 10, 2013, 11:49:14 μμ »
Μια καλή λύση που την έχω υπό κατασκευή είναι αυτό εδώ που δείχνει ο τύπος,είναι το πρώτο μέρος έχει 10 συνολικά.
https://www.youtube.com/watch?v=eE3J64s2TNQ

Αν μου βγει τότε θα αναιβάσω σχετικό θέμα με λεπτομέριες.

Tags: