Αποστολέας Θέμα: Επιλογή πριονοκορδέλας  (Αναγνώστηκε 77968 φορές)

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
  • Αγαπημένο ξύλο: οτιδηποτε εκτος απο αυτο που βγηκε απ'τον παραδεισο XD
  • Αριθμός κατασκευών: 6
Απ: Επιλογή πριονοκορδέλας
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 25, 2013, 11:50:13 μμ »
Γεια σου φιλε μου. Εχω το αμεσως μεγαλυτερο μοντελο (αν δεν κανω λαθος RT-SB 305 U) και δεν θα ελεγα οτι ειναι οτι καλυτερο. Ο ενας οδηγος μου εσπασε μετα απο ρυθμιση και γενικοτερα δεν ειναι στιβαρη κατασκευη. Πιστευω οτι με λιγο μεγαλυτερο κοστος βρισκεις καλυτερα κορδελες.

vtypal

• Jr. Member
  • **
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 06:55:50 πμ »
Να ρωτήσω κάτι γιατί δε το καταλαβαίνω. Στους καταλόγους αναφέρεται το μέγιστο ύψος κοπής μιας πριονοκορδέλας ως ικανότητα ή βάθος  κοπής, όμως βλέπω και μια τιμή throat. Απ'όσο μπόρεσα να καταλάβω είναι το ωφέλιμο ύψος κοπής με πρόσθετο εξάρτημα.  Δηλαδή αφαιρείται το τραπέζι και μπαίνει κάποια βάση στήριξης χαμηλότερα για να μεγαλώσουμε το ύψος κοπής, κατάλαβα σωστά;
"Ερασιτέχνης είναι ο εραστής της τέχνης"

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 26, 2013, 07:30:02 πμ »
Throat ειναι η αποσταση απο την κολωνα ως την ταινια, ή να το πουμε αλλιως, το μεγιστο φαρδος που μπορεις να κοψεις. Το εξαρτημα που λες ειναι ενα κιτ με προεκταση της κολωνας και μεγαλυτερο οδηγο υψους, αλλα μπορει να τοποθετηθει μονο σε συγκεκριμενες κορδελες που ειναι συνηθως αμερικανικα μοντελα.
http://www.toolking.com/delta-28-984-band-saw-height-attachment-for-delta-14-inch-band-saws/

stelios2000

• Newbie
  • *
  • Αγαπημένο ξύλο: μαύρη καρυδιά
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 11, 2013, 09:11:02 μμ »
γεια σας παιδια,
ενδιαφερομαι να αγορασω μια κορδελα και εχω καταληξει σε αυτην εδω μονο και μονο επειδη εχει το μεγαλυτερο υψος κοπης
http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=11689

δεν ξερω καν την FOX....μηπως εχει κανεις εμπειρια ή εχει ακουσει τιποτα σχετικό;;;;;
αυτο που θελω ειναι να κοβω κορμους δεντρων κατα μηκος (κυριως ελιας) σε φετες μετα πλανισμα και μετα κατασκευη....
δε ξερω ΚΑΝ αν γινεται αυτο που θελω αλλα θα προσπαθησω
ευχαριστω
ΥΓ και μια και αρχισαμε μαλλον θα αγορασω και αυτην εδω
http://www.karaiskostools.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new1.tpl&product_id=1808&category_id=231&option=com_virtuemart&Itemid=64
εχει κανεις να πει τιποτα γι αυτην ή να προτεινει καμια καλυτερη;;;

ΚαΠα

• Hero Member
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 11, 2013, 10:54:44 μμ »
Την κορδέλα δεν την γνωρίζω. Αλλά  γενικά οι κορδέλες θέλουν προσοχή στην ποιότητα των οδηγών και των ρυθμίσεων. Επίσης οι μεγάλες κορδέλες νομίζω ότι θέλουν και τα αντίστοιχα μοτέρ. Νομίζω μάλιστα ότι το κόψιμο κορμών κατά μήκος δεν είναι μια απλή διαδικασία και θέλει ισχυρά επαγγελματικά εργαλεία.

Για την πλάνη/ξεχονδριστήρα Boston έχει ξαναγίνει η συζήτηση εδώ 

Blog "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΙ" http://greekluthiers.wordpress.com/
Blog "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ" http://organopoios.wordpress.com/

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 12, 2013, 07:50:13 πμ »
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΟΥΜΕ..........ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΚΟΡΜΟΥΣ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΡΙΣΤΗΡΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΡΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΒΑΓΟΝΙ ,ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Αφου μπορει αυτος, μπορω κι εγω...........................

stelios2000

• Newbie
  • *
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 12, 2013, 10:48:17 μμ »
αφου εχει μεγιστο υψος κοπης τα 23cm δε μπορω να κοψω -κατα μηκος- κορμο διαμετου 20cm ;;;
αν μπορεις βοηθησε με μην πεταξω 800Ε και δεν κανω δουλεια
ευχαριστω

chris

• Hero Member
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 12, 2013, 11:59:40 μμ »
πεστα χρισόστομε πρίν μίνη κουλός κανένας

chris

• Hero Member
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 13, 2013, 12:17:17 πμ »
¨Αν θέλης τήν κορδέλα αποκλειστικά γιά τήν δουλειά πού λές μήν τήν πάρης. Γιά τίς συνηθζμένες δουλειές πού κάνουμε εμείς έχει καλές προδιαγραφές άν καί δέν ξέρω τί ράουλα έχη τό δέ μοτέρ είναι μικρό γιά αυτές τίς προδιαγραφές. ¨Οσο για τήν πλάνη άστα νά πάνε αλλά καί μέ τά λευτά αυτά γιά νά βρείς κάτι καλύτερο πάλι δέν θά βρείς οπότε τ'ην πέρνης καί ό θεός βοηθός. Κουτσά στραβά τήν δουλειά θά στήν κάνη.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 13, 2013, 08:09:53 πμ »
αφου εχει μεγιστο υψος κοπης τα 23cm δε μπορω να κοψω -κατα μηκος- κορμο διαμετου 20cm ;;;
ευχαριστω

ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ ΣΤΕΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ....ΣΙΔΕΡΟ
ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΙΟΝΙ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΑΠ ΤΑ ΖΟΡΙΑ?

immortalx

• Hero Member
    • Facebook profile
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 13, 2013, 11:48:39 πμ »
Μια φορα δοκιμασα να κοψω ελια παχους 50mm και μηκους 1m και ειλικρινα προτιμω να σκαβω ολη μερα. Δεν ξερω αν επεσα σε περιπτωση (ητανε και χλωρο) αλλα αυτο το πραγμα πραγματικα δεν υπαρχει!

θεοδοση

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: στον πισινο του καθε ανθελληνα.
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 13, 2013, 01:28:51 μμ »
ευχαριστω

ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ ΣΤΕΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ....ΣΙΔΕΡΟ
ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΡΙΟΝΙ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΑΠ ΤΑ ΖΟΡΙΑ?
καποτε πριν απο χρονια οντας πιτσιρικας δουλεψα σε ενα πριστηριο..καναμε παλλετες...οταν ειδα πλατες με δοντια κορδελας...δαχτυλα λειψα απο εργατες π ηταν εκει χρονια...την εκανα με ελαφρα!!αχχαχαχα
μολις ξεμεινετε απο Γη Ελληνικη πουληστε και τις μανες σας

stelios2000

• Newbie
  • *
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 13, 2013, 07:29:07 μμ »
καταλαβα παιδες.....
αυτο παντως ειχα υποψιν μου
Cutting a Log on a Bandsaw

Cutting Lumber from Logs

ευτυχως που μου ανοιξατε τα ματια και δε πεταξα τα λεφτα μου....
οσο για την πλανη υπαρχει το επομενο μοντελο και ειναι DeWalt (μονο πλανη οχι ξεχονδρ) στα 850Ε δηλαδη διπλασια τιμη περιπου....
Δε ξερω τι να κανω .....
απλες ξυλινες κατασκευες θελω να κανω κατι ντουλαπια/σκακι/ταβλι/σπιτακια της κορης κλπ κλπ.....
επειδη ειναι πολυ ακριβο το κοντρα πλακε (3cm) 2μΧ1 (περιπου) γυρω στα 50Ε ελεγα να τα φτιαχνω απο ελια που εχω πολλους κορμους και γενικα με 100Ε αγοραζω τον 1 τονο....
ευχαριστω και παλι
στελιος
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2013, 08:34:10 μμ από stelios2000 »

Ramon

• Full Member
  • Αγαπημένο ξύλο: Ελια
  • Αριθμός κατασκευών: 11
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 15, 2013, 02:27:57 μμ »
Γεια σας... Παρακολουθω το θεμα γιατι ψαχνομαι κι εγω για κορδελα για την ιδια δουλεια που θελει και ο Στελιος.
 Βασικα φτιαχνω τυμπανα και κανω την ξυλεια μονος μου και δουλευω σκληρα ξυλα οπως πουρναρι σφενταμ και ελια.
Επειδη εχω κανει κι εγω καποιες αγορες σε φτηνα εργαλεια θα πω οτι ειπε και καποιος πιο πριν οτι με τα ψεματα δεν γινεται τιποτα.
 Οσον αφορα κορδελες θα ελεγα οτι στο εξωτερικο βρισκεις πολυ καλα μηχανηματα (δεν λεω απο τιμες) και σχετικα μικρα σε μεγεθος για τις δουλειες που θελεις. Ριξτε μια ματια.   http://www.youtube.com/watch?v=IAFMEg0Hmv.
 Οσον αφορα γτια πλανη ξεχονδριστηρα εγω εχω βαλει στο ματι http://www.toolhouse.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/METABO_HC_260_C__4b5886cfd6707.jpg.
 Προς το παρων εχω αυτο το μηχανημα http://www.tools-expert.gr/5-boston-999.html. Το οποιο ειναι καλο για ερασιτεχνικες δουλειες αλλα οχι μαλλον για οργανοποιηα μιας και δεν ειναι τοσο ακριβειας. Επισης τα μαχαιρια πλανης ειναι της πλακας ειδικα αν δουλευεις σκληρα ξυλα και το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω καλα μαχαιρια να του βαλω. Και το ακομη χειροτερο ειναι να ρυθμισεις τα μαχαιρια.
Keep on drumming.

ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

• Hero Member
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 15, 2013, 06:11:10 μμ »
ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΤΙΑ....Η ΓΥΑΛΙΑ

Tags: