Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Pickups  (Αναγνώστηκε 17513 φορές)

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
  • Αριθμός κατασκευών: 1
Απ: Κατασκευή Pickups
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 26, 2013, 12:06:57 πμ »
Παιδιά σήμερα τελικά κατάφερα να κάνω την κατασκευή να δουλέψει αλλά είχα άλλο θέμα.Ενώ παντού έβλεπα ότι τα πηνία(τουλάχιστον για τους PAF που θέλω να φτιάξω) έπερναν κοντά στις 5.500 στροφές εμένα γέμισε στις 1600 περίπου με σύρμα 42AWG,να χάνει ο μετρητής δεν παίζει γιατί η αντίσταση του ήταν κοντά στα 380 Ohm ενώ θα έπρεπε να είναι στα 3.5-4 K.Ohm!!!

insect

• Sr. Member
  • Αριθμός κατασκευών: 2.617
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 26, 2013, 12:56:48 πμ »
εμένα γέμισε στις 1600 περίπου με σύρμα 42AWG,να χάνει ο μετρητής δεν παίζει γιατί η αντίσταση του ήταν κοντά στα 380 Ohm ενώ θα έπρεπε να είναι στα 3.5-4 K.Ohm!!!
Μάλλον από αυτά που μας λες το καλώδιο δεν είναι 42AWG και λόγω στροφών και λόγω αντίστασης όσο πιο μικρή διάμετρο έχει ένα καλώδιο τόσο μεγαλύτερη αντίσταση θα έχει σε σχέση με ένα αντίστοιχου μήκους και ίδιου υλικού αλλά μεγαλύτερης διαμέτρου. ανέβασε μας καμιά φωτογραφία να δούμε .

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 26, 2013, 12:19:20 μμ »
Κάνε 10-20 σπείρες πάνω σε κάτι "σωληνωτό" . οσο πιο σφιχτά μπορείς ....
..και μέτρα τες με ένα καλό μικρόμετρο....ή παχύμετρο......
μετά διαίρεση ..... εννοείται.......0,06μμ δεν μετριέται αλλιώς.....

δεν μας είπες απο που το πήρες.........χθές έφθασε και το δικό μου.......δεν κάθισα να το μετρήσω..... :-\

παίζει ρόλο και πως τυλίγεις βέβαια ...... αλλά εσύ βγάζεις τεράστια διαφορά.......δεν μπορέι να είναι απ΄αυτό.....μόνο.
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 27, 2013, 04:44:11 μμ »
Παιδιά το σύρμα το είοχα πάρει απ΄το βιομηχανικό πάρκο στα χανιά,μάλιστα πάνω του έγραφε 42 AWG και το μέτρησε και ένας μάστορας εκεί με μικρόμετρο και είπε ότι αυτό είναι.Τέσπα παραθέτω μερικές φώτο...Το πηνίο στην φώτο είναι 1500 στροφές και 379 Ohm περίπου,μάλλον θα πάρω άλλο.Boulis εσύ από που το πήρες,ποσότητα και τιμή?Γιατί εγώ λέω να πάρω από ebay από έναν που έχω βρει

BOULIS13

• Hero Member
  • Αγαπημένο ξύλο: kung-fu - street fight - ελληνορωμαϊκη
  • Αριθμός κατασκευών: 7*1/2
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 27, 2013, 05:03:10 μμ »
http://www.ebay.com/itm/100G-GUITAR-PICKUP-WIRE-MAGNET-WIRE-0-063mm-42AWG-3608-meters-10824-feet-/370803214874?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item5655980a1a

αυτο πήρα 11ε με τα μεταφορικά

ή δες  www.brocott.co.uk
.....3600 οριακο-σύριζα για 2 HBs .....αλλα εγώ θέλω να κάνω έναν (2 πηνία) για οκτάχορδη......ελπίζω....
κύριε ταξιτζή....ν΄αφήσω δυό πίτσες κ΄εφτά μπύρες στο πίσω κάθισμα;..   :-[ :-[ :-[

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 27, 2013, 05:14:05 μμ »
Αυτόν έχω βρει και γω,και γω για Humbuckers το θέλω,λέω να πάρω το 250 gram και βλέπουμε...Μην είμαι οριάκα...

insect

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 27, 2013, 05:15:28 μμ »
παχύ μου φαίνεται ... αν δεν έχεις άλλους μαγνήτες να το συγκρίσεις , έχω έναν καμένο να δεις το καλώδιο του... στείλε μου πμ

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 20, 2013, 06:58:21 μμ »
Παιδιά σήμερα πήρα το σύρμα και είπα να κάτσω να φτιάξω τα πηνία.Την πρώτη φορά επειδή ήταν καινούργιο το σύρμα κόλησε πάνω πάνω στο καρούλι και μου κόπηκε.... >:(
Το δεύτερο ήταν οκ αλλά δεν είχα ένδειξη λες και ήταν κομμένο!!!Έφτιαξα 2-3,τίποτα.Στα βίντεο youtube λένε ότι δεν χρειάζεται να κάψεις το σύρμα (λίγο στην άκρη)για να φύγει η μόνωση καθώς αυτό συμβαίνει απ την θερμότητα που παράγει το κολυτήρι,δοκίμασα και να κάψω περνώντας τον αναπτήρα πολύ γρήγορα μια δυο φορές και πάλι τίποτα δεν έχω ένδειξη οεο!!!Έκανα ένα πηνίο με 200 στροφές να δω τι διάολο σε αυτό είχα ένδειξη κανονικά(και στο συγκεκριμένο δεν είχα κάψει τις άκρες απ το σύρμα.)Τα υπόλοιπα ήταν στις 5.200 στροφές.

Δημήτρης Κ

• Full Member
  • Αριθμός κατασκευών: 1 στο 35% :p
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 21, 2013, 01:32:49 πμ »
Θέλει μεγάλη θερμοκρασία για να κάψει τη μόνωση. άσε τον αναπτήρα να το πυρώσει μερικά δεύτερα.

Σε  πιο χοντρά σύραματα εναλλακτικά το περνάω μερικες φορές με πολύ ψιλό ντουκόχαρτο.

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 21, 2013, 09:45:56 μμ »
Δημήτρη είναι τόσο λεπτό το σύρμα που αν αφήσεις τον αναπτήρα για μισό δεύτερο το κάει το σύρμα.Βασικά την επόμενη φορά θα το κάνω έτσι...
How to Strip Magnet Wire for Soldering
και φαντάσου το σύρμα είναι πολύ πιο λετπό απ αυτό του βίντεο...

Δημήτρης Κ

• Full Member
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 22, 2013, 01:40:06 πμ »
Μετά το κάψιμο καθάρισέ το λίγο και με μιά χαρτοπετσέτα. Ο αναπτήρας αφήνει μαυρίλα και μπορεί αυτό να σου κόβει την επαφή.

Αν δε σου δουλεύει το κολλητήρι, δοκίμασε να βουτήξεις την άκρη του σύρματος σε σολντερίνη ώστε να τραβήξει αμέσως τον κασίτερο.

Τις DIY αντιστάσεις μου έτσι τις κάνω. To σύρμα που χρησιμοποιώ εκεί είναι 40awg

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 22, 2013, 01:55:58 πμ »
Λες να είναι αυτό τελικά και να μην έχω επαφή ή μαυρίλα απ το κάψιμο? >:( Ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να ξεκολήσω το σύρμα απ το καλώδιο,απλά να το ζεστάνω στην κόληση με το κολλητήρι?Είδα βέβαια ότι υπάρχει μια ειδικά ταίνια που ρουφάει το καλάι με την βοήθεια απ το κολλητήρι   http://www.ebay.com/itm/190520745647?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Δημήτρης Κ

• Full Member
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 22, 2013, 05:47:40 μμ »
Αυτή η ταινία είναι για να ρουφάει το καλάι που περίσσεψε.

Εσύ θές λίγη σολντερίνη πάνω στο σύρμα για να τραβήξει εκεί το καλάι και να ζεστάνει γρήγορα το σύρμα, αλλά και για να δώσει το ίδιο το καλάι επιφάνεια για την κόλληση. Έρχεται σε μεταλλικό κουτάκι σαν τις παλιές Nivea

insect

• Sr. Member
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 22, 2013, 06:11:10 μμ »
Αυτή η ταινία είναι για να ρουφάει το καλάι που περίσσεψε.

Εσύ θές λίγη σολντερίνη πάνω στο σύρμα για να τραβήξει εκεί το καλάι και να ζεστάνει γρήγορα το σύρμα, αλλά και για να δώσει το ίδιο το καλάι επιφάνεια για την κόλληση. Έρχεται σε μεταλλικό κουτάκι σαν τις παλιές Nivea

Το χρησιμοποιώ χρόνια ένα παρόμοιο όταν το ανακάλυψα ένιωθα πολύ μακάκας που τυραννιόμουν στις κολλήσεις... Πάντως θέλει προσοχή και καλό καθάρισμα στα υπολείμματα και στα χεριά μετά την χρήση διότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .

Γιάννης Ελευθεριάδης

• Sr. Member
  • Trial and error
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 26, 2013, 01:15:08 πμ »
Παιδιά τελικά σήμερα τα κατάφερα και τους τελείωσα τους μαγνήτες εδώ είναι ο πρώτος

Tags: